Skocz do zawartości

[licznik] nabija kilometry na światłach !

grzegorz1976

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam!

mam licznik kellys bezprzewodowy zauważyłem w nim dziwną wadę (a może dzieje sie tak we wszystkich licznikach bezprzewodowych ) gdy podjeżdzam pod skrzyżowanie z syg. świetlną licznik zaczyna wariować tzn. nabija mi max prędkość 99,9, pomimo postoju na swiatłach licznik nabija mi kilometry.

Miał już ktoś taki przypadek czy tylko z moim licznikiem jest coś nie tak?

Proszę o info bo może będę musiał go oddać

Napisano

Może jak się zatrzymałeś na światłach to dwa magnesy ( nie wiem jak to nazwać ) są obok siebie, a ty kołem w przód parę centymetrów i w tył parę centymetrów ? Licznik myśli, że koło się szybko obróciło.

Napisano

ja mam ten sam model licznika tylko bez znaczka Kellysa ;P

w Lidlu kupilem za 25zl czy jakos tak..

u mnie tez tak jest, a przeczyna jest np zblizenie do licznika telefonu komorkowego :)

rower stoi w miejscu, a na liczniku 75km/h :)

Napisano

czy można to jakimiś "domowymi" sposobami wyeliminować tą wadę?

czyli ten post wczesniej byl pytaniem jak mniemam, tak ? ;)

to chyba nie taki znak stawia sie na koncu pytania ;]

ktos ma pomysl na wyeliminowanie tej wady ?

oczywiscie inny niz zakup licznika przewodowego ;)

Napisano

Kupienie dobrego licznika bezprzewodowego?

a czy ktos z Was spotkal sie z taka sytuacja wlasnie w "dobrym " liczniku/drozszym liczniku ?

czy to tylko domena tanich bezprzewodowek ?

Napisano

Również korzystałem z tego licznika i miałem kilkakrotnie ten sam problem. Zawsze w mieście zdarzało się, że licznik nagle wariował. Problem wyeliminował się sam, po jednej z ulew w ogóle przestał działać :whistling: Jak widać to wada fabryczna licznika.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...