Hubercik Napisano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Mam pytanie co do zaplecenia koła na słoneczko. Kupiłem koło właśnie tak zaplecione. Na obręczy x517 i szprychach dt champion i piaście ritchey wcs. Waga koła około 600 gram. Moja waga to 46 kg. I mam pytanie co do tego. Czy będzie ono często podrzebowało centrowania, czy właśnie nie??. Prosze o odpowiedź. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Chodzi Ci o to, czy sam fakt zaplotu na słoneczko powoduje konieczność częstszego centrowania? Dodam jeszcze, że waga koła będzie większa - sama obręcz i szprychy to 600g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubercik Napisano 23 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 ważyłem je wczoraj... jakoś niewiele wiecej... waży 650 gram. A i szprychy nie wiem czy champion... jak obrecz i szprychy 600 gram to nie sa championy.. Wiem ze to sa DT. to jak tyle waży tylko obrecz i szprychy to sa dt revolution w takim razie. A i chodzi mi właśnie o sam fakt zaplotu na słoneczko-I czy powoduje konieczność częstszego centrowania?? Wiec raczej to Mavic x517 + Dt revolution + ritchey wcs/ sprzedawca napisal tylko ze szprychy DT TAK WSZYSTKO SIĘ ZGADZA. TO SĄ SZPRYCHY DT REVOLUTION. SORY ZA POMYŁKE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Od zaplotu zależy niewiele (chyba że jest źle dobrany, np. słoneczko i hamulec tarczowy) - największe znaczenie ma składający takie koło. Jeśli zrobił to dobrze to centrować nie będzie trzeba częściej niż przy innych zaplotach. Zwłaszcza że ważysz niewiele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi