Heban Napisano 22 Sierpnia 2010 Napisano 22 Sierpnia 2010 Witam serdecznie Pomóżcie przy wyborze roweru. W zasadzie na podstawie jakiegoś tam czytania artykułów i for internetowych zdecydowałem się na trzy modele, niestety nie potrafię się zdecydować i liczę na pomoc bardziej doświadczonych użytkowników forum. Rowerki, które wybrałem to: unibike Scott Trek Kolejność przypadkowa, ale podoba mi się ten Trek. Od razu mówię, że na nic więcej mnie nie stać, a i im więcej czytam tym więcej nie wiem. Rower do jazdy po terenie typu las, górki, pagórki, lekkie zjazdy i podjazdy, ale też park, ścieżka rowerowa. Generalnie jednak rower typu MTB a nie Trekingowy. Moje namiary to 187 cm, 90kg wagi. Chciałbym kupić dobry rower, przy którym nic nie będę musiał grzebać, tylko czyścić i jeździć. Doradźcie coś proszę. Pozdrawiam Heban
MonoVan Napisano 22 Sierpnia 2010 Napisano 22 Sierpnia 2010 za tą kwotę radzę składać rower za 5k można naprawdę coś konkretnego złożyć sam złożyłem rower i sobie bardzo chwale, rower jest całkowicie dostosowany pode mnie.
Heban Napisano 22 Sierpnia 2010 Autor Napisano 22 Sierpnia 2010 za tą kwotę radzę składać rower za 5k można naprawdę coś konkretnego złożyć sam złożyłem rower i sobie bardzo chwale, rower jest całkowicie dostosowany pode mnie. Czyli te nie są warte swojej ceny? A jak oceniasz osprzęt w nich zamontowany w stosunku do moich wymagań ? Pozdrawiam Heban
MonoVan Napisano 22 Sierpnia 2010 Napisano 22 Sierpnia 2010 Moim zdaniem żaden z nich nie umywa się do tego co można złożyć za te 5k, twoje wymagania mogą spełnić ale jak przejedziesz się na składanym rowerku w tej cenie "wyrzucisz swój na śmietnik"
decu Napisano 22 Sierpnia 2010 Napisano 22 Sierpnia 2010 Jeśli chodzi o rowery do 5000, to opcją wartą rozważenia jest Mbike Renegade Evo - osprzętowo niszczy rowery zaproponowane przez Ciebie. Skoro nie lubisz "grzebać" przy rowerze, to lepiej zdecyduj się na rower z niższej półki- amortyzator ze sprężyną, oraz hamulce V zamiast tarczowych/hydraulicznych- odpadnie Ci od razu sporo czynności serwisowych.
porsche123456 Napisano 22 Sierpnia 2010 Napisano 22 Sierpnia 2010 Moim zdaniem unibike jest najlepszy z tych 3 zaproponowanych przez autota tematu, wiec ile masz kasy na rower?? Jesli masz tyle ile kosztuje ten scott to najlepirj zlozyc swoj wlasny, niepowtarzalny, badz tez kupic czesci i niech zlozo Go w serwisie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.