porsche123456 Napisano 22 Sierpnia 2010 Napisano 22 Sierpnia 2010 Siemka dzisiaj chcialem wam zadac takie pytanko: jala gestosc oleju do amortyzatorow wybrac?? (Jednostka WT).
blair7 Napisano 22 Sierpnia 2010 Napisano 22 Sierpnia 2010 glupie pytanie....kazdy tlumik inaczej reaguje z dana gestoscia oleju. Moze napisalbys jaki amor chociaz posiadasz, to ktos kto ma podobny i robil porownanie moglby ci pomoc
Schwefel Napisano 22 Sierpnia 2010 Napisano 22 Sierpnia 2010 Blair7 wiesz po pytaniu czy Glory nadaje się do XC to nie wymagajmy mądrych pytań od tego gościa
tobo Napisano 22 Sierpnia 2010 Napisano 22 Sierpnia 2010 oleje stosowane w systemach tłumienia amortyzatorów to zazwyczaj 5/7,5/10 W. do amortyzatorów z regulacją tłumienia (o zauważalnej różnicy pracy) można stosować olej 5w. jeśli widelec nie ma tej regulacji i przy obecnie wlanym oleju jest szybki to trzeba poeksperymentować, ja wlałbym jednak na "czuja" 10w. jeśli widelec jest przetłumiony (przy widelcach bez regulacji powrotu) zaczałbym od 5w. np motul fork oil który za jeden litr kosztuje niecałe 40 zł i jest chwalony jako zamiennik. popularny jest również motorex multigrade, o przyzwoitej cenie, mimo że sprzedawany jako "rowerowy" co z reguły winduje cenę w chory sposób. oprócz wersji multi (taniej) motorex jest jeszcze w opcji "stopniowanej" o różnej wartości W.
porsche123456 Napisano 23 Sierpnia 2010 Autor Napisano 23 Sierpnia 2010 Oki bardzo Ci serdecznie dziekuje. Wiec do mojego xcm'a moge wlac 5wt, a widzialem jeszcze 2'5 wt, do jakich on amorow jest przeznaczony???
tobo Napisano 23 Sierpnia 2010 Napisano 23 Sierpnia 2010 ogólnie do tłumików można wlać olej o jak najmniejszym W, jeśli regulacje widelca są o efektywnym zakresie.
PoleK Napisano 23 Sierpnia 2010 Napisano 23 Sierpnia 2010 25 jest np do mojej sigmy. a w Twoim XCM, nie ma oleju, tylko smar staly, wiec nie rob syfu. i doucz sie, doczytaj, bo piszesz glupoty.
Schwefel Napisano 23 Sierpnia 2010 Napisano 23 Sierpnia 2010 Tu musisz się sam douczyć bo XCM ma olej w tłumiku, ale nie ma kąpieli olejowej i jest smarowany smarem stałym. Nie wiem czy tłumik jest rozbieralny, bo we wcześniejszych Suntourach nie był.
darex Napisano 23 Sierpnia 2010 Napisano 23 Sierpnia 2010 Jednostka WT oznacza lepkość wg SAE, nie gęstość. Druga sprawa, że są oleje różnych firm mające takie same oznaczenia np. 5W i mogące mieć różną lepkość kinematyczną. To znaczy, że kupując olej 2,5W jednej firmy w innej może on mieć lepkość odpowiadającą nawet1 5W. Jednostką, która pozwala obiektywnie podać lepkość w konkretnej temperaturze jest "cSt" (np. woda w temp. 20C ma 1 cSt).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.