Krawcowy Napisano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Cześć Już parę razy, po mocniejszym kręceniu jestem strasznie senny, co gorsza (gorsza?) po mniejszym wysiłku również jestem senny. Domyślam się, że jest to związane ze spadkiem wartości glukozy we krwi (?). Ale czy to przypadkiem nie jest wpływ np źle dobranej diety, lub np jakiejś choroby? Co do diety nie mam dobranej, jem to co lubię. Staram się spożywać sporo warzyw, oraz w tyg parę owoców. Śniadania mam ubogie, zazwyczaj jest to jogurt z musli, otrębami, lub serek wiejski z pomidorem, kolacja tosty lub kanapki obiady różnie. Może to po prostu normalne objawy niewyćwiczonego organizmu, nie ukrywam że wysiłek fizyczny towarzyszy mi tylko okresie wiosenno-letnim. Może czas to zmienić? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Ciesz się, ja mam zupełnie odwrotny problem - trudności z zasypianiem. I nie pomaga najczęściej doradzane "zmęcz się porządnie". Wróciłem do domu trochę przed 22 po 138km ze średnią 25km/h a i tak nie mogłem od razu zasnąć Zazdroszczę A tak na serio to ile śpisz na dobę? Może po prostu organizm potrzebuje snu. Nie przemęczasz się zbytnio? W sensie ogólnym, nie tylko rower, ale też praca i inne zajęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buchanodozol Napisano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Miałem to samo w zeszłym roku.Przyczyną był żle przyżądzany izotonik samoróbka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krawcowy Napisano 25 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Izotoników nie pijam, a śpię różnie od 6 godzin do 10-11. W sumie możliwe, że właśnie powoduje to późne chodzenie spać. Dosyć często zdarza mi się siedzieć przy książce/komputerze/muzyce do późna. Musze spróbować chodzić normalnie spać. Myślicie, że to chodzi o ogólne zmęczenie organizmu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kafkaZmlekiem Napisano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Mam podobną dolegliwość, czasem nawet w trakcie jazdy, na jakimś postoju czuję, że teraz to bym została tak jak jestem i zapadła w smaczną drzemkę ;D Podobnież to wina spadającego cukru, chyba coś w tym jest, bo wystarczy zjeść coś więcej niż batona (np. hot doga;) ) i od razu wigor wraca;) i w domu tak samo:) obiad, kawał ciasta i lody i dalej w trasę ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orba Napisano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Należałoby pójść z rana na siłkę, na rower stacjonarny i sprawdzić glukometrem na czczo cukier. Mi doktórka kazała zrobić test przed rozpoczęciem ćwiczeń i co każde 30min. Senność w hipoglikemii jest małym pikusiem przy innych dolegliwościach jak znacznie osłabiona koncentracja, opóźnione reagowanie do omdlenia włącznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Violett Napisano 25 Października 2010 Udostępnij Napisano 25 Października 2010 No włąsnie u mnie odwrotnie... zaczełam jeździc by moc spać otoz nie.. nie moge spać dalej a mysl o rowerze napędza mnie jeszcze bardziej. Od pół roku mam problemy ze spaniem- zdrowotnie wszystko w porzadku, to raczej w mojej glowie gdzieś siedzi, i nawet rower nie pomaga,ale za to swietnie zabija w nocy czas i przyjezdzajac o 4 do domu.. targajac tympla na góre zaczynac czuć zmęczenie i nawet nie zdawałam sobie sprawy ze mozna tak uwiebiać to uczucie. Po śpię 3h i jestem gotowa do działania .. bez zadnych skutków ubocznych, tylko ile da się da.. A kieys w lato na łaczce byłam ja... i jak kolezanka pisała u góry uczucie snu mnie ograneło, wiec nie chciala ja marnować takiego daru boskiego.. udałam się w chaszcze z rowerem.. i drzemłam sie oj cudowienie sie spało.. a że las nie uczęszczany prawie w ogóle strachu nie było.. "Sen to zło nie ma złudzeń".. - RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.