Skocz do zawartości

[Piasty Dt Swiss Cerit] opinie od użytkowników

elvis391

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zastanawiam się nad kupnem piast Dt Swiss Cerit. Jeśli ktoś ma doświadczenie osobiste lub od znajomych z eksploatacji tych piast prosilbym o ocenę tych piast.

Napisano

Póki co, od roku kręci się u mnie taka jedna na przedzie. Nie mam najmniejszych zastrzeżeń do jej pracy. Mogę szczerze polecić.

Napisano

Póki co, od roku kręci się u mnie taka jedna na przedzie. Nie mam najmniejszych zastrzeżeń do jej pracy. Mogę szczerze polecić.

Mam pytanie, czy kupowałeś ją oddzielnie, czy z kołem.Ile za nią zapłaciłeś? Jakie masz zaciski i jakie ewentualnie byś polecał.

Mam dylemat: na niemieckim e-bay`u jest możliwość kupna kompletu Dt swiss Cerit pod tarcze bez zacisków za ok. 400PLN. Będę składał nowe koła, mam już obręcze Dt swiss TK 7.1, szprychy wezmę dt swiss champion i zastanawiam się nad piastami.Alterntywą dla Dt są piasty Shimano Deore Xt 756 i je można kupić za 200PLN para. Czyli różnica 200 PLN. Warto dopłacić 200 za Dt Swiss?

Napisano

Wszystkie podzespoły kupiłem w Bikestacji. Tam też zleciłem zaplecenie kół. Używam zaciski Dartmoora Bolt On. Chcesz poznać szczegóły – zapraszam do opisu mojej kozy.

Stając przed takim, jak Ty dylematem, dopłaciłbym do DT.

Napisano

Dzięki za odpowiedź.

Chyba skłaniać się będę do piast DT.

Pytanie: jak jakość zaplatania w Bikestacji. Odprężali szprychy po naciągnięciu? Czy były potrzebne korekty po początkowej jeździe?

P.S. Jakby ktoś był zainteresowany i miał rodzinę lub znajomych w Stanach, na amerykańskim e-bay`u są do kupienia przednie piasty pod tarcze Magura Pro ( Dt Swiss 240 robione kiedyś dla Magury ) w chyba w dobrej cenie - 27USD + 16 USD wysyłka. Sam się nad nimi zastanawiam.

http://cgi.ebay.com/Magura-Pro-front-hub-Dt-Swiss-240s-/140385150594?cmd=ViewItem&pt=AU_Sport_Cycling_Parts&hash=item20af9b6682

pozdrawiam

• Mod Team
Napisano

elvis391 - mam u siebie na przodzie podobną piastę, mianowicie DT Hugi Hayes, podobno odpowiednik Onyxa. Na Allegro do kupienia za 100-150zł. Uważam że to jedna z najlepszych części mojego roweru. Piasta typu założyć i zapomnieć. Czwarty rok na niej jeżdżę, a ona się po prostu kręci. Lekko, gładko, płynnie, czyli dokładnie tak jak powinna. Więc chyba nie ma sensu kombinować ze sprowadzeniem z USA. Ale konia z rzędem dla tego, kto mi znajdzie podobną piastę DT na tył z 36 otworami, mocowaniem tarczy na 6 śrub i najlepiej srebrną :icon_mrgreen:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...