Skocz do zawartości

[rower] Schwinn Mesa GS vs Kross Hexagon V6

PandaFaka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak w temacie. Mam możliwość kupna obu rowerów w podobnej cenie. SM z przesyłką 920 lub Kross na miejscu w mieście za 975.

Byłem zdecydowany na SM, ale przymierzałem się do Krossa, okazał się bardzo wygodny. Proszę o jakieś rzeczowe porównanie sprzętu. Kross jest na Acerach z amorem XCT, tarcze.

Jeżdżę głównie po asfalcie ze sporadycznymi wypadami poza miasto, lasy, pagórki.

Kross 19" mi pasuje, a co do Mesy obawiam się, że 21" nie (mimo dużego przekroku).

Co myślicie o Hexagonie V6? Jak wypada w porównaniu z Mesą? W sklepie powiedziano mi, że ma biegów 21 (chyba pomyłka?), czy możliwy jest model inny sprzętowo niż taki złożony w stajni Kross? - powiedziano mi, że nie.

Napisano

na pewno pomyłka. Kross jest na kasecie ośmiobiegowej więc w sumie przełożeń jest 24. podaj jeszcz swój wzrost żeby określić jaką ramę najlepiej kupić, a osprzętowo prezentują się podobnie. ale Kross ma lepszy amortyzator

Napisano

Rzeczywiście XCT jest lepszy od Rock Shox J1?

Wzrost 183 cm, długość nogi 85 cm. Przymierzałem Krossa V2 19" i pasował.

Mam też pytanie jak sprawdzają się tarcze w Krossach? dużą różnica jest między nimi a v-kami?

Napisano

no ja bym wybrał właśnie suntora jeżeli chodzi o te dwa amortyzatory. mam do czynienia z RS Dart 3 który zastępuje serię Judy. i średnio jestem zadowolony. a Suntour charakteryzuje się płynna pracą nieważne czy zima czy lato. a mi Dart w Zimę "zamarza" i nie pracuje... a co do tarcz to nie jest to sprzęt najwyższej klasy i musisz się liczyć z tym że trzeba z czasem je dobrze wyregulować

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...