Skocz do zawartości

[rower] Dylemat z wysokoscia siodelka

IFairPlay

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam kupilem niedwano Corattec Super Bow Wroldcuo XT jak wiece rama jest dosc specyficzna w tym modelu...Nie owijajac w bawelne sztyca jest schowana maxymalnie i gdy siade na siodelko z ledwoscia dostaje palcami do podloza jednak gdy dam nogi na pedala noga nie prostuje mi sie do konca czyli jak by jest ok ale to ze nie moge normalnie stanac na podloge gdy siedze to chyba tak byc nie powinno byc przynajmniej tak mi sie wydaje...i teraz mam taki pomysl zeby toche skrucic rurke w ktora chowa sie sztyca z jakies 4cm tylko pytanie czy wtedy gdy poloze noge na pedala nie bedzie zbyt bardzo ugieta.. pomocy moze ktos ma jakis pomysl albo porade

Napisano

To normalne wiec nie masz sie czym przejmowac. W kazdym rowerze gdzie masz maksymalnie sztyce wysunieta w stosunku do swojego wzrostu jest tak ze gdy siedzisz na siodelku to podloza mozesz dotknac jedynie palcami.

Napisano

aha bo juz myslalem ze za wysoka jest ta rurka i chcialem ja przykrucic nieco ;p i myslalem ze to tylko ja mam taki problem... ale w takim wypadku zostawiam tak jak jest ;) bo gwarancje bym stracil... dziekuje serdecznie za pomoc... wlasnie wrocilem z jazdy testowej troche nic nie wyszło boli od siodelka ale to chyba kwesta przyzwyczajenia ogolnie rowerk jak dla mnie bomba pozdro :]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...