Skocz do zawartości

[rower] Kross Street Scraper 16 vs Cube LTD CLS Pro 2010 vs Kelly Quartz DSC 2010

JarekD

10 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ktory rower najlepszy dla mojego doboru spedzania czasu na nim?

• KROSS Street Scraper 16
      8
    • CUBE LTD CLS Pro 2010
      1
    • Kelly Quartz DSC 2010
      1
    • Inny niewymieniony
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rower chcialbym przeznaczyc

89% jazda po asfalcie / drogach rowerowych (szybka jazda)

11% przejazd lasem (rekreacyjnie), ale tylko na ubitych drogach rowerowych

Najbardziej zalezy mi na szybkim poruszaniu sie na uczelnie (ok 20 km drogi), badz dluzsze wyprawy rekreacyjne, czy tez przejazdy lesne (nie ekstremalne).

Na oku mam

KROSS Street Scraper 16 - ok 1'800 zł

http://www.kross.pl/...Scraper_16.html

Cube LTD CLS Pro cold grey 2010 - ok 2'000 zł

http://bikecenter.pl/index.php?p3293,cube-ltd-cls-pro-cold-grey-2010

Kelly's Quartz DSC 2010 - ok 2'000zł

http://allegro.pl/it...urtgliwice.html

No i mam dylemat, Przerzutki alfine vs amortyzator.

I czy przerzutki w Krosie sa az tak dobre, zeby zrezygnowac dla nich z amortyzatora ?

I Czy amortyzator w 89% jezdzie po asfalcie i drogach rowerowych jest az tak przydatny ze trzeba zrezygnowac z przerzutek alfine ?

A no i chcialbym jezdzac po lesie nie bac sie ze za chwile sie wywrócę czy ze bede mial za mocne przelozenia w Krosie i nie podjade pod gorke.

Napisano

Co do ramy nie wiem, ale Cube ma na pewno najsłabszy osprzęt z tych rowerów (spójrz chociażby na napęd!). Ja na Twoim miejscu nie bał bym się wziąć Krossa, bo do Twoich zastosowań będzie najlepszy. Amor nie jest potrzebny do jazdy po utwardzonych drogach, a przerzutki na pewno nie będą takie, żebyś nie mógł podjechać pod górkę ;) Po za tym spójrz sobie na masę tych 3 rowerów. Kellys 14,5 kg, Cube 13,2 kg, Kross 11,8 kg. To bardzo duży plus.

Napisano

Zakupiłem niedawno Kross'a Street Scraper'a 8 i jestem strasznie zadowolony ;) Ja mam 8 przerzutek i nawet bym powiedział, że wszystkich nie używam, a przynajmniej bardzo rzadko ..... Przełożenia w piaście alfine są całkiem inne. Różnica między biegami jest większa niż na zwykłym napędzie. Przerzutki zmieniają się natychmiastowo, na początku nawet nie wiedziałem czy zmieniłem bieg, czy nie ;) Rower jest leciutki. W rzeczywistości wygląda dużo lepiej niż na zdjęciu. Szczególnie kolor ramy. Dodam jeszcze tylko, że regulacja tej piasty jest dziecinnie prosta.. Reguluje się ją jedynie przez naciągnięcie linki, czyli śrubą baryłkową przy manetce, ewentualnie naciągnięciem linki przy piaście ( jeszcze mi się nie zdarzyło). Wystarczy tylko wrzucić 4 bieg i kręcić śrubką baryłkową, tak żeby dwie żółte kropki były koło siebie.

Naprawdę bardzo polecam tego kross'a.

Chciałbym jeszcze polecić sprzedawcę, u którego go kupiłem (to nie jest żadna reklama). Ja swój rower kupiłem u t-bike. Jest to sprzedawca, który ma konto na allegro.pl, ale również ma swoją stronę www.t-bike.pl . Ja zakupiłem rower przez jego stronę. Rower przyszedł w niecałe 24h tak, jak pisze na stronie. Rzetelnie zapakowany. W dodatku sprzedawca, jeśli tylko był sklep czynny odpowiadał na wszelkie moje pytania w ekspresowym tempie. Naprawdę bardzo polecam.

:EDIT: Na pierwszej stronie w tym sklepie masz tego kross'a.

Napisano

Wybralem Kross'a Street Scraper 16, jutro powinien mniej wiecej byc, jak bedzie pogoda zdam relacje, czy bylo warto, co jest w nim zlego itp

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...