davidoff Napisano 22 Sierpnia 2010 Napisano 22 Sierpnia 2010 Mam problem. Posiadam amorek sr suntour nrx powietrze-olej z blokadą na kierownicy. Nie wiem jaki to dokładnie model. Sprawa wygląda tak: na goleniach po obu stronach, powiedzmy na około 1/3 wysokości od dołu znajdują się, małe okrągłe uszczelki. Jedna z nich zrobiła się bardzo luźna i zaczął wyciekać olej(zaznaczam ze to po stronie komory powietrznej). Początkowo zabezpieczylem to w pewien prymitywny sposób..zakleiłem taśmą dla lepszego trzymania..z miernym efektem. Nie wiem jak wiele tego oleju uciekło, czy to moze zaszkodzić amorkowi, czy mozna te uszczelki dokupić i jakim olejem zalać amortyzator jesli zajdzie taka potrzeba, i czy są jakieś widoczne objawy braku oleju w amortyzatorze tego rodzaju? Czekam na odpowiedź. Pozdrawiam.
porsche123456 Napisano 22 Sierpnia 2010 Napisano 22 Sierpnia 2010 Nie wiem czt cos sie da z tym zrobic, a zalac go mozesz: http://allegro.pl/item1188429424_nowy_olej_do_amortyzatorow_finish_line_shock_oil.html
davidoff Napisano 24 Sierpnia 2010 Autor Napisano 24 Sierpnia 2010 Dzięki za odpowiedź, chociaz nie wiele mi to pomogło. Może ma ktoś jakieś inne sugestie?
Fenthin Napisano 24 Sierpnia 2010 Napisano 24 Sierpnia 2010 Te uszczelki to zapewne zwykłe o-ringi. Kupisz je bez problemów za kilkanaście groszy w sklepach z uszczelkami, może w jakichś hydraulicznych, chyba że mają jakieś niestandardowy rozmiar.
davidoff Napisano 26 Sierpnia 2010 Autor Napisano 26 Sierpnia 2010 To nie są o-ringi. A co z objawami braku oleju? Jak to sprawdzić czy amortyzator ma za mało oleju?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.