Mambo154 Napisano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Witam znalazłem na grawitacyjnym gogle firmy Blur, które przypadły mi do gustu może wiecie coś o tej firmie ? Czy lepiej kupić Foxy jakieś ? Proszę o wypowiedzi. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Oakley crowbar o takie polecam , najlepsze gogle jakie widziałem ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blair7 Napisano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Ja uzywam fox main, rewelacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lipstein Napisano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Ja korzystam z googli Uvex F501, o takie: http://www.sportactive.pl/index.php?p814 również polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mambo154 Napisano 25 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Nadal nie uzyskałem opinii na temat tych gogli ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Raczej nie otrzymasz opinii , podaj konkretny model . Gogle nie są nie wiadomo czym , ja jeżdżę w zwykłych scottach x89 czy jakoś tak kupiłem za 40 zł i jestem z nich zadowolony , po tuningu lekkim nie parują , szybka za 22 zł nowa łatwo dostępna . Szukaj gogli z podwójną szybką , anitfog działa ale podwójna szybka się lepiej sprawuje bo nie paruje tak bardzo . Foxy Mainy fajne gogle , standardowa szybka niebieska trochę średnia jest , ale gogle wygodne . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mambo154 Napisano 26 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Chodzi o ten model http://www.grawitacyjny.pl/gogle-blur-b2-560/ możesz się wypowiedzieć na ich temat z samych danych ? Zależy mi też na tym żeby były "duże" ponieważ jeszcze w okularach . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lipstein Napisano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Gogle z opisu wyglądają na pro. Co do ich wielkości to nie musisz się martwić (okulary na pewno wejdą), zresztą napisane jest w opisie produktu, że pasują do większości okularów korekcyjnych. Ale czy potrzebujesz aż tak drogich googli? Gogle to nie to samo co kask czy rower Ważne żeby nie parowały i miały podstawowy filtr UV i tak naprawdę to wszystko co Ci potrzebne Jeszcze dla niektórych ważny jest kolor szybki ... ale to już niuanse. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mambo154 Napisano 26 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Napaliłem się na nie bo strasznie mi się wizualnie podobają . A jakie polecasz Ty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Gogle to w terenie najwazniejsza rzecz. Chociaz nie wiem jakim riderem bys nie byl, z zaparowanymi goglami nie pojedziesz. Najlepiej kupic takie z przezroczysta, podwojna, wymienna szyba. Wszystkie czarne/brazowe/pomaranczowe szyby zabiaja kontrast i w lesie gdzie cien i swiatlo sie przeplataja nie widac kompletnie nic. Ja uzywam gogli Uvex Apache na snb gdzie ryzyko zaparowania jest duzo wieksze i nie mam z nimi zadnych problemow. Zaplacilem za nie ok. 300zl Edit: wybierz gogle z szyba sferyczna (kulista). Taka szyba jest wygieta w obu kierunkach wiec nie znieksztalca obrazu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mambo154 Napisano 27 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Możesz dać przykład takich gogli ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blair7 Napisano 27 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Raczej nie otrzymasz opinii , podaj konkretny model . Gogle nie są nie wiadomo czym , ja jeżdżę w zwykłych scottach x89 czy jakoś tak kupiłem za 40 zł i jestem z nich zadowolony , po tuningu lekkim nie parują , szybka za 22 zł nowa łatwo dostępna . Szukaj gogli z podwójną szybką , anitfog działa ale podwójna szybka się lepiej sprawuje bo nie paruje tak bardzo . Foxy Mainy fajne gogle , standardowa szybka niebieska trochę średnia jest , ale gogle wygodne . mam pomaranczowa, ale wolalbym przezroczysta, bo jak wieczorem jest niewiwle swiatla w lesie to g***o widac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
los12 Napisano 27 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Dolacze sie do tematu? Jesli kupie jakies gogle z przezroczysta szybka czyli do lasu a w zime zamianie na szybke np. pomaranczowa to moge je uzywac tez na narty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 27 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Tak dzialaja wszystkie gogle z wymiennymi szybami np. Oakley, Dragon, Electric, VonZipper, SPY. Mambo: poszukaj dobrych gogli MX, mam teraz ograniczone mozliwosci szukania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lipstein Napisano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Gogle to w terenie najwazniejsza rzecz. Chociaz nie wiem jakim riderem bys nie byl, z zaparowanymi goglami nie pojedziesz. Najlepiej kupic takie z przezroczysta, podwojna, wymienna szyba. Wszystkie czarne/brazowe/pomaranczowe szyby zabiaja kontrast i w lesie gdzie cien i swiatlo sie przeplataja nie widac kompletnie nic. Ja uzywam gogli Uvex Apache na snb gdzie ryzyko zaparowania jest duzo wieksze i nie mam z nimi zadnych problemow. Zaplacilem za nie ok. 300zl Edit: wybierz gogle z szyba sferyczna (kulista). Taka szyba jest wygieta w obu kierunkach wiec nie znieksztalca obrazu. Zależy oczywiście jak kto jeździ ... ale wydaje mi się, że płacenie za gogle 300 zł to lekka przesada. Ja korzystam z googli Uvex F501, o takie: http://www.sportactive.pl/index.php?p814 również polecam. Myślę, że spokojnie wystarczą Ci takie gogle jak np. w linku, który wcześniej przedstawiłem. Szybka niebarwiona sprawdza się w każdych warunkach pogodowych. Jeżdżę po lesie więc przyciemnianie i tak nie jest mi potrzebne a kolory i kontrast są niezniekształcone. Szybki nie parują ... jednym słowem nic więcej nie potrzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Docenisz dobre gogle jadac zjazdem gdzie podloze jest zasypane liscmi - zrobia kontrast i bedzie widac wszystko idealnie - nie wpadniesz nagle na zaden korzen czy w koleine. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.