Skocz do zawartości

[rower] Trzy do wyboru, na który się zdecydować ?

Heban

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie

Pomóżcie przy wyborze roweru. W zasadzie na podstawie jakiegoś tam czytania artykułów i for internetowych zdecydowałem się na trzy modele, niestety nie potrafię się zdecydować i liczę na pomoc bardziej doświadczonych użytkowników forum. Rowerki, które wybrałem to:

unibike

Scott

Trek

Kolejność przypadkowa, ale podoba mi się ten Trek.

Od razu mówię, że na nic więcej mnie nie stać, a i im więcej czytam tym więcej nie wiem.

Rower do jazdy po terenie typu las, górki, pagórki, lekkie zjazdy i podjazdy, ale też park, ścieżka rowerowa. Generalnie jednak rower typu MTB a nie Trekingowy. Moje namiary to 187 cm, 90kg wagi. Chciałbym kupić dobry rower, przy którym nic nie będę musiał grzebać, tylko czyścić i jeździć. Doradźcie coś proszę.

Pozdrawiam

Heban

Napisano

za tą kwotę radzę składać rower za 5k można naprawdę coś konkretnego złożyć sam złożyłem rower i sobie bardzo chwale, rower jest całkowicie dostosowany pode mnie.

Napisano

za tą kwotę radzę składać rower za 5k można naprawdę coś konkretnego złożyć sam złożyłem rower i sobie bardzo chwale, rower jest całkowicie dostosowany pode mnie.

Czyli te nie są warte swojej ceny? A jak oceniasz osprzęt w nich zamontowany w stosunku do moich wymagań ?

Pozdrawiam

Heban

Napisano

Moim zdaniem żaden z nich nie umywa się do tego co można złożyć za te 5k, twoje wymagania mogą spełnić ale jak przejedziesz się na składanym rowerku w tej cenie "wyrzucisz swój na śmietnik"

Napisano

Jeśli chodzi o rowery do 5000, to opcją wartą rozważenia jest Mbike Renegade Evo - osprzętowo niszczy rowery zaproponowane przez Ciebie. Skoro nie lubisz "grzebać" przy rowerze, to lepiej zdecyduj się na rower z niższej półki- amortyzator ze sprężyną, oraz hamulce V zamiast tarczowych/hydraulicznych- odpadnie Ci od razu sporo czynności serwisowych.

Napisano

Moim zdaniem unibike jest najlepszy z tych 3 zaproponowanych przez autota tematu, wiec ile masz kasy na rower?? Jesli masz tyle ile kosztuje ten scott to najlepirj zlozyc swoj wlasny, niepowtarzalny, badz tez kupic czesci i niech zlozo Go w serwisie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...