robson88 Napisano 24 Sierpnia 2010 Napisano 24 Sierpnia 2010 Cześć, Na pewno część z was słyszała o programie Sportypal (zapisywanie tras dzięki GPS w telefonie + własne statystyki na stronie internetowej). Jestem ciekaw ile osób z ForumRowerowego korzysta z tej aplikacji? Czasami jak mam chwilę wolnego to przeglądam ciekawe trasy innych użytkowników w mojej okolicy więc może ktoś z was ma takie ciekawe wycieczki zapisane na swoim profilu na sportypal.com?
MarekGrudziadz Napisano 3 Września 2010 Napisano 3 Września 2010 Oglądałem ostatnio ten program. Prezentuje się bardzo ciekawie. W niedługim czasie będę kupował nowy telefon to zacznę z tego korzystać jako ze działa na samsungu.
Gracek Napisano 5 Października 2010 Napisano 5 Października 2010 Testowałem dzisiaj tą aplikację i jest dobra tylko mam z nią jeden problem. Dojechałem do punktu X i wracałem tą samą trasą i program nie zapisywał trasy ( w tym przejechanych km ). Miał może ktoś z tym problem ?
ukaniex Napisano 5 Października 2010 Napisano 5 Października 2010 Korzystam i będę korzystał w przyszłym sezonie. Program sprawuje się bardzo dobrze choć czasem trasa na mapie nie jest adekwatna do przebytej drogi (np.: pokazuje, że jechałem środkiem Wisył ) korzystałem z MyTrack i tego problemu nie było. Liczy przewyższenia, sumę podjazdów, spalone kalorie, Vmax. Gracek może po prost wcisnąłeś "pause". Przykładowy zrzut z trasy:
Gracek Napisano 5 Października 2010 Napisano 5 Października 2010 Gracek może po prost wcisnąłeś "pause". Cały czas telefon był w kieszeni spodni i nie wyjmowałem go W poniedziałek jak korzystałem z aplikacji to zminimalizowałem ją i zauważyłem po powrocie do domu, że nie liczyło Jutro jak będę jechał to zablokuję klawiaturę #edit Ładne wyniki jak na warszawę Wiesz może co oznacza trasa zaznaczona na czerwono ?
ukaniex Napisano 5 Października 2010 Napisano 5 Października 2010 W tym roku jeździłem tylko po Warszawie (trasa zawsze ta sama ) i zawsze patrząc na wyniki ludzi na bikestats popadałem w kompleksy, że tak wolno jeżdżę... . Sprawdzałeś czy GPS po wyjęciu z kieszeni ma połączenie? Co do legendy: Pojedyncza strzałka - start/stop. Podwójne strzałki czerwone - maxiumum altitude. "Licznik" - maximum speed. Czerwona trasa - best (4000m). <- nie wiem tego ale tak mi się wydaje.
Gracek Napisano 5 Października 2010 Napisano 5 Października 2010 W tym roku jeździłem tylko po Warszawie (trasa zawsze ta sama ) i zawsze patrząc na wyniki ludzi na bikestats popadałem w kompleksy, że tak wolno jeżdżę... . Sprawdzałeś czy GPS po wyjęciu z kieszeni ma połączenie? W warszawie trzeba omijać ludzi, są światła i średnia mniejsza co do gpsa, nie zwróciłem uwagi.. telefon mam 2 tygodnie i dopiero zaczynam korzystać z gpsa, jutro napisze co i jak
Gothic Napisano 6 Października 2010 Napisano 6 Października 2010 Świetny ten SportyPal.Upiera się, że moja V max na Garym F. to ponad 200 km/h o_O
ahmedsaid Napisano 10 Października 2010 Napisano 10 Października 2010 Ja też korzystam z sportypal'a . Ogólnie sprawuje się bardzo dobrze , chociaż raz miałem podobny przypadek . Zatrzymałem się w połowie drogi , zajrzałem do programu i ... nie policzył mi 25km. Teraz robię tak , że czekam aż sam wygasi ekran , wtedy mam pewnosc że nalicza. Na HD2 nie mam problemów z przekłamaniem trasy , chyba że przy prędkościach rzędu 1-3km/h.
ukaniex Napisano 10 Października 2010 Napisano 10 Października 2010 Chyba Wasz problem leży po stronie hardware aniżeli software.
Krezystof Napisano 10 Października 2010 Napisano 10 Października 2010 Właśnie pobrałem tą aplikację, bo wygląda bardzo ciekawie Możecie tylko powiedzieć jak to zainstalować na Windowsie mobile? Na Androidzie pięknie szybko się pobrało a na Win chce zainstalować z karty SD, tylko wszystkie pliki, w tym SETUP pokazuje jako nieznane... z reszta JPG tez ;/ Nawigacja Manty GPS-040? Automapa pięknie bez problemu chodzi...
negusik Napisano 10 Października 2010 Napisano 10 Października 2010 Na win pobierasz plik cab. W fonie uruchamiasz tego cab-a i po sprawie.
Gracek Napisano 10 Października 2010 Napisano 10 Października 2010 Jeśli komuś nie chce działać to niech sprawdzi z jakiego materiału są wykonane spodnie czy kurtka. Do dzisiaj zawsze telefon trzymałem w spodniach ( 100% poliester ) i w ogóle nie łapało sygnału. Dzisiaj wsadziłem telefon do kurtki i trasa ładnie się zapisała z dokładnością 0-10m
Krezystof Napisano 10 Października 2010 Napisano 10 Października 2010 Eh, to jest wersja Windowsa mobile CE i pokazuje, że nie jest to poprawna wersja dla tego systemu Ale na Androidzie przetestowałem i przyznam, że naprawdę świetny program!
negusik Napisano 14 Października 2010 Napisano 14 Października 2010 U nie na razie jedna wyprawa i niestety kiszka na całej linii. Raz to to, że naliczył mi maxa na 152 k/h to bym akurat przebolał, ale dalej jeszcze gorzej. Całkowity czas zgadza się mniej więcej ale brak prawie 20 km, najgorszą jednak sprawą jest zupełnie źle pokazana trasa i to nie o metr czy dziesięć a o dobrych parę kilometrów. Trasa ponadto poprowadzona jest przez środek pola czy lasu (brak jakiejkolwiek tam ścieżki nie mówiąc o asfalcie po którym pomykałem). Dodam, że sprzętowo wszystko w porządku bo zdarza mi się jeździć z automapą. Na razie jednak się nie zrażam i popróbuje jeszcze ten soft.
Krezystof Napisano 20 Stycznia 2011 Napisano 20 Stycznia 2011 Potwierdzam, problem z "zygzakowaniem" jak się jedzie tzn. zapis wygląda jakbym jechał od krzaków z prawej strony do krzaków z lewej strony drogi i tak ciągle gdy trzymałem się cały czas równo drogi. Czasami odskakuje na 300m od drogi gdy jej się nie opuszczało i podejrzewam, że z tego wynikają te prędkości kosmiczne, bo 190 km/h raczej nie przekraczam na rowerze;) Plus duży też za to, że jak tel się rozładuje do zapisuje do chwili rozładowania a nie kasuje całego "wypadu" Ale ogólnie super, korzystam i polecam!
ahmedsaid Napisano 22 Stycznia 2011 Napisano 22 Stycznia 2011 Zastanawia mnie jakie wy macie średnie na licznikach rowerowych i czy jest jakaś różnica między sportypalem i licznikiem? Szczerze powiedziawszy trochę mnie martwią średnie rzędu 15km/h .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.