Krzycho666 Napisano 25 Sierpnia 2010 Napisano 25 Sierpnia 2010 Mam taki mały lecz bardzo drażniący problemik. Otóż moich v-brake'ach marki noname' (powiedzmy, że coś takiego http://allegro.pl/zestaw-czarny-alu-alhonga-lx-na-caly-rower-i1186763425.html) jedno ramie nie odbija z taką siłą jak winno to robić. Rozebrałem i przesmarowałem obie strony z należytą perfekcją chuchając i dmuchając, kombinowałem śrubkami od siły sprężyny i nic. Macie może jakieś pomysły? Nic nie wygląda na uszkodzone, a jeździć się nie da. Z góry dzięki za pomoc.
maciuu Napisano 25 Sierpnia 2010 Napisano 25 Sierpnia 2010 Mam ten sam problem więc podbijam - niech ktoś podpowie doradzi itp.
Mod Team Odi Napisano 25 Sierpnia 2010 Mod Team Napisano 25 Sierpnia 2010 W widelcu/ramie czasem (nie zawsze) są 3 dziurki, w które można włożyć sprężynę odpowiedzialną za odbijanie. Włóż ją w ten otwór żeby ramie było najbardziej napięte.
maciuu Napisano 25 Sierpnia 2010 Napisano 25 Sierpnia 2010 U mnie jest włożone z obu stron w środkowe otwory, więc jutro spróbuje przestawić i zobacz co i jak.
Krzycho666 Napisano 25 Sierpnia 2010 Autor Napisano 25 Sierpnia 2010 Ja u siebie ustawiam zawsze na najniższą dziurkę - żeby mocno kopało i szybko odbijało. Tak czy siak jedna zawsze bije słabiej :/ Odpowiadając na drugie pytanie: klocek nie blokuje.
kreteda Napisano 25 Sierpnia 2010 Napisano 25 Sierpnia 2010 dokręć śrubke z strony z której nie odbija, a jesli masz na maksa i dalej to poluzuj z przeciwnej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.