Skocz do zawartości

[gogle] Blur co o nich wiecie ?

Mambo154

Rekomendowane odpowiedzi

Raczej nie otrzymasz opinii , podaj konkretny model . Gogle nie są nie wiadomo czym , ja jeżdżę w zwykłych scottach x89 czy jakoś tak kupiłem za 40 zł i jestem z nich zadowolony , po tuningu lekkim nie parują , szybka za 22 zł nowa łatwo dostępna . 

Szukaj gogli z podwójną szybką , anitfog działa ale podwójna szybka się lepiej sprawuje bo nie paruje tak bardzo . 

Foxy Mainy fajne gogle , standardowa szybka niebieska trochę średnia jest , ale gogle wygodne .

Gogle z opisu wyglądają na pro. Co do ich wielkości to nie musisz się martwić (okulary na pewno wejdą), zresztą napisane jest w opisie produktu, że pasują do większości okularów korekcyjnych.

Ale czy potrzebujesz aż tak drogich googli? Gogle to nie to samo co kask czy rower ;) Ważne żeby nie parowały i miały podstawowy filtr UV i tak naprawdę to wszystko co Ci potrzebne ^_^ Jeszcze dla niektórych ważny jest kolor szybki ... ale to już niuanse.

Gogle to w terenie najwazniejsza rzecz. Chociaz nie wiem jakim riderem bys nie byl, z zaparowanymi goglami nie pojedziesz. Najlepiej kupic takie z przezroczysta, podwojna, wymienna szyba. Wszystkie czarne/brazowe/pomaranczowe szyby zabiaja kontrast i w lesie gdzie cien i swiatlo sie przeplataja nie widac kompletnie nic. Ja uzywam gogli Uvex Apache na snb gdzie ryzyko zaparowania jest duzo wieksze i nie mam z nimi zadnych problemow. Zaplacilem za nie ok. 300zl

Edit: wybierz gogle z szyba sferyczna (kulista). Taka szyba jest wygieta w obu kierunkach wiec nie znieksztalca obrazu.

Raczej nie otrzymasz opinii , podaj konkretny model . Gogle nie są nie wiadomo czym , ja jeżdżę w zwykłych scottach x89 czy jakoś tak kupiłem za 40 zł i jestem z nich zadowolony , po tuningu lekkim nie parują , szybka za 22 zł nowa łatwo dostępna . 

Szukaj gogli z podwójną szybką , anitfog działa ale podwójna szybka się lepiej sprawuje bo nie paruje tak bardzo . 

Foxy Mainy fajne gogle , standardowa szybka niebieska trochę średnia jest , ale gogle wygodne .

mam pomaranczowa, ale wolalbym przezroczysta, bo jak wieczorem jest niewiwle swiatla w lesie to g***o widac

Gogle to w terenie najwazniejsza rzecz. Chociaz nie wiem jakim riderem bys nie byl, z zaparowanymi goglami nie pojedziesz. Najlepiej kupic takie z przezroczysta, podwojna, wymienna szyba. Wszystkie czarne/brazowe/pomaranczowe szyby zabiaja kontrast i w lesie gdzie cien i swiatlo sie przeplataja nie widac kompletnie nic. Ja uzywam gogli Uvex Apache na snb gdzie ryzyko zaparowania jest duzo wieksze i nie mam z nimi zadnych problemow. Zaplacilem za nie ok. 300zl

Edit: wybierz gogle z szyba sferyczna (kulista). Taka szyba jest wygieta w obu kierunkach wiec nie znieksztalca obrazu.

Zależy oczywiście jak kto jeździ ... ale wydaje mi się, że płacenie za gogle 300 zł to lekka przesada.

Ja korzystam z googli Uvex F501, o takie:

http://www.sportactive.pl/index.php?p814

również polecam.

Myślę, że spokojnie wystarczą Ci takie gogle jak np. w linku, który wcześniej przedstawiłem. Szybka niebarwiona sprawdza się w każdych warunkach pogodowych. Jeżdżę po lesie więc przyciemnianie i tak nie jest mi potrzebne a kolory i kontrast są niezniekształcone. Szybki nie parują ... jednym słowem nic więcej nie potrzeba.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...