c1ach Napisano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Witajcie ! Mam małe pytanie do posiadaczy pompki Beto MP-035 ( taka jak tu ) Niestety sprawdziło się powiedzenie "Dobry zwyczaj, nie pożyczaj" - pompka wróciła do mnie posklejana taśmą i z nieszczelną końcówką. Na końcówce wyskoczył taki mały pierścień (i w tym miejscu pompka ma nieszczelność - sprawdzone pod wodą), coś a'la pierścień Seghera, tylko bez dziurek na szczypce. I teraz rodzi się moje pytanie - ten pierścień powinien być wewnątrz końcówki czy na zewnątrz ? Nie wiem co się działo z pompką, ten pierścień może był pełny tylko jego kawałek się ułamał/pękł ? W każdym razie posiadaczy owej pompki serdecznie proszę o zerknięcie na swoją i naskrobanie tutaj Opisywany element na zdjęciu zaznaczyłem na różowo : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduroriderPL Napisano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 c1ach czym się przejmujesz? Psuj zniszczył to psuj odkupi prawda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 26 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Nie chce mi się kłócić (bo jak wiadomo zawsze samo się psuje), wolę naprawić. Psuj nie powiedział mi o usterce, a było ciemno i nie sprawdziłem od razu - omijając to że trzymał pompkę miesiąc albo i dłużej (musiałem sam się dobijać i osobiście do niego przyjeżdżać - nie ma to jak dobre wychowanie), a już dzisiaj znowu chce pożyczyć i na wieść o usterce wspomina "a to wiem". Ehh szkoda gadać...no ale cóż, widocznie dla tej osoby jestem tylko i wyłącznie "kolesiem który ma pompkę" - nie trzeba szanować mnie, moich pieniędzy i godności. Ogólnie czuję się jakoś dziwnie poniżony przez tego człowieka... Sorry, musiałem to z siebie wyrzucić A co do pompki, to mam info że ten pierścień powinien być wciśnięty, tylko za nic nie mogę tego wcisnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduroriderPL Napisano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Będzie nieco OT, ale skoro baran to zniszczył to niech teraz odkupi i koniec. Walcz o swoje! Ja niestety mam inną pompkę więc Ci nie pomogę, ale baaaardzo wątpie czy są do niej dostępne części w detalu. Napisz do sklepu, może mają taką uszkodzoną ale z całą głowicą i uda sie coś kupić w dobrej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honor Napisano 3 Września 2010 Udostępnij Napisano 3 Września 2010 (...) A co do pompki, to mam info że ten pierścień powinien być wciśnięty, tylko za nic nie mogę tego wcisnąć. Może już sobie poradziłeś, ale napiszę. Mam identyczną pompkę i umieszczenie oraz budowa pierścienia wygląda tak samo. Pierścień zabezpiecza metalowy element przed wysunięciem się z tego plastiku. Jego zadaniem nie jest uszczelnianie czegokolwiek. Nieszczelność musiała powstać gdzieś w środku co biorąc pod uwagę liczbę ruchomych elementów końcówki nie jest nawet dziwne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bros Napisano 3 Września 2010 Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Honor dobrze mówi - ten pierścień niczego nie uszczelnia. Ściągnij go i sprawdź stan gumowych oringów na metalowym elemencie. Sam go nie ściągałem ale przypuszczam, że wszystkich uszczelek będzie 5. - na wężyku (po odkręceniu złotej nakrętki łączącej wężyk i końcówkę) - na górnym pokrętle - bezpośrednio w miejscu styku z wentylem - 2 oringi powinny być bezpośrednio na tym metalowym cylindrze. Jedna powyżej druga poniżej miejsca łączenia z wężykiem. Najgorzej wymienić jest tą na końcówce przy styku z wentylem, ale tej pewnie nie musisz ruszać. Reszta powinna być dostępna w sklepie z uszczelnieniami. ------- Edit --------------- Z ciekawości rozebrałem wspomnianą końcówkę. Zdjęcia poniżej: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delmis Napisano 18 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Właśnie kupiłem w/w pompkę i mam pewien problem. W miejscu gdzie jest ten czerwony guzik/przycisk do spuszczania zbędnego powietrza ucieka mi powietrze co powoduje ze pompka jest kompletnie bezużyteczna . Czy jest ktoś na forum kto mógłby odkręcić ten zawór i sprawdzić ile ma tam uszczelek ? Czy przy śrubce także powinna być uszczelka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.