Skocz do zawartości

[czluchow] Ustawki, wyprawy, i inne

tasior

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

ok, wieczorem postaram się wrzucić na tego hosta pakunek.

Wczoraj obyło się u mnie bez strat, ale dzisiaj rano zachciało mi się rano skoczyć w plener i mnie pokarało - bukowy badyl lekko zwichrował mi przerzutkę i hak :-)

http://www.bikebrother.com/ride/56662

ten wężyk na pagórkach Wolności to nie efekt nadużywania napojów :-)

Napisano

Angelo, dzisiaj to się rozczochrałeś mknąc na ostrym około 18 na ul. Królewskiej :icon_lol:

Też byliśmy na Wolności (Saren, Rafal, Konrad, Andrzej) - ładnie było, słonko, powerade, zero bukowych badyli :)

Aaaaa, i jeszcze jedno, właśnie na mieście prawie rozjechał nas rower Mateusza, Saren poznał po kolorze opon :yes:

Napisano

no przepraszam chłopaki, ale moja siostra dziś zaznała po raz pierwszy przyjemności przejechania się na moim rowerze :) i jak widać szalała ile się dało.

kto wie może za rok czeka ją jakiś cykl MTB :D

Napisano

link do pliku zip z fotkami(inny host, bo ten powyżej nie chciał mi startować):

http://www.space-nation.eu/?d=4B20FCB41

Dzięki za tracki. Porównałem ślady z Olszanowa z obydwu odbiorników - Legenda C i Edge 705 - i chyba pierwszy raz miałem okazję "organoleptycznie" zobaczyć różnice w czułości chipsetów miedzy kolejnymi generacjami na tej samej trasie (czyli starszego - Legenda C i nowszego Edge 705). Oczywiście, zdecydowana przewaga Edge.

Napisano

trzeba przyznać, że frekwencja zaskoczyła, warto było przyjechać i poznać człuchowską brać rowerową, może uda się również w tak szerokim gronie zrobić rozpoczęcie sezonu 2011, dzięki za miły wypad!

Napisano

ciężko będzie - zakończenie obecnego sezonu 31.12.2010, rozpoczęcie nowego 1.01.2011... A w międzyczasie jeszcze sylwestrowa balanga i leczenie kaca... Tego może być nadto nawet dla profesjonalistów z Peritusa :-)

Napisano

przyłączam się do słów Konrada, mimo że z przygodami to bardzo fajny wypad w sobotę, pogoda wiosenna, tereny zjawiskowe, do tego jeszcze rundka wczoraj na G. Wolność a i dzisiaj (niestety beze mnie :) ) było delikatne kręcenie

pomysł z początkiem sezonu do przemyślenia :)

pzdr dla wszystkich

Napisano

Gdyby to było w styczniu to znam cyklistę, który chętnie się przyłączy - oczywiście pod warunkiem, że będzie odpowiednia pogoda :-)

snowmanr.jpg

tak przy okazji:

pojechałem wieczorem na człuchowski cmentarz trochę naokoło - przez Ględowo i Rychnowy. Okazało się, że wystarczą światła mijania aut jadących z naprzeciwka, by bardzo utrudnić dostrzeżenie w świetle "popularnej" lampki rowerowej słupków blokujących samochodom możliwość wjazdu na "śmieszkę", które drogowe głąby wkopały na ciągu p-r od Rychnów do "Edenu". Więc jak ktoś wpadnie na pomysł jazdy tam w nocy z prędkością większą od tempa osoby pieszej, to niech zaopatrzy się w solidny "dopalacz"...

Napisano

rajd zimowy tą samą trasą co w sobotę, zjazdy będą świetne, gorzej z podjazdami hehe

ma ktoś stary niepotrzebny łańcuch do oddania?

może być nawet od makrokesza (na zimę łańcuchy robię na koła i mi zabrakło hehe)

saren-trzeba było zadzwonić z Wolności, bym z powerade`ami przyjechał hehe

Napisano

...ma ktoś stary niepotrzebny łańcuch do oddania?

może być nawet od makrokesza (na zimę łańcuchy robię na koła i mi zabrakło hehe)...

jak jeszcze potrzebujesz, to wpadnij z plecakiem.

a może chcesz opony z kolcami?

Napisano

ja po prostu poszukuję starych darmowych łańcuchów, które metodą młotka i gwoździa skuwam i naciągam na oponę, sprawdzone i jako tako działa, ale taka poważniejsza skuteczność będzie dopiero na zimę sprawdzona :icon_lol:, a z plecakiem wpadnę wtedy jakoś w weekend, dokładnie dam Ci znać jeszcze, wszystko zależy od pogody

Napisano

więc praktycznie jesteśmy ustawieni na 11 listopada. mam nadzieję, że dopisze pogoda, a cały wypad może zakończymy pizza z maski samochodu:) albo jakimś ogniskiem.

Ps. już powoli możemy ustalać trasę :wacko:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...