sculi Napisano 23 Sierpnia 2010 Napisano 23 Sierpnia 2010 Witam, postanowiłem wymienić w rowerze ojca ramę w jego Kellysie Salamnder (17') na większą 19', mam dwie opcje ramę Mbike Renegade 0.5 wraz z przełożeniem części z Kellysa łącznie za 500 zł lub kupić ramę Kross Level A4 lub A6 na allegro ok 300-400 zł. Słyszałem wiele dobrego o ramach Krossa natomiast o Mbike tylko rowerze jako całość + opinia kolegi któremu pekła przy zacisku sztycy (naprawiono przez serwis). Proszę o pomoc w wyborze.
Trekuu Napisano 23 Sierpnia 2010 Napisano 23 Sierpnia 2010 Polecam Krossa ma dosec dobre ramy, ale zależy do czego rower będzie używany.
Jakubas Napisano 7 Kwietnia 2011 Napisano 7 Kwietnia 2011 Mam ramę evo a kolega ma krossa a6 Wydaje mi się że są produkowane w jednej fabryce bo mają bardzo podobne (lub takie same) rozwiązania techniczne. Ale evo jest świeższym modelem, jest cięższy (100-120gr w rozmiarze 19) lecz odpłaca się większą sztywnością (szczególnie na tylnych widełkach).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.