Skocz do zawartości

Rozmiar ramy

wrotman

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich bardzo serdecznie.

Mam problem z wyborem rozmiaru ramy .

Chodzi tu dokładnie o rame Iron Horse 7 point 7. Bardzo podoba mi sie ta rama i chce ja kupić ale jest jeden problem, wszędzie znajduje tylko rozmiary L i S czyli 19'' i 15''. Ja mam 179 cm wzrostu więc najbardziej pasowała by mi M-ka czyli 17''. Chce juz składac rower ale nic nie moge dobrać bo najważniejsza jest rama;/. Zastanawiałem sie czy wziasc tą L ale nie wiem, S chyba za mała bedzie?? Boje sie wywalać kase a później być niezadowolonym z zakupu;/ Chcialbym na rowerze konkretnie pofreeridować i troche poskakać i boje sie że L była by mniej zwrotna:/

Jeżeli jedździł ktoś na ramach iron horsa 7 point 7 i miał podobny wzrost to prosze niech da znać jaki rozmiar do jakiego wzrostu najlepszy.

Napisano

To zależy od Twoich upodobań, jedni lubią większe ramy inni mniejsze. Mam podobny wzrost co ty i fajnie mi się jeździło na GT 19", a także na krosie 17". Dla Twojego wzrostu brałbym ramę 17" lub 19", 15" to raczej mało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...