Skocz do zawartości

[czluchow] Ustawki, wyprawy, i inne

tasior

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jutro, jeśli pozytywne prognozy pogody się sprawdzą, planuję pokręcić się po PN "BT" (gdzieś pod Drzewicz lub wyżej, jeśli drogi nie będą zbyt grząskie). Dystans rzędu 60...80km, raczej po 13-tej, ale możliwa jest wcześniejsza pora. Jak się ktoś chce dołączyć, to zapraszam.

Napisano

Trochę mi się sytuacja rodzinna skomplikowała, i - jeśli nic jutro nie wyskoczy - będę o 14-tej na rondzie W. Polskiego, polecę "berlinką" do Nieżywięcia i na skrzyżowaniu gruntówki z Nieżywięcia, drogi DW212 i asfaltówki do Charzyków powinienem być 14:40..14:50. Może się zdarzyć, że - odpukać - nie będę mógł być, więc nie czekajcie.

Napisano

Ekipa była wieeelka - w sumie dwie sztuki :-). Co prawda planowałem sporo gruntówek, ale Andrzej był na OK i oponach węższych od żyletek. Na błotku i twardym - także gruntowym - nie miał żadnych problemów, ale na piachu tragedia, więc polecieliśmy dookoła j. Charzykowskiego głównie asfaltami, z niewielką domieszką dróg nieutwardzanych.

Rozbawił mnie za Nieżywięciem kierowca wypucowanego 4WD. Przed krzyżówką z DW212 było może ze sto metrów błota. Kiedy zbiżaliśmy się do niego widać było, że czai się i nie wie, czy wycofać się, czy jechać przez błoto. Kiedy my bezproblemowo sforsowaliśmy ten odcinek zdecydował się jednak przejechać. Pewnie zawstydziliśmy faceta w wypasionej terenówce :-).

Napisano

Kupowałem w człuchowie.

Spodenki kupiłem w rozmiarze M jak na mnie.

Wybrałem te z profilowaną wkładką coolmax silver,

bo były też takie same, ale ze zwykłą gąbką.

Napisano

Padł pomysł aby zrobić sobie stroje "Team Człuchów", spodenki, koszulki, kurtki, długie spodnie, kamizelki, rękawki, nogawki i inne podobne rzeczy. nie znam dokładnych cen bo trzeba było by mniej więcej znać ilości itp. znam natomiast ceny produktów gotowych które sprzedają jako stroje teamowe innych grup wychodzi to mniej więcej tak :

koszulka kr. rękaw - 140zł

spodenki - 140zł

koszulka dł. rękaw - 130zł

kamizelka - 130zł

kurtka zimowa - 200zł - 220zł

spodnie zimowe 3/4 - 140zł

spodnie zimowe - 150zł

to są ceny po jakich firma Quest sprzedaje ciuchy teamu CCC. więc sądzę iż przy takich zamówieniach będzie taniej. ceny uważam za dość atrakcyjne bo w podobnych kwotach można zakupić gotowe komplety. tu jednak mamy wysoką jakość materiału dobre wykonanie itp. wiadomo że zrobi się wycenę w kilku firmach niemniej jednak warto było by zainteresować się tematem, a chętni na takie gadżety niech dają znać.

kolejnym luźnym pomysłem było założenie stowarzyszenia o dowolnej nazwie, gdzie byśmy się jakoś zrzeszyli i robili powiedzmy co miesięczną składkę 5-10zł od osoby, za co mogli byśmy sobie np. pozwolić na zorganizowanie wypadu rowerowego z jakimiś powerade ognichem czy innymi atrakcjami. Jak do tego podchodzicie?

Napisano

mysle ze koszulka wyniesie okolo 90-100zł tak mi sie wydaje. i mozna rzecz jasna kupic sobie sama koszulke

Napisano

wiadomo tak bylo by najlepiej ale jak wiadomo nie jestesmy w jednym miejscu, nie wiem kiedy Konrad i Rafał beda w Czluchowie. bo jak juz spotkac sie to wszyscy razem a nie czesciowo.

dobrze ze jest forum to mozemy jakies pomysly wrzucac tutaj kazdy ma dostep i moze sie wypowiedziec. wiadomo ze nie to samo co spotkanie ale no sa techniczne problemy z tym ;]

Napisano

kilka pomysłów

1.1.jpg

2.2.jpg

3.3.jpg

4. i coś specjalnie dla fana BMC :icon_cool:4.jpg

5.5.jpg

6.6.jpg

moja koszulka będzie bazować na wyglądzie koszulki team Człuchów dodam tylko loga swoje, coś podobnie jak u Konrada :icon_cool:

jakieś uwagi?

Napisano

Jak zamówicie już ciuchy, to poproszę o namiary na producenta oraz szacunkowe ceny dla różnych ilości zamówień (3-5-10szt.) oraz wrażenia z użytkowania.

p.s.

najlepszy nr 1, tylko dajcie delikatne ranty na niebiesko :thumbsup:

Napisano

cennik z firmy Danielo Danielo www

1 Koszulka krótki rękaw - zamek długi 89 zł

2 Koszulka długi rękaw – ocieplana 99 zł

3 Kurtka Zima Windtex 189 zł

4 Kamizelka Letnia z siatką (plecy) 89 zł

5 Spodenki na szelki z wkładką Coolmax 108 zł

6 Spodenki bez szelek 89 zł

7 Spodenki 3/4 135 zł

8 Kombinezon Czasowy z wkładką Coolmax 169 zł

9 Rajstopy Zima Windtex z wkładką Coolmax 185 zł

10 Rajstopy Zima Thermo z wkładką Coolmax 164 zł

11 Rajstopy Zima Thermo bez wkładki 149 zł

12 Peleryna Jednokolorowa 69 zł

13 Peleryna Kolorowa (rękawy odpinane) 129 zł

14 Ocieplacze Letnie – czasowe 44 zł

15 Ocieplacze Zima Windtex 69 zł

16 Nogawki Lycra 49 zł

17 Nogawki Thermo 59 zł

18 Nogawki Jednokolorowe 39 zł

19 Rękawki Lycra 39 zł

20 Rękawki Thermo 49 zł

21 Rękawki Jednokolorowe 29 zł

22 Czapka Letnia 21 zł

23 Czapka Zima Thermo/Windtex 42 zł

24 Rękawiczki zima Windtex 59 zł

25 Rękawiczki lato Areo 42 zł

26 Bandamka 24 zł

27 Bielizna Sportowa krótki rękaw i bez rękawa 39 zł

28 Bielizna Sportowa długi rękaw 49 zł

29 Skarpety Kolarskie wg wzoru Coolbest 9 zł

30 Skarpety Kolarskie wg wzoru Coolmax 16 zł

31 Skarpetki kompensacyjne 49 zł

32 Skarpety na buty 21 zł

33 Koszulka Polo 39 zł + haft

34 Dresy Sportowe wg wzoru 189 zł + haft

35 Czapka Bejsbolówka 16 zł + haft

36 Torby, Plecaki, Worki, Sakiewki wg wzoru 15 zł - 180 zł + haft

37 Pokrowce na Koła 59 zł + nadruk

38 Sak na Rower Miękki 240 zł + nadruk

39 Sak na Rower Twardy 260 zł + nadruk

Napisano

Jak mialbym wybierac to 2 lub 1 (ale tutaj trzeba bylo by dodac jakis kolor)

I ja pisalbym sie na pokrowce na kola chyba.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...