Skocz do zawartości

[czluchow] Ustawki, wyprawy, i inne

tasior

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

jak na razie jestem z niego zadowolony, pod jaki względem oszukuje? I o co chodzi z tymi "podróbami".

czy sklep oszukuje, to niech sie wypowie ten co takie wnioski wyciaga, aczkolwiek sklep nie jest rewelacyjny, ba nawet rzekłbym, że przeciętny. Przesylki realizowali mi srednio po 7-10 dni od przekazania kaski, ale pal to licho, moje przed ostatnie zamowienie w tym sklepie - zamawiajac biala owijke dostalem zołtą, ostatnie zamowienie - zgroza! zamawiajac tylne przezutke i bezprzewodowy licznik sigmy, dostalem: jakas dziwne xt bez zadnej gwarancji w jakiejs folijce tylko, jakby z bazaru :P no i licznik sigmy, owszem, ale z kabelkiem :DD. Po paru telefonach calosc prawda wyminienili ale niesmak pozostal.

Opisuje Ci tylko moje przezycia z tym sklepem, kolega u nich zamawia regularnie i nigdy nie mial problemow, wiec roznie to bywa.

Napisano

Mazovia za tydzień :)

w tym roku dalem sobie spokoj z mazovią, ze wzgledu na moja przeproawdzke do trójmiasta, ale z tego co poamietam to w Józefowie w zeszłym roku startowałem pod koniec marca i pamiętam że było ciepło, natomiast w tym roku przy zmienionej dacie,przy takiej pogodzie, jesli ktos jest miare dobrze przygotowany, to pojedzie wszystkich tak jak pojechal Marek Suski w płocku dwa lata temu :)( ps 3 minuty 50 sek przewagi na 40 km )

Napisano

Do Włoch to wybiera się "armia" uchodźców z Libii i innych krajów Afryki Płn. :-)

W ramach przywoływania wiosny zrobiłem dzisiaj pętelkę dookoła j. Charzykowskiego. Newralgicznym miejscem był most przez Brdę koło Babilonu. Strach na niego wchodzić, bo ledwo się kupy trzyma, a śnieg przykrył szpary i dziury w rozsypujących się deskach. Jak śniegi stopnieją - i most zostanie wymieniony - będzie tam fajna, "rekreacyjna" droga, bo jesienią, od Babilonu do Chocińskiego Młyna, położono nowy "dywanik".

charzy1.jpg

charzy2.jpg

Napisano

Dziś pojechaliśmy zgłosić się na Mazovie, trasa bardzo ciekawa, miejscami bardzo szybkie odcinki, kilka technicznych interwałowych podjazdów. śnieg, lód, i bardzo duża ilość zakrętów gdzie łatwo o "dzwona". do tego trochę deszcze i błota, zobaczymy co to będzie jutro.

skład: Saren, Rafał, i ja Tasior

Napisano

No i dopadło mojego "Albercika":

albercik.jpg

Na szczęście ten cierń na tyle dobrze uszczelnił dętkę, że ciśnienie spadało do minimalnego dla tej opony przez kilka godzin :-)

Napisano

Pewnie gdzieś w okolicach Olszanowa, bo tam się ostatnio tym bicyklem szlajałem. Nawet żałowałem, że nie zabrałem ziemniaków na pieczone, bo jacyś kuligowicze zostawili jeszcze tlące się ognisko koło jeziora :-)

ognisko.jpg

Napisano

Czy mi się wydaje czy to jest to miejsce koło drogi do biskupnicy?

poza tym poszukuję jakichś zrzutów z Wolności, klasowa wycieczka rowerowa ma być pod moją "komendą"

trzeba ich trochę zmęczyć ;)

Napisano

Jedziesz zwiedzać Kalwarię Wielewską?

Jak widać na mapie, fakty są oczywiste - najkrótsza trasa to po DW235 co najmniej pod Żabno. Dopiero od tego miejsca mozna kombinować:

- dalej po DW235 i na Lubnię

- do Brus, potem na Małe Gliśno i przez las drogą nieutwardzaną w kierunku jez. Blewicz

- za przystankiem PKP Żabno w prawo na Kosobudy, Brodę i Dąbrowę - drogi szutrowe i nieutwardzane

Można oczywiście nadłożyć drogi i do Brus pociągnąć przez PN "BT" na Drzewicz i Wlk. Chełmy. Oczywiście ta opcja jest najbardziej atrakcyjna, bo od Drzewicza ruch samochodowy po DW236 jest niewielki (w przeciwieństwie do DW235).

Napisano

Potrzebny na gwałt komplet klocków do hamulców shimano na jedno koło. Wystarczy na godzinkę, bo muszę tylko wsadzić i sprawdzić czy to klocki powodują u mnie wibracje.

Jak coś to pisać na PW albo GG:12233086

Napisano

powoli trzeba się rozkręcać na jakąś wielka otwierającą sezon wycieczkę. przydało by się powoli coś zaplanować. z tego co wiem sporo Nas się zjawi na Powerade w Murowanej Goślinie 10 kwietnia, Konrad, Rafał, Saren, Pasta, Tomek, Maja & Tasior. można by było zjechać się tam na sobotę i miło spędzić wieczór ale wtedy słabo widzę sam maraton =) Trzeba coś w Człuchowie zaplanować =)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...