jonypi Napisano 13 Czerwca 2011 Napisano 13 Czerwca 2011 Sory że nie dawałem znaku życia ale byłem na wyjeździe. Czy moglibyśmy zaplanować obiazd trasy na środe na godziene +/- 18??
MMMAAACCC7 Napisano 13 Czerwca 2011 Napisano 13 Czerwca 2011 jeśli +18 to ok, wczesniej moze byc problem
Sandacz Napisano 13 Czerwca 2011 Napisano 13 Czerwca 2011 Wg. "rozpiski" w środę od 19-tej przez godzinę ma być jako-tako korzystne ustawienie satelitów (z punktu widzenia relatywnie trudnego terenu) - więc przetestowanie, czy czy mój odbiornik poradzi sobie z w miarę dokładnym zapisem śladu dróżek parkowych, miałoby sens właśnie po tej godzinie. Później - jak planowałem - pojadę na nocne łowy :-)
tasior Napisano 14 Czerwca 2011 Autor Napisano 14 Czerwca 2011 Zaproszenie na Luiza XC Panowie rozsyłamy gdzie się da =) trzeba zrobić małą propagandę =)
jonypi Napisano 14 Czerwca 2011 Napisano 14 Czerwca 2011 To wstepnie Panie Sandaczu ustawiamy sie o 19 na rondzie JPII??
Sandacz Napisano 14 Czerwca 2011 Napisano 14 Czerwca 2011 Jak najbardziej. Wtedy można pojechać ul. WP przez kładkę do parku.
tasior Napisano 14 Czerwca 2011 Autor Napisano 14 Czerwca 2011 Udało mi się dziś ugadać wszystko i ostatecznie nakłonić Panią Luizę Złotkowską do przyjazdu na Luize XC. dla tych którzy nie wiedzą Pani Luiza jest brązową medalistką igrzysk w vancouver 2010 będzie można nie wiem czy dotknąć ale na pewno zobaczyć medal olimpijski
tasior Napisano 15 Czerwca 2011 Autor Napisano 15 Czerwca 2011 twoja kampania jest dobra bo juz dzwonila do mnie babka i prosila o dalsze info bo jest zapotrzebowanie =) radio weekend tez juz ugadane dzis z nimi rozmawialem. namawiaj tez znajomych zeby sie zapisywali juz powoli =)
MMMAAACCC7 Napisano 15 Czerwca 2011 Napisano 15 Czerwca 2011 a macie juz jakieś plakaty opracowane/wydrukowane? EDIT: nim się zapiszę to poczekam któredy pójdzie i jaka długa bedzie "elita " ps dzis wam nie potowarzyszę, nagły ból zęba,
tasior Napisano 15 Czerwca 2011 Autor Napisano 15 Czerwca 2011 plakaty w trakcie produkcji, jak juz beda gotowe to na pewno w chojnicach zrobimy akcje promocyjna. odnosnie trasy i dystansu elity to oczywiscie startu nikomu zabronic nie mozemy i kazdy pojedzie gdzie chce jednak z gory ostrzegamy ze przyjada goscie ktorzy pewnie beda dawac duble co niektorym na 2-3 okrazeniu dystans Mini to taki wsumie przyjemny ale zeby nie byo ze latwy bo bedzie gdzie sie zmeczyc trasy mini i elita beda bardzo podobne glownie beda roznic sie dlugoscia
MMMAAACCC7 Napisano 15 Czerwca 2011 Napisano 15 Czerwca 2011 postaram się nie dać dubla tak szybko, ale wole wpierw trasy widzieć , bo np przy kólku 5+ nie chciałoby mi sie juz podbiegac na mury a w promocji w chojnicach z chęcią pomogę EDIT: PIERWSZY ARTYKUŁ
jonypi Napisano 16 Czerwca 2011 Napisano 16 Czerwca 2011 Już dziś wieczorem może pojawią się zrzuty od Sandacza z zapisu GPS no i możę będą już filmiki z trasy. Na stronie są już zdjęcia z przebiegu trasy.
jonypi Napisano 16 Czerwca 2011 Napisano 16 Czerwca 2011 I jak Panie sandaczu wyszly zrzuty? Moglbys zamiescic je tutaj lub przeslac mi je na mail? mpastusiak@gmail.com
Sandacz Napisano 16 Czerwca 2011 Napisano 16 Czerwca 2011 Przebieg tras: "profi"-dane http://www.bikebrother.com/ride/63438 mapka poglądowa: http://img98.imageshack.us/i/profiz.jpg/ "rodzinny"-dane http://www.bikebrother.com/ride/63437 mapka poglądowa: http://img146.imageshack.us/i/rodzinny.jpg/ Jak wspominałem, odbiornik nie ma barometru, dlatego dane wysokościowe pochodzą z pomiaru GPS co oznacza, że są mało dokładne. Mapki z rzuconymi śladami są tylko poglądowe. Jak widać, w niektórych miejscach odbiornik się nieco pogubił (np w trasie "profi" na szkolnym dziedzińcu). Dla celów publikacji na stronie www można ślady poprawić ręcznie tak, by bardziej odpowiadały rzeczywistości w miejscach , gdzie są felerne. Można także na podstawie tych śladów wygenerować ręcznie nowe (oczywiście w formie np. do wgrania do odbiornika, ale bez danych wysokościowych) i tak poprawić, by były bardziej dokładne w miejscach, gdzie "odłaziły". Więc jeśli będzire taka potrzeba, to mogę to zrobić. Podkład mapowy na tych grafikach to UMP-pcPL (http://ump.waw.pl/), więc można je swobodnie wykorzystywać bez obawy łamania praw autorskich.
MMMAAACCC7 Napisano 16 Czerwca 2011 Napisano 16 Czerwca 2011 panowie, mam problem z powiększeniem mapy, ma któs dla mnie jakieś rady ?
Sandacz Napisano 16 Czerwca 2011 Napisano 16 Czerwca 2011 jeśli masz na myśli mapę na serwisie "Bikebrother", to ona chyba jest tylko poglądowa. Natomist jest tam przycisk "Google Maps" i ślad można oglądać i (obsługiwać) właśnie na mapach graficznych i satelitarnych Google.
majszi Napisano 18 Czerwca 2011 Napisano 18 Czerwca 2011 Panowie, mam pytanie. Macie może na sprzedaż klocki hamulcowe do tarczówek, albo wiecie gdzie coś w miare dobrego mogę kupić? Zależy mi na czasie, więc przez allegro nie będę sciągać. pozdrawiam:)
angelo105l Napisano 18 Czerwca 2011 Napisano 18 Czerwca 2011 Jakieś klocki do tarczówek są w rowerowym, może coś dopasujesz.
MMMAAACCC7 Napisano 18 Czerwca 2011 Napisano 18 Czerwca 2011 lub wpadnij do chojnic, odradzam rudego, polecam łukasza-wirnik, obok sklepu netto
MMMAAACCC7 Napisano 18 Czerwca 2011 Napisano 18 Czerwca 2011 kierski na staffa odradzam bo uważa że on wie najlepiej i nikt inny sie nie zna, mam z nim parę złych doświadczen -chciał kosmiczna cene za centrowanie kół -uznałem ze nie dam mu ich do centrowania, to zluzował mi linke od biegów w drugim rowerze, [piasta "planetka"] -znajomy dostał kasete uzywke jako nową -moja wych ze szkoły chciała sobie kupić u niego rower w cenie do 1500zł, jego jeden nowy rower miał taki problem ze łańcuch obcierał o przerzutke przód przy mocniejszym nacisnieciu, to wpierw usłyszała ze ma tyle sily ze gnie korbe na suporcie, potem ze przerzutka zle wyregulowana, a jak sie rozmyśliła z roweru to dopiero "cudownie zobaczył ze suport jest padniety" -łańcuch ug51 wg niego to grupa deore [tak mi wcisnał i dopiero później pomyslalem zeby sprawdzic a tu tourney] -gdy sciaga Ci cos z neta to nie dosc ze 2 razy drozej to jeszcze dłużej -spora nieterminowość -poprawiam znajomym wszystkie rowery po jego "serwisie", nie dokręcone linki, koła, klocki jednym słowem zbyt dużo on kombinuje, liczy na monopol w Chojnicach kręci ktos cos gdzieś jutro?
Sandacz Napisano 18 Czerwca 2011 Napisano 18 Czerwca 2011 Jeśli nie będzie padać, to po 14-tej. Prognozy są mokre, ale dzisiaj też miało być deszczowo, a mimo tego po południu ani jedna kropla na mnie nie spadła... Zaczęło ciapać dopiero, jak zjechałem do domu :-)
MMMAAACCC7 Napisano 18 Czerwca 2011 Napisano 18 Czerwca 2011 a ja wpadne rano smignąć elitę, filmik właśnie się ładuje, na jutro go ściągne i będę na bieżąco podczas jazdy oglądać, a po południu też chętnie śmigne
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.