Skocz do zawartości

[czluchow] Ustawki, wyprawy, i inne

tasior

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nawet często ale tylko po szosie.

Ostatnio w ten weekend mi się zdarzyło.

Fajnie ruch się w nocy uspokaja i nastaje cisza.

Słychać tylko szum opon i świst wiatru w szczelinach kasku.

:thumbsup:

Napisano

Zasadniczo nie, ale czasami latem, w "księżycową, jasną noc" wypuszczam się w plener. Kiedyś w okolicach Polnicy trafiłem na "świetlny koncert" w wykonaniu świetlików. Niesamowite wrażenie...

Napisano

to chyba spróbuje w sobotę/niedzielę, ładne halogenowe lampki są to może się sprawdzą, wpierw szosa, a potem wolnosć w scenerii nocnej, tylko sprawdzonymi drogami, dołączy sie ktoś?

Napisano

Sobota lub niedziela - w zależności od tego, na który dzień będą lepsze prognozy pogody - to raczej dłuższa pętla, w okolicach 150km.

Napisano

Jeśli w obydwa dni weekendu będzie deszczowo-burzowo, to oczywiście nie będzie pętli :-). Nie jestem fanem jazdy w takich warunkach...

Napisano

spokojnie, ten krok tez z pewnoscia zostanie zrobiony, jak na razie czekam na zamowione ciuchy i fajnie by bylo sie spotkac na jakas wspolna jazde tak zeby wszyscy byli. a o stowarzyszeniu pewnie bedziemy myslec po Luizie

Napisano

poranna wycieczka udana, 100% szosą

113km

4h 18minut

trasa chojnice-ciecholewy-swornegacie-brusy-mecikał-chojnice-zamarte-człuchów-chojnice

i najmilszy był deszcz po drodze :)

Napisano

robie zamowienie z kilku sklepow. dokladie ciezko powiedziec z ktorych bo ciezko z pelnym asortymentem. ktos chce cos zamowic?

Napisano

z bikestacji najprawdopodobniej nie bede zamawial. w gre wchodzi : bike center / wkreceni.pl / formicki

swoja droga. nie ma sklepu w ktorym znalazl bym wszystko, nie znalazlem nawet wszytskiego w dwoch sklepach :confused:

Napisano

Mamy wraz z tasiorem sprawe do Pana SANDACZA :)

Czy moglibyśmy ustawić się jakoś po niedzieli na objazd trasy tegorocznej LUIZY z twoim Garminem ??

Byśmy razem przejechali trasy Rodzinny, mini, elita i potem przeslal byś nam zrzuty trasy i przekroje wysokościowe.

Możemy liczyć na Ciebie?

Napisano

Nie ma problemu. Co prawda mój odbiornik to nieco starszy model (Legend C) i jego czułość nie osiąga tego poziomu, co np. Edge 705 i nowsze (co przekłada się na precyzję odwzorowania śladu), ale jeśli wybrać odpowiednią godzinę, kiedy konstelacja satelitów będzie optymalna, to nie powinno być najgorzej. I jeszcze jedno: odbiornik nie ma barometru, więc przekroje wysokościowe będą marnej jakości (tylko pomiar wysokości GPS).

A tak przy okazji: na niedzielę planuję wypad w opcji "tam koleją, z powrotem rowerem". Dystans ok. 150 km (+/-20). Gdzie konkretnie, jeszcze nie wiem. W każdym razie wyjazd wcześnie rano. Ponieważ Człuchów w weekendy jest praktycznie odcięty od sensownych połączeń (oprócz kierunku na Szczecinek), jeśli wyjazd miałby być z Chojnic, to trzebaby te kilkanaście km. dociągnąć do stacji bicyklem :-). Więc jak ktoś ma ochotę, to zapraszam, bo miejscowść startową i trasę można uzgodnić :-).

Napisano

We środę będzie pełnia Księżyca. Jest okazja, by zapolować na wilkołaki :-). Dodatkową atrakcją - jeśli dopisze pogoda - będzie całkowite zaćmienie Księżyca. Co prawda wzejdzie on już w zaćmieniu, ale maksimum przypada na godz. 22:12, gdy będzie kilkanaście stopni nad horyzontem. Koniec zaćmienia całkowitego 23:02. Wydaje się, że niezłym miejscem do obserwacji będą wzgórza między Zagórkami a Nieżywięciem, z widokiem na "berlinkę". Więc jeśli będą chętni, to lampki na kiery i pojedziemy wyć do Księżyca :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...