Sandacz Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 Na jutro zapowiadają pogodową kichę, ale niedziela wg. pronoz ma już być przyzwoita - więc na niedzielę można wykombinować jakąś pętelkę...
MMMAAACCC7 Napisano 23 Lipca 2011 Napisano 23 Lipca 2011 jeździ ktoś na ramie 19" z amorkiem 100mm? szukam kogoś kto mi udostępni do przymiarki, bo nie wiem czy brać TAKI komplet czy też szukać większej ramki
Sandacz Napisano 23 Lipca 2011 Napisano 23 Lipca 2011 Mój "staruszek" ma ramę 19 cali i pół :-). Amor 80mm. Geometria może być nieco inna, bo rama ramie nie równa, ale od biedy możesz się przymierzyć...
MMMAAACCC7 Napisano 23 Lipca 2011 Napisano 23 Lipca 2011 głównie mnie interesuje długość nogi , resztę ustawi się mostkiem i siodłem a jak nie podpasuje to może uda się załatwić podmianę-ramę 19 wymienią mi może na 20-21, dla pytających mowa o sklepie rowerek.com.pl
PiPoLiNiO Napisano 23 Lipca 2011 Napisano 23 Lipca 2011 głównie mnie interesuje długość nogi , resztę ustawi się mostkiem i siodłem a jak nie podpasuje to może uda się załatwić podmianę-ramę 19 wymienią mi może na 20-21, dla pytających mowa o sklepie rowerek.com.pl MAC, to tak nie działa. Rama 19 ramie 19 nie równa. Prosty przykład moje ulubione CUBE kontra np Trek. Długość górnej rury jest w CUBE 3 cm krótsza, a ma to bardzo duże odzwierciedlenie w jeździe. Ba, 0.5 cm już mi zrobiło wielki problem po zmianie Race na Reaction i pojawił się ból kręgosłupa chociaż reszta rurek była identyczna. Tak więc lepiej poszukaj kogoś z ramą podobną wymiarami, a nie calami:)
Sandacz Napisano 23 Lipca 2011 Napisano 23 Lipca 2011 To jest właśnie problem, że nie wystarczy przejechać kilku km by ocenić, czy rower będzie pasował... A jest jeszcze kwestia ustawienia sztycy, siodełka czy mostka. I dochodzą jescze kwestie anatomiczne. Patryk wspomina, że różnica w wymiarach była bardzo odczuwalna dla kregosłupa. A np. dla mnie jeden czort (od strony dolegliwości "cielesnych"), czy przejadę setkę na wspomnianym, zbyt dużym "staruszku" Giancie, czy na nowym, teoretycznie dużo lepiej dopasowanym Accencie - choć różnice w wielkości ram i geometrii są istotne... Ponieważ prognozy na jutro są optymistyczne, planuję wyskoczyć w plener i o 13-tej przetnę rondo JPII. Raczej "na krechę", bez konkretnego celu, dystansu i czasu :-). Więc jak ktoś chce dołączyć, to zapraszam.
MMMAAACCC7 Napisano 23 Lipca 2011 Napisano 23 Lipca 2011 to kto ma ramkę jakąkolwiek krossa? najlepiej klasy level postaram się jutro być, musze sie nacieszyć bikiem, to jego jedne z ostatnich (mam nadzieję) dni
Sandacz Napisano 23 Lipca 2011 Napisano 23 Lipca 2011 A w Chojnicach żaden sklep - np. na Staffa - nie sprzedaje Krossów?
MMMAAACCC7 Napisano 23 Lipca 2011 Napisano 23 Lipca 2011 już poszedłem skonfrontować wymiary ze swoim i bedzie akuratna
Sandacz Napisano 24 Lipca 2011 Napisano 24 Lipca 2011 Tak wygląda nasz dzisiejszy wypad: http://www.bikebrother.com/ride/65058
Sandacz Napisano 24 Lipca 2011 Napisano 24 Lipca 2011 A bardzo pożytecznym miejscem na tej trasie jest Kaczy Dołek: http://imageshack.us/photo/my-images/811/kaczydolek.jpg/ Jak widać, miejsce wyposażone w kompletną infrastrukturę wypoczynkową: - zadaszona wiata z paleniskiem - piekarnik - punkt widokowy - mostki - dużo czystej wody :-)
MMMAAACCC7 Napisano 24 Lipca 2011 Napisano 24 Lipca 2011 a ja mam przeróżne uczucia zadowolenie-przekroczone dzienne 100km ból-naciągnięte udo tuż przy biodrze, nogi nie idzie wyprostować satysfakcja-rozjechanie Rudego, gdy spacerował na ścieżce rowerowej -pewność co do 19" ramy
jonypi Napisano 28 Lipca 2011 Napisano 28 Lipca 2011 Mam do sprzedania Panowie co nieco: http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=171628
MMMAAACCC7 Napisano 28 Lipca 2011 Napisano 28 Lipca 2011 ile sobie cenisz za ten czarny mostek kcnc? Sandacz, mam pytanie-czy droga do Wyczech (mniej więcej tak Czł-dk22-biskupnica-łoża-wyczechy) jest z duża mozliwościa zgubienia sie? lub czy jest bliższa trasa do Wyczech?
Sandacz Napisano 28 Lipca 2011 Napisano 28 Lipca 2011 Nie ma możliwości zgubienia się, bo to prawie prosty przelot. Bliższej trasy nie ma, jest inna: jadąc w kierunku Łoży można odbić 3km za Biskupnicą w lewo w drogę (dobrze przetarta), która prowadzi do skrzyżowania DW201 i asfaltówki na Olszanowo. I wówczas po DW201 do Wyczech. Obydwie opcje to praktycznie taka sama odległość.
MMMAAACCC7 Napisano 28 Lipca 2011 Napisano 28 Lipca 2011 a jak z ruchem na dw201? bo jak tłumnie jak na dk25 ostatnio to ja wole las
Sandacz Napisano 28 Lipca 2011 Napisano 28 Lipca 2011 Ruchu to tam nie ma wielkiego, ale ja wolę trasę na Łożę. Odcinek do Łoży - od skrzyżowania z asfaltówką do Olszanowa - to fajna szutrówka przez las, przez Łożę klimatyczny, paskudny bruk, kawałek za wsią aż do Wyczech wąska, ale dobra asfaltówka...
MMMAAACCC7 Napisano 29 Lipca 2011 Napisano 29 Lipca 2011 a to jak się zawezmę do jechania tam to pojadę na tą Łożę
Sandacz Napisano 29 Lipca 2011 Napisano 29 Lipca 2011 Mimo kilku kąśliwych uwag o Flying Bikers - miejmy nadzieję, potraktowanych przez zainteresowanych z "przymrużeniem oka" - trzeb podziękować pani Kasi z tejże ekipy za ciepłe słowa na forum Rowerowego Trójmiasta :-) http://rowery.trojmiasto.pl/Luiza-XC-Cup-2011-n50174.html
MMMAAACCC7 Napisano 3 Sierpnia 2011 Napisano 3 Sierpnia 2011 na ch24.pl coś się szykuje, zobaczymy co i kto z tego wyjdzie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.