sarensen Napisano 21 Czerwca 2011 Napisano 21 Czerwca 2011 Mnie nie ma, będę się dotleniał jodem i zbierał siły na kolejny Powerade
Sandacz Napisano 21 Czerwca 2011 Napisano 21 Czerwca 2011 Diabeł tkwi w pogodzie. Czwartek i niedziela podobno mają być u nas przyzwoite, piątek i sobota nieciekawe... Deszczowa aura odpada.
MMMAAACCC7 Napisano 21 Czerwca 2011 Napisano 21 Czerwca 2011 na weekend jestem chętny, tylko w racjonalnych godzinach baszta czarownic to pikuś, mi to orle gniazdo zjeżdżać nie daje, czasówki na całość fajne wychodzą, poniżej 10minut na kółko ale dużo tracę na tym zjeździe bo nie wiem jak go ugryźć, nic tylko jutro sztyca w dół i kolejne próby a przy wciskaniu przedniego hampla choćby ciut to od razu tył idzie ostro w górę
tasior Napisano 21 Czerwca 2011 Autor Napisano 21 Czerwca 2011 widzę że z ustawką może być ciężko. a odnośnie orlego to nie zniżaj sztycy bo jak później będziesz kręcił ? a przednim hamulcem to z wyczuciem zacznij może zabawę z przednim hamulcem na innej górce żeby wyczuć jak Ci działa. ale na orlim to trzeba pocinać ostro w dół =) tam ustawi się karetkę =) MMMAAACCC7 - ale nie obawiaj się właśnie uzgodniliśmy że na pewno będzie inna - zdecydowanie dłuższa ale dużo spokojniejsza i bezpieczna droga objazdowa. jednak trochę się na tym będzie tracić.
MMMAAACCC7 Napisano 21 Czerwca 2011 Napisano 21 Czerwca 2011 oj karetka bedzie miała tam co robić, a jeśli objazdówkę puścicie tamtędy gdzie szła mniej więcej trasa w zeszłym roku to byłoby ciekawie przedni hampel mam opanowany, czy górka zakręt prosta obojętnie, ale zawsze 2 razy mocniej przód niż tył sztycę spuścic tyle żeby móc łatwo 4 litery za siodło zrzucić, jakieś 2cm w dół, choć stracę wtedy prawie wyprostowane kolano a z ustawką coś sie wymysli, choćby oblot luizy
tasior Napisano 21 Czerwca 2011 Autor Napisano 21 Czerwca 2011 Luizę zawsze można przejechać no problem, a jakąś jedną dłuższą trasę też na pewno będę jechał na spokojnie, także coś się pomyśli
Sandacz Napisano 21 Czerwca 2011 Napisano 21 Czerwca 2011 Dokładnie - dzień długi, więc choćby po kolacji można park rozjeżdżać :-) We czwartek planuję pokręcić się po okolicach po 13-tej, raczej Charzykowskie i przyległe tereny (choć możliwa zmiana miejsca), bez ramów czasowych czy kilometrowych. Piątek ma być dziadowski, więc krótki wypad przed- lub po- kolacji, jeśli nie będzie ciapać. Sobota - czort wie. Niedziela - jeśli dopisze aura, raczej jakaś dłuższa, całodzienna pętla. Jak ktoś chce się dołączyć we czawartek - bo tu chyba nie powinno być pogodowych niespodzianek - zapraszam.
angelo105l Napisano 21 Czerwca 2011 Napisano 21 Czerwca 2011 Ja dzisiaj puściłem się z orlego i linka od przedniego wyskoczyła mi z klamki to strażacy musieli mnie wycinać. Jak na wprost był jeszcze trawnik to normalnie się zjeżdżało na V-kach saccona. EDIT: To wczoraj było;)
MMMAAACCC7 Napisano 22 Czerwca 2011 Napisano 22 Czerwca 2011 ja mam na okrągło już czas na rower więc piszę się na wszystko myślał ktoś może o naklejce na rower "team Człuchów"?
tasior Napisano 22 Czerwca 2011 Autor Napisano 22 Czerwca 2011 najpierw czekam aż w końcu przyjdą stroje Teamu Człuchów, powinny być jakoś na dniach z tego co mi wiadomo. a po Luizie spróbuje zadziałać z stowarzyszeniem
MMMAAACCC7 Napisano 22 Czerwca 2011 Napisano 22 Czerwca 2011 jak coś to do naklejek znalazłem dojście-3 dychy za przygotowanie sita i wprowadzenie projekty na maszyne i za każdą naklejke 1zł, byłby ktoś chętny lub poda mi ktoś jakieś wzory, czy też najprostsze jednokolorowe napisy?
Sandacz Napisano 22 Czerwca 2011 Napisano 22 Czerwca 2011 A więc tak, jak planowałem, jutro o 13-tej przetnę rondo JPII i pojadę w kierunku Charzyków, tradycyjnie przez Zagórki. A jak będzie lać? No nie, mam nadzieję, że prognozy się sprawdzą ..:-)
angelo105l Napisano 22 Czerwca 2011 Napisano 22 Czerwca 2011 Jak się uda to się przyłącze. A to moja ostatnia awaria: http://imageshack.us/photo/my-images/683/22062011853.jpg/
jonypi Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 Ale ci sie rowno kolo zlozyło wszystkie szprychy wylecialy ? A tak na powaznie: Trzeba bedzie przyspawac lub kupic nowa klamke
angelo105l Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 To jest moje koło równo złożone: http://imageshack.us/photo/my-images/62/17052011783.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/69/17052011784.jpg/
tomeks Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 A nie chciałby może ktoś kupić znanej i cenionej ramy Cannondale Scalpel ? Jeżdzona praktycznie tylko po bułki do sklepu :D
MMMAAACCC7 Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 widziałem ją już tu na forum, pochwal się ceną jak coś to ja wyskakuję dziś, jak kogoś spotkam na zagórkach to będzie fajnie a jak nie to jade na Luizę xdd
grubbaz Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 angelo jakimi sposobami zaplatasz koła? np. 28h?
Sandacz Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 Tak wygląda spacer: http://www.bikebrother.com/ride/63721 Wykres wysokość vs dystans: http://img812.imageshack.us/i/wolnosc.jpg/ Oczywiście trzeba brać poprawkę na niedokładność pomiaru. W każdym razie najniższy punkt to tafla jeziora (120 m n.p.m. wg. mapy), najwyższy to miejsce, gdzie się rozjechaliśmy (ok. 200 m n.p.m. wg. mapy)
MMMAAACCC7 Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 troszkę "wolniejsza" ta nawigacja od rzeczywistości, prędkość max powinna być powyżej 50km/h [zjazd długą do Charzy]
Sandacz Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 To są dane spisane z licznika rowerowego, nie z odbiornika GPS. Natomiast prędkości z GPS w Charzykowach wyglądają tak: http://img829.imageshack.us/i/wolnosc1.jpg/ Kółeczko na mapie pokazuje miejsce, gdzie była taka maksymalna prędkość. Na wykresie jest to 44km/h i zgadza się z licznikiem rowerowym. Może masz źle ustawioną średnicę koła dla swojego komputerka?
tasior Napisano 23 Czerwca 2011 Autor Napisano 23 Czerwca 2011 i jak tam jutro chętni na Luizę ? z rana pocisnę sobie swój trening gdzieś na Olszanowo, pewnie zrobię dwie pętle(skórzewo i powtórka) czyli planuję jakieś 85-90km. a po południu powiedzmy 17-18 możemy ustawić się w parku i pojechać sobie Luizę. Chętni ? i na którą wam pasuje?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.