Froxy Napisano 21 Sierpnia 2010 Napisano 21 Sierpnia 2010 Witam wszystkich od jakiegos czasu zaczelem sie interesowac sie rowermi MTB> Mam zamiar wlasnie sobie taki sprawic przeszukałem te forum i kilka innych na ten temati nie znalazlem w 100% tego co chce. Szukam ROweru MTB do DJ/x4/dual... chce sie wyrobic w kwocie 2000zł tak wiem wiele bylo takich tematow ale nie znalazlem 100% odpowiedzi na swoje pytanie. prosze was byscie wskazali jakies modele rowerow godnych polecenia w gre nie wchodza uzywane i rower musi miec przezutki i nadawac sie w teren jaki i na street czyli DJ.
porsche123456 Napisano 22 Sierpnia 2010 Napisano 22 Sierpnia 2010 Kross a4, A6 Mam takze inne propozycje: - giant brass1 lub 2 - terrago disc -terrago - badz tez talon 3 disc za 2.500,-
C00BA Napisano 22 Sierpnia 2010 Napisano 22 Sierpnia 2010 ?? Czemu polecasz mu rowery do XC? Wyjatkiem jest brass, ale nie bedzie to dobry wybor Z przezutkami w podobnej kategorii to chyba tylko ds2 A jakbys przekonal sie co do single speed to http://velo.pl/rowery/wyprzedaz/?id=313 bedzie znacznie lepszym wyborem
porsche123456 Napisano 22 Sierpnia 2010 Napisano 22 Sierpnia 2010 AaA no wlasniQe zapomnialem o tym krossie sanit ds2, ale giant brass to dobra propozycja co nie??? Za 2k troche ciezko cos wybrac do tej dyscypliny sportowej.
Froxy Napisano 22 Sierpnia 2010 Autor Napisano 22 Sierpnia 2010 No własnie myslalem nad giant brass 1 a o ds slyszalem ze zle geo ma. Hmm mowisz single speed ja mysle ze np. chcialbym sie gdzies przejechac to zakatowalbym sie na smierc nie wiem jak to jest w praktyce mialem bmx-a to az tak kolorowo nie bylo fakt ze bmx ten to byl sh*t. MYslalem tez o Unibike Underground Zone One http://wwww.katalogrowerowy.pl/produkt.php?id_produktu=933, Ghost 4-X Comp D (bardzo leciutki ten rower) http://www.bikekatalog.pl/2010/rowery/163/Ghost.4-X.Comp.D/ i paru innych. Różne opinie slyszałem na temat giant brass 1 zarowno dobre i zle podobnmo to fun bike (chociaż Giant to dobra firma). Dawajcie jakies propozycje rowerow i uzasadnienia ich co dobre a co złe. A i rower moze miec tylko tylnia przezutke. Dajcie jakies zalety single speeda i czy da rade bujanac sie szybciej rowerem z singlem bo nie chce machac nogami i stac prawie ze w miejscu.
C00BA Napisano 22 Sierpnia 2010 Napisano 22 Sierpnia 2010 sign brass - cena nieadekwatna do tego co oferuje. 2000 kwota tzw. minimum, ale jezeli sa przezutki to bedzie taki polsrodek. Ten author ktorego podalem to naprawde calkem dobry bike a cena b.db. zalezy ile chcesz jezdzic jezeli do 5km to z SS wytrzymasz. A jezeli wiecej to niestety nie da sie kupic dobrego roweru do wszystkiego. Te rowery ktore dales sa kiepskie. Jak wczesniej pisalem albo normalny do dirt/street - np. author. Albo ds2 - rama klocowata, ale to zawsze mozna zmienic w przyszlosci.
porsche123456 Napisano 22 Sierpnia 2010 Napisano 22 Sierpnia 2010 No wlasnie mosisz sie zde lcydowac do czego tak naprawdę chcesz go uzywac, nie da rady kupic np. roweru do Downhillu i uzywac go jak normalnego mtb.
Froxy Napisano 22 Sierpnia 2010 Autor Napisano 22 Sierpnia 2010 Rower głównie służylby do street i troche po lesie zaden jakis ostry dh ale zeby jazde po lesie wytrzymał i do dirtu trchoe. Wg mnie najlepiej wypada jakis rower dualowy tylko pytanie ktory jest najlepszy do 2000zl?
C00BA Napisano 22 Sierpnia 2010 Napisano 22 Sierpnia 2010 nie ma czegos takiego jak dual. A nawet w amatorskim dh czasem lataja z SS wiec wydaje mi sie ze nie jest to jakos przeszkoda. A street na klocu typu ds czy ten ghost to raczej nie pasuje. Rama cr-mo to podstawa.
Froxy Napisano 23 Sierpnia 2010 Autor Napisano 23 Sierpnia 2010 To jak doradzi mi jeszcze ktos jaki rower do 4x/dual kupic za około 2000zł??? Nie wiem czemu ale nie moglem edytowac poprzedniego posta co myslicie o rowerach Scott Voltage YZ... i inne modele http://www.scott.pl/product.php?id_cat=238&id_prod=1305
berkas97 Napisano 23 Sierpnia 2010 Napisano 23 Sierpnia 2010 Ale w końcu powiedz na czym ci bardziej zależy? Bo jak powiesz że "chce rower do streetu, ale też na wycieczki" to tak jak byś powiedział "chce kupić ferrari, i używać do przeprowadzek" ;]
Froxy Napisano 23 Sierpnia 2010 Autor Napisano 23 Sierpnia 2010 Dobra ten rower to ma byc cos takiego rama street amortyzator dirt i do tego przerzutki (ale aby na tyl) i nie az tak bardzo duza waga istnieje coś takiego? I niech nikt nie wmawia ze nie ma czegos takiego a jesli jest to do niczego sie nie nadaje
Artursx1 Napisano 23 Sierpnia 2010 Napisano 23 Sierpnia 2010 Froxy owszem istnieje , ale jak masz dużooooo kasy . Za małe pieniądze takich części nie znajdziesz .
berkas97 Napisano 23 Sierpnia 2010 Napisano 23 Sierpnia 2010 Ja na twoim miejscu bym uzbierał jeszcze do np. kony shred za 3k zł.
MonoVan Napisano 24 Sierpnia 2010 Napisano 24 Sierpnia 2010 pisał że ma 2k na rower... porsche coś jest z Tobą nie tak bo czytając twoje posty i dobre "rady" mam coraz większy dylemat- śmiać się czy płakać?
Froxy Napisano 24 Sierpnia 2010 Autor Napisano 24 Sierpnia 2010 DObra dziki za pomoc myslalem ze da rade taki w miare rowerek miec do 2 tys. ale trudno Jeszcze raz dzięki i przepraszam za kłopot
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.