Skocz do zawartości

[Program GPS] Sportypal - kto z was korzysta?

robson88

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Na pewno część z was słyszała o programie Sportypal (zapisywanie tras dzięki GPS w telefonie + własne statystyki na stronie internetowej).

Jestem ciekaw ile osób z ForumRowerowego korzysta z tej aplikacji? Czasami jak mam chwilę wolnego to przeglądam ciekawe trasy innych użytkowników w mojej okolicy więc może ktoś z was ma takie ciekawe wycieczki zapisane na swoim profilu na sportypal.com?

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Napisano

Testowałem dzisiaj tą aplikację i jest dobra tylko mam z nią jeden problem.

Dojechałem do punktu X i wracałem tą samą trasą i program nie zapisywał trasy ( w tym przejechanych km ).

2aj556p.jpg

Miał może ktoś z tym problem ?

Napisano

Korzystam i będę korzystał w przyszłym sezonie.

Program sprawuje się bardzo dobrze choć czasem trasa na mapie nie jest adekwatna do przebytej drogi (np.: pokazuje, że jechałem środkiem Wisył whistling.gif) korzystałem z MyTrack i tego problemu nie było.

Liczy przewyższenia, sumę podjazdów, spalone kalorie, Vmax.

Gracek może po prost wcisnąłeś "pause". icon_wink.gif

Przykładowy zrzut z trasy:

20101005203651.jpg

Napisano

Gracek może po prost wcisnąłeś "pause". icon_wink.gif

Cały czas telefon był w kieszeni spodni i nie wyjmowałem go :) W poniedziałek jak korzystałem z aplikacji to zminimalizowałem ją i zauważyłem po powrocie do domu, że nie liczyło :)

Jutro jak będę jechał to zablokuję klawiaturę ;)

#edit

Ładne wyniki jak na warszawę ;)

Wiesz może co oznacza trasa zaznaczona na czerwono ?

Napisano

W tym roku jeździłem tylko po Warszawie (trasa zawsze ta sama icon_wink.gif) i zawsze patrząc na wyniki ludzi na bikestats popadałem w kompleksy, że tak wolno jeżdżę... .

Sprawdzałeś czy GPS po wyjęciu z kieszeni ma połączenie?

Co do legendy:

Pojedyncza strzałka - start/stop.

Podwójne strzałki czerwone - maxiumum altitude.

"Licznik" - maximum speed.

Czerwona trasa - best (4000m). <- nie wiem tego ale tak mi się wydaje.

Napisano

W tym roku jeździłem tylko po Warszawie (trasa zawsze ta sama icon_wink.gif) i zawsze patrząc na wyniki ludzi na bikestats popadałem w kompleksy, że tak wolno jeżdżę... .

Sprawdzałeś czy GPS po wyjęciu z kieszeni ma połączenie?

W warszawie trzeba omijać ludzi, są światła i średnia mniejsza ;) co do gpsa, nie zwróciłem uwagi.. telefon mam 2 tygodnie i dopiero zaczynam korzystać z gpsa, jutro napisze co i jak :)

Napisano

Ja też korzystam z sportypal'a .

Ogólnie sprawuje się bardzo dobrze , chociaż raz miałem podobny przypadek .

Zatrzymałem się w połowie drogi , zajrzałem do programu i ... nie policzył mi 25km. Teraz robię tak , że czekam aż sam wygasi ekran , wtedy mam pewnosc że nalicza.

Na HD2 nie mam problemów z przekłamaniem trasy , chyba że przy prędkościach rzędu 1-3km/h.

Napisano

Właśnie pobrałem tą aplikację, bo wygląda bardzo ciekawie ;)

Możecie tylko powiedzieć jak to zainstalować na Windowsie mobile? Na Androidzie pięknie szybko się pobrało a na Win chce zainstalować z karty SD, tylko wszystkie pliki, w tym SETUP pokazuje jako nieznane... z reszta JPG tez ;/ Nawigacja Manty GPS-040?

Automapa pięknie bez problemu chodzi...

Napisano

Jeśli komuś nie chce działać to niech sprawdzi z jakiego materiału są wykonane spodnie czy kurtka. Do dzisiaj zawsze telefon trzymałem w spodniach ( 100% poliester ) i w ogóle nie łapało sygnału. Dzisiaj wsadziłem telefon do kurtki i trasa ładnie się zapisała z dokładnością 0-10m :thumbsup:

2n9j7fs.jpg

Napisano

Eh, to jest wersja Windowsa mobile CE i pokazuje, że nie jest to poprawna wersja dla tego systemu :thumbsup:

Ale na Androidzie przetestowałem i przyznam, że naprawdę świetny program! :)

Napisano

U nie na razie jedna wyprawa i niestety kiszka na całej linii.

Raz to to, że naliczył mi maxa na 152 k/h  to bym akurat przebolał, ale dalej jeszcze gorzej.

Całkowity czas zgadza się mniej więcej ale brak prawie 20 km, najgorszą jednak sprawą jest zupełnie źle pokazana trasa i to nie o metr czy dziesięć a o dobrych parę kilometrów. Trasa ponadto poprowadzona jest przez środek pola czy lasu (brak jakiejkolwiek tam ścieżki nie mówiąc o asfalcie po którym pomykałem). Dodam, że sprzętowo wszystko w porządku bo zdarza mi się jeździć z automapą.

Na razie jednak się nie zrażam i popróbuje jeszcze ten soft.

• 3 miesiące temu...
Napisano

Potwierdzam, problem z "zygzakowaniem" jak się jedzie tzn. zapis wygląda jakbym jechał od krzaków z prawej strony do krzaków z lewej strony drogi i tak ciągle gdy trzymałem się cały czas równo drogi. Czasami odskakuje na 300m od drogi gdy jej się nie opuszczało i podejrzewam, że z tego wynikają te prędkości kosmiczne, bo 190 km/h raczej nie przekraczam na rowerze;)

Plus duży też za to, że jak tel się rozładuje do zapisuje do chwili rozładowania a nie kasuje całego "wypadu"

Ale ogólnie super, korzystam i polecam!

Napisano

Zastanawia mnie jakie wy macie średnie na licznikach rowerowych i czy jest jakaś różnica między sportypalem i licznikiem?

Szczerze powiedziawszy trochę mnie martwią średnie rzędu 15km/h .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...