Skocz do zawartości

[trasa 60km] czas jazdy

Vistren

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Jeśli to zły dział to przepraszam.... Mam pytanko. Wybieram się na trasę 60km'trową i moje pytanie brzmi w ile godzin pokonałbym tą trasę ze średnią prędkością 25-30km/h wiem że można to jakoś obliczyć lecz w te klocki nigdy nie byłem dobry. Mam też przy okazji jeszcze kilka pytanek. Czy jadąc bez kasku policja może się przyczepić?- Co z sobą zabrać? P.S Jadę do rodziny i będę nocował 1 noc, więc proszę nie pisać, że jakieś gacie lub coś ;P Tylko coś co przyda się w czasie jazdy.

Pozdrawiam

Wybieram się na trasę 60km'trową i moje pytanie brzmi w ile godzin pokonałbym tą trasę ze średnią prędkością 25-30km/h wiem że można to jakoś obliczyć lecz w te klocki nigdy nie byłem dobry.

O żesz ty kurna fix ! Pewnie daję się wciągnąć w prowokację, ale:

skoro jedziesz z prędkością 30 km/h, to znaczy, że pokonujesz w ciągu godziny trzydzieści kilometrów, a co za tym idzie w ciągu dwóch godzin pokonujesz tych kilometrów dwa razy więcej (nie powiem ile!).

Temat o pakowaniu potrzebnych rzeczy już jest.

Ja i tak nie wierze, że to autentyk ;p

EDIT: wg prawa nie masz obowiązku jeździć w kasku, ale... sam z siebie powinieneś.

Trasa nie wymagająca chyba zbytniego wyposażenia. 2 do 3 godzin jazdy - weź picie i tyle. Kasku nie musisz mieć, nie jest to obowiązek, ale jest wskazany dla Twojego bezpieczeństwa. Przy okazji jeżeli będziesz miał taką średnią o jakiej pisałeś to szacun :)

No z tą średnią to bym nie przesadzał - nad morzem czy na płaskich terenach w centrum Polski to 30km/h średnia wyczynem jakimś nie jest - szczególnie przez taki czas jak 2h :D

Na południu w górach... to byłby respect :)

A autor wątku - fizyk jak się nie widzi - mieszka w Olsztynie, więc pewnie te 25-30 utrzyma i po tych 135 minutach do domu dotrze :)

Patrząc na "ogrom" doświadczenia w jeżdżeniu rowerem u założyciela tematu obawiam się, że z tej "teoretycznie zakładanej średniej prędkości" na jaką to ma ambicje każdy praktycznie każdy, mocny w gębie niedzielny rowerzysta zostanie jakieś 17-18km/h i wycieczka z 2-3 godzinnej wydłuży się do 4h jazdy + 3 przerwy po 30 minut, czyli pół dnia ;] Dla "nas" 60km to jest dłuższy spacerek, inni na słowo 60km na rowerze otwierają szeroko oczy i uznają to za wyczyn.

A na Mazurach też bywa całkiem pagórkowato ;) U mnie na Mazowszu jest duuużo bardziej płasko ;)

Ostatnio 65km zrobiłem w niecałe 3 godziny nic ze sobą nie zabrałem jedynie picie w bidon .

Trasa krótka czy nie zależy dla kogo .

Coś czuje że na rowerze długo nie jeździsz więc średnią 30km będzie ciężko utrzymać wyznacvz sobie limit np że w 3h-3.30h muszę dojechać .

Kask nie jest obowiązkowy jednak warto go mieć.

Autor wątku sobie chyba żarty stroi, bo nie wierzę, żeby ktoś nie potrafił policzyć czasu dzieląc trasę przez prędkość. A 60 km w trzy godziny... czemu nie. Jak nie jest zupełnie, zupełnie zielony, to to przecież nie jest aż tak daleko, szczególnie w płaskim terenie.

A co zabrać (jakby autor sobie jednak jaj nie robił): bidon z czymś mało słodkim do picia i trochę plnów. Kask jak się chce, obowiązku nie ma. Twoja głowa, Twoje życie.

• 1 miesiąc temu...
  • Mod Team

Wiadomość wygenerowana automatycznie

Ten temat został zamknięty przez moderatora/administratora.

Powód: Koniec tej prowokacji

Jeżeli nie zgadasz się z zamknięciem tego tematu, prosimy użyć przycisku RAPORT dla tego tematu. Ekipa moderująca rozważy Twoją propozycję. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...