angelo105l Napisano 4 Sierpnia 2011 Napisano 4 Sierpnia 2011 http://chojnice24.pl/forum/temat/2858/na-rowerze/60/
MMMAAACCC7 Napisano 5 Sierpnia 2011 Napisano 5 Sierpnia 2011 całkiem sensowni ludzie, tylko w roweruch slicki założone i w las to niezbyt ich wciągać
grubbaz Napisano 5 Sierpnia 2011 Napisano 5 Sierpnia 2011 Mam pytanie czy ktoś z was użytkował/użytkuje następujące części: -pedały Exustar E-PM25TI -łańcuchy KMC, YBN -amortyzator Manitou R7 MRD -stery swiss-comp -przewody hamulcowe Jagwire Jeżeli tak to prosiłbym o jakąś sensowną opinię.
jonypi Napisano 5 Sierpnia 2011 Napisano 5 Sierpnia 2011 A więc: - EXUSTAR - użytkuje prawie już rok i prócz tego że się wycierają to jest z nimi wszystko ok, wycieranie nie ma wpływu na działanie. Jeszcze ani razu ich nie rozkręcałem aby nasmarować a troche je katowałem - KMC - fajny łańcuch, lekki stosunkowo wytrzymały - YBN - tania podróbka KMC, dla mnie lipny, bardzo szybko się rozciagną i jako pierwszy łańcuch pękł mi Z resztą nie miałem doczynienia.
MMMAAACCC7 Napisano 8 Sierpnia 2011 Napisano 8 Sierpnia 2011 ma ktoś na zbyciu jakikolwiek dłuższy mostek? taki najprostszy, żadne kcnc czy karbony
angelo105l Napisano 8 Sierpnia 2011 Napisano 8 Sierpnia 2011 Mam taki długi mostek chyba w sam raz dla ciebie
tasior Napisano 8 Sierpnia 2011 Autor Napisano 8 Sierpnia 2011 będę robił w tym tygodniu pewnie jakieś zakupy w sieci, jeszcze nie wiem dokładnie w jakim sklepie. Jacyś chętni do zamówienia ?
Sandacz Napisano 8 Sierpnia 2011 Napisano 8 Sierpnia 2011 Jakby ktoś chciał wjechać na szczyt Wieży Zamkowej rowerem, to: - w poniedziałki jest zamknięta; - od wtorku do piątku czynna w godz. 10...17-ta; - w sobotę i niedzielę w godz. 10...16-ta; Wjazd można rozpocząć o każdej pełnej godzinie - ale nie później, niż na godzinę przed zamknięciem; Pierwszeństwo mają zorganizowane peletony, które wcześniej zarezerwują termin wjazdu. A więc wzorem tego bikera: http://wiadomosci.wp.pl/gid,11163954,title,Wjechal-rowerem-na-Palac-Kultury,galeria.html?ticaid=1ccec warto spróbować zdobyć rowerem naszą człuchowską perełkę :-)
PiPoLiNiO Napisano 9 Sierpnia 2011 Napisano 9 Sierpnia 2011 Czuje, ze pozwoliliby tylko do windy rower wsadzic i w taki sposób wjechać
grubbaz Napisano 11 Sierpnia 2011 Napisano 11 Sierpnia 2011 http://www.czluchow.com.pl/forum/read.php?f=1&i=30351&t=30351&v=t To jak tam jest z tymi wynikami?
tasior Napisano 12 Sierpnia 2011 Autor Napisano 12 Sierpnia 2011 nie rozumiem ?? jak to co z tymi wynikami? napisaliśmy oficjalne przeprosiny kilka razy na stronie, napisaliśmy jak to wyglądało, co się stało i co my możemy. Przecież razem z Marcinem nie usiądziemy przy stole i nie napiszemy wyników! nie dostaliśmy nic od tej firmy o czym już pisaliśmy. Nie jesteśmy w stanie wyciągnąć z kapelusza tych wyników, o czym napisaliśmy na stronie. Nie wiem dlaczego co niektórzy uważają że naszym celem było zrobienie zawodów bez wyników! przecież nie ukrywamy wyników przed nikim, my ich po prostu nie mamy !. Jeśli cokolwiek byśmy otrzymali z pewnością już dawno było by to na stronie, dawno już podali byśmy to do wiadomości. Ps. nie jesteś pierwszą osobą która pyta się o wyniki, ale odnoszę dziwne wrażenie że najczęściej interweniują osoby które albo nie startowały i nie brały udziału w imprezie, albo po prostu chcą robić dym i wrzucać komu się da.
MMMAAACCC7 Napisano 12 Sierpnia 2011 Napisano 12 Sierpnia 2011 mateusz, luz, nie on pierwszy nie ostatni, lepiej powiedz czy są jakieś plany co do większego wypadu w Olszanowo
grubbaz Napisano 12 Sierpnia 2011 Napisano 12 Sierpnia 2011 mnie te wyniki obchodzą co zeszłoroczny śnieg ,a dlaczego nie ma strony luiza-xc?
tasior Napisano 12 Sierpnia 2011 Autor Napisano 12 Sierpnia 2011 a czemu 'grubbaz' nie startowałeś w zawodach ?
grubbaz Napisano 12 Sierpnia 2011 Napisano 12 Sierpnia 2011 bo w tym sezonie w ogólne nie jeździłem i jak dla mnie za wysokie wpisowe za tego typu imprezę.
tasior Napisano 12 Sierpnia 2011 Autor Napisano 12 Sierpnia 2011 a w zeszłym roku czemu nie stanąłeś na starcie? za wysokie wpisowe? praktycznie takie jak wszędzie indziej jak nie niższe (najwyższe to 40zł) standardowo na innych imprezach to jakieś 60zł. a jakie wpisowe według Ciebie powinno być i czego w zamian byś oczekiwał? i dlaczego mówisz "jak na taką imprezę" to jaka musiała by być aby wpisowe było wyższe?
grubbaz Napisano 12 Sierpnia 2011 Napisano 12 Sierpnia 2011 tak za wysokie i proszę nie mydl mi oczu nagrodami. Piszę na taką bo sam wiesz co to za impreza skoro drugi raz z rzędu był cyrk z pomiarem czasu i w dodatku jest ona nie znana. Przykładowo na biegu świętojańskim dostajesz za darmo koszulkę, piwko, bufet, upominek. Fajnie że coś organizujecie. Nie chcę za dużo pisać bo nie startowałem i tyle.
Sandacz Napisano 12 Sierpnia 2011 Napisano 12 Sierpnia 2011 A propos wyników. W normalnej działalności gospodarczej firma, która nie wywiązała się z umowy - w cywilizowanych krajach także ustnej - ponosi konkretne konsekwencje, czy to finansowe, czy "wizerunkowe". Oczywiście brak zapłaty, kary umowne, "czarny PR", utrata klientów itd... Dzisiaj, gdybym był zawiedzionym brakiem wyników uczestnikiem XC Luiza, i gdybym planował starty w kolejnych zawodach MTB na terenie kraju, zwracałbym uwagę, jaka firma "obstawia" pomiary. Może wystarczyłby e-mail do organizatorów: "Szanowni organizatorzy - chętnie pościgałbym się w organizowanych przez was zawodach, ale ponieważ nie mam zaufania do firmy TimePro, którą wybraliście do obsługi pomiarów, a która to firma spartaczyła pomiary na XC Luiza w Człuchowie i w żaden sposób nie wytłumaczyła wpadki na forum publicznym, z przykrością muszę zrezygnować ze startu". Organizatorzy Luizy muszą "świecić oczyma" przed zniesmaczonymi uczestnikami i nie mogą mieć pewności, że na nastęną edycję - jeśli będzie - ktokolwiek przyjedzie... A TimePro? Najwyraźniej dla nich nie ma sprawy, nic się nie stało... Żadnego wytłumaczenia czy przeprosin na swojej stronie www, na stronie Luizy czy gdziekolwiek indziej... I mają kolejne zamówienia na swoje usługi...
tasior Napisano 12 Sierpnia 2011 Autor Napisano 12 Sierpnia 2011 Dzwoniło już kilku organizatorów innych maratonów z pytaniami co i jak bo też byli przed organizacją swoich zawodów a firma timepro miała zrobić pomiar czasu. ostateczny efekt był taki że zrezygnowali z usług timepro, co dziwniejsze owi organizatorzy mieli dobry kontakt z timepro.
Sandacz Napisano 12 Sierpnia 2011 Napisano 12 Sierpnia 2011 W tym wszystkim nawet nie tak boli (mi oczywiście łatwiej tak pisać, bo nie byłem uczestnikiem) brak wyników, bo technika i ludzie bywają zawodni z różnych przyczyn... Sypie się sprzęt, soft się wykłada, dane zżerają wirusy, obsługa początkująca i bez doświadczenia... Natomiast brak wyjaśnienia problemów i choćby zwykłego "przepraszamy" na stronie www tej firmy świadczy o tym, że zwłaszcza szefostwo TimePro nie dorosło do prowadzenia poważnego biznesu.
MMMAAACCC7 Napisano 13 Sierpnia 2011 Napisano 13 Sierpnia 2011 a propo sypania się sprzętu-jadąc dziś do Andrzeja odkręciło mi się ramię od korby, zjadając gwint suportu, a wracając złapałem snake`a na cholernych krawężnikach kolo Edenu (co za ... to projektował) rama czuła że to jej ostatnia podróż i musiała mi to uniemilić .....bo rower ma duszę.....
pszemchu Napisano 14 Sierpnia 2011 Napisano 14 Sierpnia 2011 witam przeniosłem się właśnie z Olsztyna do Gdańska i szukam towarzystwa ..na rower szukałem ale jakoś nie znalazłem chętnego/-nych na ustawki - popołudniami - po 17.30 jestem codziennie do dyspozycji preferuję trasy - ok 40 km ? przem Witaj tylko weekendy? a w tygodniu? Pedałuje ktoś, gdzieś w weekend?
majszi Napisano 15 Sierpnia 2011 Napisano 15 Sierpnia 2011 Ale kolego z Człuchowa do Gdańska jest jakieś 150 km, trochę ciężka logistycznie by była ustawka:)
angelo105l Napisano 15 Sierpnia 2011 Napisano 15 Sierpnia 2011 Ja codziennie gdzieś jeżdżę i codziennie można się przyłączyć. Najczęściej jest to wieczorny sprint ulicami miasta lub mordercza rundka po parku. Na dłuższe wycieczki rodzinne znajduje czas tylko w weekendy niestety.
grubbaz Napisano 16 Sierpnia 2011 Napisano 16 Sierpnia 2011 ma ktoś niepotrzebną bieżnię do amortyzatora?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.