Skocz do zawartości

[czluchow] Ustawki, wyprawy, i inne

tasior

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

pytam bo planuję przejść sie po chojnickich drukarniach i popytać czy robią takowe wydruki w formie naklejek na "powierzchnie metalowe, poddawane zmiennym warunkom atmosferycznym do użytku zewnętrznego"

może ktoś za grosze takowe robi :)

Napisano

ha , sprzęt gotowy, Andrzej normalnie jesteś mistrzem-koła nic nie trą o klocki

w końcu konkretny napęd

hg30, ug50 i jakaś korba shimano fh m151

panie Bogdanie-wolniej jak się jedzie na Rychnowy, fotoradar tam mają ;)

a tak na serio to dziś tak obok siebie przemknęliśmy koło jeziora na tym przewężeniu że nawet przywitać sie nie dało :)

Napisano

pewnie gdyby mi się nie spieszyło do sklepu tego sportowego to byłbym bardziej rozpoznawalny ;)

ale ważne że rower gotowy, i zdanty do jazdy [tylko szkoda że brak ostatniej koronki na kasecie, ale to już kwestia czasu]

Napisano

Tzn. masz bębenek na kasetę 7sp. i takąż kasetę (HG30-7) bez najmniejszej zębatki 11T? No to jak bez tej zębatki kaseta blokowna jest nakrętką na bębenku?

Napisano

W poniedziałek planuję pokręcić się po okolicach PN "BT" - albo na Swornegacie, albo Męcikał-Mylof. Wyjazd w okolicach 11-12, powrót 17-18, dystans 70...80km - chyba, że będą skróty, to dystans może się wydłużyć :-). Piachu na drogach nieutwardzanych pewnie nie zabraknie :-). Jak ktoś ma ochotę dołączyć, to zapraszam.

Napisano

Konkretna godzina i trasa jeszcze do przemyślenia...

Jeśli na Sworne, to w połowie drogi - czyli koło g. Krery ( 6,5km od Czł i taka sama odległość od Wład). Dalej na Kopernicę i Kokoszkę (wzdłuż j. Charzykowskiego i j. Karsińskiego). Powrót przez Park na Charzykowy.

Jeśli na Mylof, to koło Zagórek. Więc Charzykowy, Mylof i wzdłuż Brdy na Męcikał, a następnie przez Park z powrotem do Charzyków.

Napisano

powiem tak-ja muszę uderzyc konkretny dystans, tak więc pasuje mi cokolwiek powyżej 50km

nie ma ktoś na zbyciu starego amorka na rurze 1" długiej na 20cm gwintowanej?

Napisano

Jakby nie liczyć, wychodzi mi pod 80km. Sam dystans to nie problem, ale mogą być odcinki mocno zapiaszczone. Np. odcinek wzdłuż Brdy od Mylofu do Męcikału zawsze był miałki, a co dopiero przy obecnej, suchej pogodzie... Kręciłem się w zeszłą sobote po Gochach i nawet na niektórych szutrówkach było paskudnie grząsko...

Napisano

Pomyślałem, że nie ma sensu, byś się cofał do Zagórek. Poczekaj przy skrzyżowaniu drogi DW212 z asfaltówką do Charzyków i gruntówką do Nieżywięcia. Pojadę przez las, więc zajmie mi to jakieś góra 45 minut (12:15 przy tej krzyżówce).

Napisano

ja dobiłem do 150 na koniec dnia, więc w ten weekend [eem, niedziela i poniedziałek] przejechane ładne 300km z groszami

zawsze mozna ustawić sie na coś na majówkę, jak będachętni to i trasa się znajdzie, np maraton po Wolnosci ;)

Napisano

Jeśli sprawdzą się bezdeszczowe prognozy na niedzielę, planuję poszlajać się na dystansie 100 +/- 20km. Piachy i koleiny czekają na chętnych, zapraszam :-)

Przy okazji: prawdopodobnie po weekendzie będe zamawiał kilka drobiazgów w Cykloturze. Mam (jeszcze) rabat 9% (nie dotyczy produktów objętych promocją), więc jak ktoś chce się podłączyć pod zamówienie, to nie ma problemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...