XXXOOO Napisano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Cześć, mam taki problem: ni z tego ni z owego zablokowała mi się manetka Shimano Alivio SL-M410 (przód). O co chodzi? Zmieniarka zacięła się pomiędzy 2 i 3 - naciskam i nic. Próbowałem wyciągnąć linkę, rozkręcić ale nic to nie pomaga. Na gwarancję to czy wymienić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Spróbuj pod gwarancję podciągnąć Swoją drogą, tak miałem, w prawej co prawda manetce, ale u mnie się zaklinowała linka - spadła z prowadnicy i się zrobiła "miotełka". No, ale na chama się udało wytargać to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XXXOOO Napisano 23 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 U mnie linka jest cała. A jak sprawdzić czy spadła z prowadnicy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Tzn nie da się nacisnąć czy jak klikasz pomiędzy 2 a 3 to nic się nie dzieje? adii22 dobrze mówi, jeśli masz możliwość to próbuj podciągnąć pod gwarę, tylko wtedy zostajesz jakieś 2 tygodnie bez roweru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XXXOOO Napisano 23 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Między 2 a 3 chodzi, ale już na 1 nie chce zejść - naciskam i nie idzie. Podrzuciłem manetkę do serwisu - jutro się dowiem co z nią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XXXOOO Napisano 25 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Manetka wróciła z serwisu naprawiona - linka się załamała i blokowała działanie. Co ciekawe: po naprawie znowu mi się to samo stało, ale jakoś sam to naprawiłem kosztem faktu, że linki nie da się wyciągnąć. Co z tą manetką jest nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.