Sandacz Napisano 10 Października 2010 Udostępnij Napisano 10 Października 2010 mapka okolicy Wolności: Pomijając młodnik, z którym może i Sarensen by sobie poradził, nachylenie ostatnich kilkudziesięciu metrów wzgórza budzi szacunek. Tam nawet "z buta" trzeba się trochę postarać :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 10 Października 2010 Udostępnij Napisano 10 Października 2010 czyli od jarów-tzw piekiełka cały czas prosto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandacz Napisano 10 Października 2010 Udostępnij Napisano 10 Października 2010 tak - na północ dróżką, o której wspomniałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonypi Napisano 11 Października 2010 Udostępnij Napisano 11 Października 2010 dzisiaj kręciłem się między jeziorami Krępsko i Szczytno. Na sam szczyt G. Wolność wjechać się nie da - trzeba podjechać szutrówką do podnóża i wleźć sto metrów piechotą. Widoczek ze szczytu: Jaram sie tym widokiem i musze przyznac ze nigdy tam nie bylem ;/ A to tak blisko Robimy jakas wspolna wycieczke Człuchowian w czwartek w to miejsce ? Jesli bedzie pogoda w miare oczywiscie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 11 Października 2010 Udostępnij Napisano 11 Października 2010 szkoda ze w czw, jakby w sobotę lub niedzielę to też bym podjechał, bo tak to caly tydzien mnie sql blokuje, chyba ze po poludniu jechać planujecie, tj koło 15.00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandacz Napisano 11 Października 2010 Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Jak najbardziej można zorganizować wypad, bo odległość jest relatywnie niewielka, więc da się wrócić za dnia (nawet, jeśli będzie to po południu). Diabeł i tak tkwi w pogodzie, bo - jak straszą przepowiadacze pogody - zima może szybko zaatakować i zastaniemy taki widok :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 11 Października 2010 Udostępnij Napisano 11 Października 2010 mnie wystarczajaco przerazily te bagna w lesie wiec limit wyczerpany na ten tydzien a którędy byście wtedy jechali, przez Zagórki, czy od "Krerów"?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandacz Napisano 11 Października 2010 Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Możliwości jest wiele. Ja bym optował za pętlą, np. przykładowa trasa: nową "śmieszką" do Rychnów, dalej w lewo na Zagórki i G. Wolność. Przy okazji można zjechać do Charzyków. Z powrotem w kierunku leśniczówki Czarnoszki i do Człuchowa od strony ul. Kondrackiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sarensen Napisano 11 Października 2010 Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Koniecznie trzeba w tym tygodniu odwiedzić te tereny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandacz Napisano 11 Października 2010 Udostępnij Napisano 11 Października 2010 w sumie petla - w zależności, jak będzie się "lawirowało" po duktach, by uatrakcyjnić trasę - to w okolicach 35km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
angelo105l Napisano 11 Października 2010 Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Jeśli można, to chętnie się przyłącze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 11 Października 2010 Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Ha, akurat w czwartek powinienem mieć wolne. Tylko najpierw muszę się wyleczyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 12 Października 2010 Udostępnij Napisano 12 Października 2010 to jeszcze podajcie godzinę jakąś Sandacz, mam pyt-skąd wzięłeś taką dokładną mapkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandacz Napisano 12 Października 2010 Udostępnij Napisano 12 Października 2010 ta mapka to fragment rozwojowego projektu UMP-pcPL, czyli darmowej mapy Polski (i nie tylko) dla odbiorników GPS firmy Garmin. Mapa tworzona jest siłami pasjonatów technologii GPS. Z wersji internetowej można korzystać tu: http://mapa.ump.waw.pl/ump-www/form.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 12 Października 2010 Udostępnij Napisano 12 Października 2010 ale paru dróg brakuje, ale to już jest sukces co do dokładności dróg hee, dałem posta o 20:36 a datę wdali 19:27 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandacz Napisano 12 Października 2010 Udostępnij Napisano 12 Października 2010 sieć dróg - także gruntowych - naszej części pomorza powstała na podstawie skanów sztabówek wojskowych 1:50k. Ich aktualność datuje się na połowę lat 80-tych. Może się więc zdarzyć, że brakuje jakichś duktów, które powstały w ostatnich latach. Bywa też tak, że jakieś dróżki, istniejące na mapie, zostały "zaorane" albo zarosły z powodu nieużywania :-). Generalnie jednak są to drobiazgi. Porównywałem dane mapowe przedwojennych WIG-ówek i wspomnianych współczesnych sztabówek i doszedłem do wniosku, że przez te sto lat niewiele się zmieniło - oczywiście pomijając obszary miejskie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 12 Października 2010 Udostępnij Napisano 12 Października 2010 ale najważniejsze i najdokładniejsze są i tak te leśne, to się tak zaraz nie zmienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonypi Napisano 12 Października 2010 Udostępnij Napisano 12 Października 2010 To jak by Wam pasowala godzina 17.00 w czwartek? na razie jestem chorawy ale moze sie uda wyzdrowiec. Ale inni beda miec juz ustalona godzine Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 12 Października 2010 Udostępnij Napisano 12 Października 2010 to powiem tak-jeśłi o 17 to ja byłbym o 17:10 na stacji w Krzyżankach, a jaki mniej wiecej planowany czas? bo jak coś to lampy zamontuję hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandacz Napisano 12 Października 2010 Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Prognozy pogody na czwartek są nieciekawe (ICM, IMGW). Słońce zachodzi przed 18-tą, co przy zachmurzeniu oznacza szarugę dużo wcześniej. Jednak nawet przy bezchmurnym niebie wyjazd o 17-tej to chyba zbyt późno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 12 Października 2010 Udostępnij Napisano 12 Października 2010 o której by nie było-jeśłi niebedzie padać i wiać na urwanie głowy to jestem chętny, byleby do tej 17:00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonypi Napisano 13 Października 2010 Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Ja niestety musze odpuscic ;((((( Dalej mnie trzyma choroba ;/ Qrw....... ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
angelo105l Napisano 13 Października 2010 Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Ja mogę jechać, napiszcie tylko skąd startujecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 13 Października 2010 Udostępnij Napisano 13 Października 2010 i o której w końcu, ustalmy wreszcie jakąś wspólną godzinę-jakby coś ja z Ch-c dojadę albo na stację krzyżanki albo krzyżówka zagórki-ta w lesie-droga poż num 13 xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
angelo105l Napisano 13 Października 2010 Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Mi każda godzina pasuje. Jednak wole za dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.