Skocz do zawartości

[czluchow] Ustawki, wyprawy, i inne

tasior

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Co prawda planowałem PN "BT", ale prognozy przewidywały możliwość drobnych opadów, więc pojechaliśmy z Andrzejem inną trasą, by w razie czego szybko się "ewakuować". Oczywiście prognoza się nie sprawdziła i pogoda poprawiała się z minuty na minutę :-). Zaletą tej trasy były w miarę suche dukty.

http://www.bikebrother.com/ride/56929

Wieczorem wyskoczyłem jeszcze na krótki spacer przetestować lampkę, bo naprawiałem w "chińszczyźnie" wyłącznik. Świecący Księżyc w pierwszej kwadrze uświadomił mi, że za tydzień będzie pełnia. Jazda przy świetle "łysego" to bardzo fajna sprawa. Wracałem kiedyś w nocy przy pełni znad morza. Jechałem z takim księżycowym "wspomaganiem" na odcinku od Rekowa do Człuchowa. Miodzio :-). Na ogół nawet reflektorka nie trzeba używać (pomijam oczywiście światełko pozycyjne) jeśli nie jedzie się zbyt ostro, a światła Księżyca nie blokują zbytnio drzewa. Oczywiście, wymagane bezchmurne niebo :-)

Napisano

oj błota było naprawdę dużo, doliczyć do tego mój strzelający na cały las napęd i robi się ciekawy wypad w ciszy na łono natury, z rzadka często przerywany dźwiękami typu "trzask, chrzęst" itp hehe

a nawiązując do pewnej rozmowy (nawet nie pamiętam z kim i kiedy) to pogrzebałem w internecie i znalazłem jako taką stronkę "chojnickiego klubu rowerowego cyklista", ich opis mnie poraził-"przez 10 lat przejechaliśmy parę tys kilometrów" tyle to ja mam w rok zrobione, ale ok, poszedłem dalej, wystrugałem do nich meila i czekam na odpowiedź choć wygląda że toto upadło

dla zainteresowanych chojnicki klub rowerowy cyklista

Napisano

Co sadzicie o kadencji? :icon_cool:

Trening kolarzy torowych.

Tylko na ostrym kole lub singlu tak się kręci.

I koniecznie w spd lub noskach.

Czasem na ścieżce przy obwodnicy tak się rozpędzam.

Na platformach to raczej niebezpieczne jest jak kręcę na ostrym,

bo w pewnym momencie przestaje nadążać za pedałami i tracę podparcie.

Wtedy to tylko hamulec ratuje.

Do tego mój rower przy takiej kadencji gubi przyczepność.

Adrenalina podnosi się całkiem przyjemnie :laugh:

Napisano

Podsumowując Nasz cały temat który otrzymał status "popularnego" trzeba stwierdzić, że trochę wypowiedzi w temacie mamy =)

Napisano

tu widać dodatkową zaletę tarczówek - można zrobić niebanalną fotkę :-)

A propos sprzętu foto. Znajoma złapała bakcyla i napaliła się na lustrzankę z dodatkami.

- A kto będzie to cholerstwo nosił? - zapytał Jej Mąż.

- Ty, Kochanie - odpowiedziała Znajoma :-)

Napisano

można się śmiać ale jak spakuje do plecaka cały sprzęt razem z kompem gdy idę gdzieś do pracy robić zdjęcia, to przydała by się walizka na kółkach :icon_wink: a chcąc robić foto na EURO 2012 :) :) :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: to już w ogóle tragarza trzeba będzie :icon_cool:

ale sesje lokales MTB można i trzeba będzie zorganizować ciekawych miejscówek na zdjęcia w samym człuchowie też nie brakuje :rolleyes:

Napisano

a to całe "chojnickie towarzystwo przyjaciół roweru" juz chyba umarlo smiercia naturalna, wyslalem maila-nic, siedziba-zamknieta, wiec lepiej samotnie nadal jezdzic, lub zbierajac sie przez to forum

Napisano

Jeśli wierzyć prognozom, jutro ma być bezdeszczowo i słonecznie - oczywiście na wysokości 10 tys. metrów, przy temperaturze -50 st. C. Dlatego planuję się poszlajać po okolicach - raczej bez konkretnego celu, ze wskazaniem na wschód, choć jak zwykle całkowita zmiana kierunku możliwa :-)

Wyjazd jak zwykle o 11-tej (z ronda W. Pol.), powrót raczej nie później niż o 15-tej. Mgła może być, deszcz odpada :-)

Napisano

żeby mój napęd był choć w 70% sprawny.... to bym też pojechał, a tak to wolę samotne jazdy,

Dojedź do Człuchowa trochę wcześniej to jakiś rower się znajdzie.

Ja jadę na ciężkim to możesz dosiąść mieszczucha.

Napisano

jeśli prędkość śr nie będzie przekraczać 25km/h to jadę

i o ile nie będę mieć innych planów,

a jak pojadę to będę jechać wam naprzeciw przez nieżywięć w kierunku zach i potem południowym-kierunek krzyżanki/rychnowy, chyba że wasza trasa będzie prowadzić przez brzeźno-nieżywięć

Napisano

Teleportacja ;)

Skręciłem na Długosza bo już byłem wykończony.

uwielbiam takie jazdy

muszę tylko jeszcze popracować nad kondycją

i lepiej się odżywiać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...