Sandacz Napisano 14 Maja 2011 Napisano 14 Maja 2011 Raz, że rano - według zgodnych prognoz - ma padać, a dwa, że nie wcześniej niż o 14-tej...:-)
MMMAAACCC7 Napisano 14 Maja 2011 Napisano 14 Maja 2011 padać nie będzie [na 80%] a rano jest ciekawie za sprawą rosy, spodobała mi sie ta pora dnia na rowerowanie
MMMAAACCC7 Napisano 17 Maja 2011 Napisano 17 Maja 2011 mam takie pytanie-czy ktoś z tu obecnych uprawia czasem turystykę pozamiejską nocna? bo pojeździłbym tak z checią, ale samemu trochę dziwnie sie jedzie
angelo105l Napisano 17 Maja 2011 Napisano 17 Maja 2011 Nawet często ale tylko po szosie. Ostatnio w ten weekend mi się zdarzyło. Fajnie ruch się w nocy uspokaja i nastaje cisza. Słychać tylko szum opon i świst wiatru w szczelinach kasku.
Sandacz Napisano 17 Maja 2011 Napisano 17 Maja 2011 Zasadniczo nie, ale czasami latem, w "księżycową, jasną noc" wypuszczam się w plener. Kiedyś w okolicach Polnicy trafiłem na "świetlny koncert" w wykonaniu świetlików. Niesamowite wrażenie...
MMMAAACCC7 Napisano 18 Maja 2011 Napisano 18 Maja 2011 to chyba spróbuje w sobotę/niedzielę, ładne halogenowe lampki są to może się sprawdzą, wpierw szosa, a potem wolnosć w scenerii nocnej, tylko sprawdzonymi drogami, dołączy sie ktoś?
Sandacz Napisano 18 Maja 2011 Napisano 18 Maja 2011 Sobota lub niedziela - w zależności od tego, na który dzień będą lepsze prognozy pogody - to raczej dłuższa pętla, w okolicach 150km.
MMMAAACCC7 Napisano 18 Maja 2011 Napisano 18 Maja 2011 pogoda ma być ciekawa, koło 30st i gwałtowne burze
Sandacz Napisano 18 Maja 2011 Napisano 18 Maja 2011 Jeśli w obydwa dni weekendu będzie deszczowo-burzowo, to oczywiście nie będzie pętli :-). Nie jestem fanem jazdy w takich warunkach...
MMMAAACCC7 Napisano 25 Maja 2011 Napisano 25 Maja 2011 panowie mam pytanie nt rzeczy któa była już tu omawiana-co dalej z formalnym założeniem klubu [stowarzyszenia] w Człuchowie?
tasior Napisano 27 Maja 2011 Autor Napisano 27 Maja 2011 spokojnie, ten krok tez z pewnoscia zostanie zrobiony, jak na razie czekam na zamowione ciuchy i fajnie by bylo sie spotkac na jakas wspolna jazde tak zeby wszyscy byli. a o stowarzyszeniu pewnie bedziemy myslec po Luizie
MMMAAACCC7 Napisano 27 Maja 2011 Napisano 27 Maja 2011 ja w sobotę po kask idę, a taka 100% jazda to po 6 czerwca jak zakończą mi leczenie powypadkowe [kolejne hehe]
MMMAAACCC7 Napisano 29 Maja 2011 Napisano 29 Maja 2011 poranna wycieczka udana, 100% szosą 113km 4h 18minut trasa chojnice-ciecholewy-swornegacie-brusy-mecikał-chojnice-zamarte-człuchów-chojnice i najmilszy był deszcz po drodze
tasior Napisano 5 Czerwca 2011 Autor Napisano 5 Czerwca 2011 robie zamowienie z kilku sklepow. dokladie ciezko powiedziec z ktorych bo ciezko z pelnym asortymentem. ktos chce cos zamowic?
grubbaz Napisano 7 Czerwca 2011 Napisano 7 Czerwca 2011 tak ja bym chciał nyple alu sapim niebieskie chyba są na bikestacji jak cos moge sie dorzucić do zamówienia.
tasior Napisano 7 Czerwca 2011 Autor Napisano 7 Czerwca 2011 z bikestacji najprawdopodobniej nie bede zamawial. w gre wchodzi : bike center / wkreceni.pl / formicki swoja droga. nie ma sklepu w ktorym znalazl bym wszystko, nie znalazlem nawet wszytskiego w dwoch sklepach
jonypi Napisano 9 Czerwca 2011 Napisano 9 Czerwca 2011 Mamy wraz z tasiorem sprawe do Pana SANDACZA Czy moglibyśmy ustawić się jakoś po niedzieli na objazd trasy tegorocznej LUIZY z twoim Garminem ?? Byśmy razem przejechali trasy Rodzinny, mini, elita i potem przeslal byś nam zrzuty trasy i przekroje wysokościowe. Możemy liczyć na Ciebie?
MMMAAACCC7 Napisano 9 Czerwca 2011 Napisano 9 Czerwca 2011 to może się podhaczę z ciekawości, oraz sprawdzic nowe oponki w waszym parku
tasior Napisano 9 Czerwca 2011 Autor Napisano 9 Czerwca 2011 to może się podhaczę z ciekawości, oraz sprawdzic nowe oponki w waszym parku a co za oponki zakupiles?
Sandacz Napisano 9 Czerwca 2011 Napisano 9 Czerwca 2011 Nie ma problemu. Co prawda mój odbiornik to nieco starszy model (Legend C) i jego czułość nie osiąga tego poziomu, co np. Edge 705 i nowsze (co przekłada się na precyzję odwzorowania śladu), ale jeśli wybrać odpowiednią godzinę, kiedy konstelacja satelitów będzie optymalna, to nie powinno być najgorzej. I jeszcze jedno: odbiornik nie ma barometru, więc przekroje wysokościowe będą marnej jakości (tylko pomiar wysokości GPS). A tak przy okazji: na niedzielę planuję wypad w opcji "tam koleją, z powrotem rowerem". Dystans ok. 150 km (+/-20). Gdzie konkretnie, jeszcze nie wiem. W każdym razie wyjazd wcześnie rano. Ponieważ Człuchów w weekendy jest praktycznie odcięty od sensownych połączeń (oprócz kierunku na Szczecinek), jeśli wyjazd miałby być z Chojnic, to trzebaby te kilkanaście km. dociągnąć do stacji bicyklem :-). Więc jak ktoś ma ochotę, to zapraszam, bo miejscowść startową i trasę można uzgodnić :-).
MMMAAACCC7 Napisano 9 Czerwca 2011 Napisano 9 Czerwca 2011 TAKI tył, i TAKI przód, trochę nieciekawie idzie po twardych betonowych powierzchniach, na Wolności ideał, tylko brakuje mi sprawdzenia w terenie parkowym
MMMAAACCC7 Napisano 11 Czerwca 2011 Napisano 11 Czerwca 2011 panowie, czy i o której jutro park oblatujecie?
Sandacz Napisano 13 Czerwca 2011 Napisano 13 Czerwca 2011 We środę będzie pełnia Księżyca. Jest okazja, by zapolować na wilkołaki :-). Dodatkową atrakcją - jeśli dopisze pogoda - będzie całkowite zaćmienie Księżyca. Co prawda wzejdzie on już w zaćmieniu, ale maksimum przypada na godz. 22:12, gdy będzie kilkanaście stopni nad horyzontem. Koniec zaćmienia całkowitego 23:02. Wydaje się, że niezłym miejscem do obserwacji będą wzgórza między Zagórkami a Nieżywięciem, z widokiem na "berlinkę". Więc jeśli będą chętni, to lampki na kiery i pojedziemy wyć do Księżyca :-)
tasior Napisano 13 Czerwca 2011 Autor Napisano 13 Czerwca 2011 MTB Team Człuchów na facebooku na razie skromnie ale z czasem sie rozkreci tak jak forum =)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.