MMMAAACCC7 Napisano 16 Września 2011 Napisano 16 Września 2011 mi sobota odpada a niedziela to będzie kąpanie w błotku
Sandacz Napisano 16 Września 2011 Napisano 16 Września 2011 Nie słyszałem, by odkryto u nas złoża borowiny... Najbliższe to chyba w Kołobrzegu :-)
MMMAAACCC7 Napisano 20 Września 2011 Napisano 20 Września 2011 i z kąpania roweru i siebie w Wolnościowym błotku nici wyszły jedzie ktoś do Kościerzyny w niedzielę?
jonypi Napisano 21 Września 2011 Napisano 21 Września 2011 W ten weekend ja, Saren i Konrad startujemy na zachodzie W ostatniej edycji GRYF Maraton w Szczecinie. Ale za tydzień jade na pewno z tatą na ostatni Skandia maraton do KWIDZYNIA - pisze sie kktos?
majszi Napisano 22 Września 2011 Napisano 22 Września 2011 A ktoś chce jechać do Kościerzyny? Mała odległość, więc koszt wyjazdu też nieduży
Sandacz Napisano 22 Września 2011 Napisano 22 Września 2011 Do Kościerzyny się nie wybieram, bo w tym roku dwukrotnie szlajałem się w tamtych okolicach, ale w sobotę lub/i w niedzielę pewnie się pokręcę po okolicach, ze wskazaniem na tereny Zaborskiego PK. Więc jak ktoś się chce doczepić, to zapraszam. Tempo raczej lżejsze :-)
MMMAAACCC7 Napisano 9 Października 2011 Napisano 9 Października 2011 nie potrzebuje ktos kół 24" ? z oponami detkami, tylne na 6rz wolnobiegu
angelo105l Napisano 27 Października 2011 Napisano 27 Października 2011 http://allegro.pl/show_item.php?item=1900268362
angelo105l Napisano 9 Listopada 2011 Napisano 9 Listopada 2011 Organizujemy jakiś wspólny wypad na zakończenie sezonu??
MMMAAACCC7 Napisano 12 Listopada 2011 Napisano 12 Listopada 2011 mtb odstawione, niedługo niespodzianka niektórzy wiedzą o co chodzi
Sandacz Napisano 20 Listopada 2011 Napisano 20 Listopada 2011 Przetestowałem wczoraj nowowybudowaną, chyba pierwszą w okolicy bitumiczną, "czerwoną" DDR z Chojnic do skrzyżowania na Klawkowo. Pierwsze wrażenie: jest nierówna, wyraźnie telepie podczas jazdy. Przegrywa pod tym względem w porównaniu z równoległą jezdnią, równą jak stół, która była w tym samym czasie remontowana. Nie wiem, czy to niechlujstwo wykonania, czy zastosowana technologia kładzenia nawierzchni. Następna sprawa: brak ciągłości czerwonej nawierzchni. Jest po drodze kilka zjazdów do lasu, wykonanych z czarnego asfaltu, przecinających DDR. Zdawać by się mogło, że DDR równoległa do drogi głównej powinna także mieć piwerwszeństwo wobec owych zjazdów, co powinno być podkreślonę ciągłością nawierzchni. Jednak zastosowane rozwiązanie sugeruje, że pierwszeństwo mają zjazdy. Absurd... Kolejny feler: przy skrzyżowaniu do Klawkowa, gdzie DDR się praktycznie kończy, została ona wygięta i poprowadzona wzdłuż drogi do Klawkowa, gdzie fizycznie kończy się kikadziesiąt metrów od wspomnianej krzyżówki. Ewidentnie brak zjazdu na jezdnię przy samym skrzyżowaniu. Już widać, że rowerzyści nie zaakceptowali takiego pomysłu i zjeżdżają na wprost po krótkim nasypie - jadąc w kierunku Powałek - przy samym skrzyżowaniu.
MMMAAACCC7 Napisano 21 Listopada 2011 Napisano 21 Listopada 2011 na szczeście ja tam nie jeżdżę w sumie musiałbym wrzucić foto nowego dziecka gdzies tutaj ale to jak zmienię koło na przodzie, na rozmiar mniejsze hehe
Sandacz Napisano 21 Listopada 2011 Napisano 21 Listopada 2011 To oczywiście nie jest tak, że po tej DDR się jechać nie da - niewątpliwie lepsza jest od namiętnie budowanych u nas kostkowych gniotów. Skoro jednak już lali asfalt na DDR, mogli się bardziej przyłożyć, aby nawierzchnia nie odstawała jakością od równoległej jezdni, którą w tym samym czasie remontowano... Wracałem z tego spaceru przez Rychnowy i ze zdziwieniem - pozytywnym - zauważyłem, że poznikały słupki zabezpieczające przed wjazdem samochodów na ten ciąg (podobnie na Ględowo i Canpol- także słupki wywalono). Mam nadzieję, że ktoś poszedł po rozum do głowy i owe słupki nie wrócą. Tam strach było wieczorem jechać, by na nie nie wpaść. Raz, że w świetle "typowej" lampki rowerowej dawało się je zauważyć w ostatniej chwili, a dwa, światła samochodów z naprzeciwka wystarczająco oślepiały, by dodatkowo utrudnić zauważenie owych słupków...
MMMAAACCC7 Napisano 22 Listopada 2011 Napisano 22 Listopada 2011 to juz jest tez kwestia gustu, ja na przykład wolę jeździć przez las, mieć stale skupienie na drodze niż na ścieżkach ryzykować, np moje ostre łapie momenty zblokowania koła między kostkami jakimi wyłożone są scieżki a tak dla smiechu-oddano już "ścieżkę" w Topoli, z oświetleniem itp-a do tej pory nie widziałem żeby tam się te lampy świeciły, poza tym są one ustawione w pasie między ścieżką a asfaltem, a część górna, ta z żarówką i lustrem jest ustawiona na oświetlanie szosy, a w projekcie jest "budowa ciągu pieszo rowerowego wraz z oświetleniem" a to Polska właśnie
Sandacz Napisano 22 Listopada 2011 Napisano 22 Listopada 2011 Dawno tam nie jechałem więc nie wiem, jak lampy ustawiono. Trzeba poczekać, aż zostanie włączone oświetlenie. Być może światło lamp sięgnie tej ścieżki. Nawet, gdyby było ok, to "kandydatem" do korzystania z tego kostkowego pieszo-rowerowego "ogryzka" nie jestem - wolę równoległą jezdnię :-)
MMMAAACCC7 Napisano 3 Grudnia 2011 Napisano 3 Grudnia 2011 http://imageshack.us/photo/my-images/855/pc030485.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/12/pc030478.jpg/ fotki nowego dzieciątka, niedługo foty ostrego
Sandacz Napisano 3 Grudnia 2011 Napisano 3 Grudnia 2011 No to do kompletu jeszcze poziomkę musisz złożyć :-) Czy tego baranka nie masz zbyt mocno pochylonego w dół? A tak dla przypomnienia: http://imageshack.us/photo/my-images/14/zimaln.jpg/ góra 3.12.2010 dół 3.12.2011
MMMAAACCC7 Napisano 3 Grudnia 2011 Napisano 3 Grudnia 2011 na razie jeszcze eksperymentuję z tym rowerkiem (widać choćby po nieobciętych linkach) ale to już i tak jest sukces, że to się złożyło i jeździ taka ciekawostka-przydał się tutaj łańcuch od mtb`ka nie skacze, nie tańczy, pasuje idealnie, bo musiałem wydłużyć oryginalny (kmc ug30) -ten rower to była szosa z planetką z tyłu -poza tym widać wiele rozwiązań na chłopski rozum-rolka taśmy izolacyjnej hehe specyfikacja-koła noname-tył alu napęd-wolnobieg sunrun5rzęd -korba bmx 46 albo 48 1rzęd łańcuch mieszane sh ug30 kmc ug30 mostek, baranek-road champion opony 20 letnia dębica 35c na przodzie, rubena 23c na tyle rama NBA Stafett przerzutka tył favorit, niedługo zmiana na sachsa jak znajde czas manetka, klamki szcżeki ham, klocki ham weinmanna pancerze, linki shimano
angelo105l Napisano 4 Grudnia 2011 Napisano 4 Grudnia 2011 To kiedy planujemy jakiś wypad na szosówkach? http://img851.imageshack.us/img851/6310/13102011007.jpg Pogoda w tym roku jakoś wyjątkowo nas rozpieszcza:)
Sandacz Napisano 4 Grudnia 2011 Napisano 4 Grudnia 2011 Do tej pory rozpieszczała, ale prognozy na najbliższe dni nie są już tak optymistyczne. Trzeba poczekać do najbliższego weekendu - może aura pozwoli na jakieś szlajanko...:-)
MMMAAACCC7 Napisano 4 Grudnia 2011 Napisano 4 Grudnia 2011 Andrzej-Twój rower jest bardziej szosowy ja mam jeden blat z przodu, a ty masz 2, do tego 53z, i kaseta z 11, a ja wolnobieg z 14 xd
MMMAAACCC7 Napisano 16 Grudnia 2011 Napisano 16 Grudnia 2011 mam taką sprawę-może ktoś mi określić dobrą szosową traskę mało uczęszczanymi drogami w okolicach Czł? planuję sobie zrobić szosową niedzielę, a w okolicy Chojnic nie ma gdzie tak pojeździć, albo trasę całą albo po prostu miejscowośc do której idzie mało uczęszczany asfalt, z większym ruchem też mogą być, byle nie z takim jak na dk22 w tygodniu i dk25 w weekendy a dystans to gdzieś tak 100-125km [25km zostawiam na dojazd i powrót do domu]
Sandacz Napisano 16 Grudnia 2011 Napisano 16 Grudnia 2011 A masz w tej szosie kolcowane opony? Bo właśnie przyszła zima (o czym świadczy padający deszczośnieg), a jak wiadomo, drogowców zima nigdy nie zaskakuje...:-) Co do dróg, to uważam odwrotnie - to powiat chojnicki ma lepszy układ asfaltówek niskiej kategorii o małym ruchu niż człuchowski... U nas sprawę psuje właśnie DK22 i DK25, bo gdzie by nie pojechać, to trudno uniknąć korzystania z fragmentów tych krajówek...
MMMAAACCC7 Napisano 16 Grudnia 2011 Napisano 16 Grudnia 2011 biorę pod uwagę asfaltówki w okolicach Czł takie jak gdzies tam do Olszanowa, Gwieździna itp, a w okolicach Chojnic wszystkie są z pełnym natręctwem używane i zero qltury u kierowców, argumentem dla nich zaczynają być pełne oświetlenie, kask, kamizelka odblaskowa na plecach [achch jak ja jej nie lubię] i środkowy palec w górze, chamstwo totalne..
angelo105l Napisano 17 Grudnia 2011 Napisano 17 Grudnia 2011 No akurat z trasami na szosówke jest znacznie prościej niż mtb, nawet w okolicach Człuchowa. Wystarczy zerknąć na mape w googlu czy innej stronce i zapamiętać w której wiosce gdzie skręcić. Często przydaje się też mapa w komórce.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.