PandaFaka Napisano 26 Sierpnia 2010 Napisano 26 Sierpnia 2010 Jak w temacie. Mam możliwość kupna obu rowerów w podobnej cenie. SM z przesyłką 920 lub Kross na miejscu w mieście za 975. Byłem zdecydowany na SM, ale przymierzałem się do Krossa, okazał się bardzo wygodny. Proszę o jakieś rzeczowe porównanie sprzętu. Kross jest na Acerach z amorem XCT, tarcze. Jeżdżę głównie po asfalcie ze sporadycznymi wypadami poza miasto, lasy, pagórki. Kross 19" mi pasuje, a co do Mesy obawiam się, że 21" nie (mimo dużego przekroku). Co myślicie o Hexagonie V6? Jak wypada w porównaniu z Mesą? W sklepie powiedziano mi, że ma biegów 21 (chyba pomyłka?), czy możliwy jest model inny sprzętowo niż taki złożony w stajni Kross? - powiedziano mi, że nie.
czaro1989 Napisano 26 Sierpnia 2010 Napisano 26 Sierpnia 2010 na pewno pomyłka. Kross jest na kasecie ośmiobiegowej więc w sumie przełożeń jest 24. podaj jeszcz swój wzrost żeby określić jaką ramę najlepiej kupić, a osprzętowo prezentują się podobnie. ale Kross ma lepszy amortyzator
PandaFaka Napisano 27 Sierpnia 2010 Autor Napisano 27 Sierpnia 2010 Rzeczywiście XCT jest lepszy od Rock Shox J1? Wzrost 183 cm, długość nogi 85 cm. Przymierzałem Krossa V2 19" i pasował. Mam też pytanie jak sprawdzają się tarcze w Krossach? dużą różnica jest między nimi a v-kami?
czaro1989 Napisano 31 Sierpnia 2010 Napisano 31 Sierpnia 2010 no ja bym wybrał właśnie suntora jeżeli chodzi o te dwa amortyzatory. mam do czynienia z RS Dart 3 który zastępuje serię Judy. i średnio jestem zadowolony. a Suntour charakteryzuje się płynna pracą nieważne czy zima czy lato. a mi Dart w Zimę "zamarza" i nie pracuje... a co do tarcz to nie jest to sprzęt najwyższej klasy i musisz się liczyć z tym że trzeba z czasem je dobrze wyregulować
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.