IceMan007 Napisano 23 Sierpnia 2010 Napisano 23 Sierpnia 2010 Cześć. Mam właśnie rame kross level a2 i chciałem zapytać czy jest ona wystarczająco wytrzymała aby ostro poszaleć po lesie czasem skoczyć na jakiejś mniejszej skoczni. Bo zdecydowałem sie złożyć rower na lepszej jakości częściach ale nie wiem czy potem ta rama mi się nie rozpadnie bo jeśli nie nadaje się na taka ostrej jazde to wtedy nie będę pakował kasy w lepsze części bo to nie ma za bardzo sensu.
Fenthin Napisano 23 Sierpnia 2010 Napisano 23 Sierpnia 2010 To typowa rama XC. Do jazdy tak, do skoków nie.
porsche123456 Napisano 23 Sierpnia 2010 Napisano 23 Sierpnia 2010 Tak, to rama do XC, czyli mozna nia troche ostrzej zaszalec;) , ale slakac?? Niema mowy! Nawet na malych skoczniach, mozna poslakac, ale z kraweznikow;))
rastatajm Napisano 23 Sierpnia 2010 Napisano 23 Sierpnia 2010 To nie jest rama do skoków. Jak chcesz sobie pojeździć i poskakać to lepiej poszukaj jakiejś sztywnej ramy enduro.
IceMan007 Napisano 23 Sierpnia 2010 Autor Napisano 23 Sierpnia 2010 Nie no ale te skoki to nie jakieś długie ani wysokie tylko takie z 50cm długie i z 30 wysokie. Czy prze takich mogła by się połamać?
Fenthin Napisano 23 Sierpnia 2010 Napisano 23 Sierpnia 2010 To się tak zaczyna Najpierw krótko, potem coraz ostrzej, a sprzęt początkującego ma bardzo ciężki żywot. Ale tu nawet nie chodzi o kwestię łamania się ramy. Jest to produkt stworzony do innych zastosowań, z czego wynika taka, a nie inna geometria. I taka rama nigdy nie będzie dobrym substytutem ramy stworzonej właśnie w celu skakania - inny rozmiar, inne kąty. Chcesz pojeździć, ale i pobawić się? Może jakaś rama Enduro czy FR.
rastatajm Napisano 24 Sierpnia 2010 Napisano 24 Sierpnia 2010 Dokładnie. A takie skoki jak piszesz bez problemu powinna wytrzymać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.