Skocz do zawartości

[cieknący olej] sr suntour nrx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam problem. Posiadam amorek sr suntour nrx powietrze-olej z blokadą na kierownicy. Nie wiem jaki to dokładnie model. Sprawa wygląda tak: na goleniach po obu stronach, powiedzmy na około 1/3 wysokości od dołu znajdują się, małe okrągłe uszczelki. Jedna z nich zrobiła się bardzo luźna i zaczął wyciekać olej(zaznaczam ze to po stronie komory powietrznej). Początkowo zabezpieczylem to w pewien prymitywny sposób..zakleiłem taśmą dla lepszego trzymania..z miernym efektem. Nie wiem jak wiele tego oleju uciekło, czy to moze zaszkodzić amorkowi, czy mozna te uszczelki dokupić i jakim olejem zalać amortyzator jesli zajdzie taka potrzeba, i czy są jakieś widoczne objawy braku oleju w amortyzatorze tego rodzaju? Czekam na odpowiedź. Pozdrawiam.

Napisano

Te uszczelki to zapewne zwykłe o-ringi. Kupisz je bez problemów za kilkanaście groszy w sklepach z uszczelkami, może w jakichś hydraulicznych, chyba że mają jakieś niestandardowy rozmiar.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...