Wafel Napisano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Kross Hexagon V6 Axon Limited Edition Kona Fire Mountain 2009 - Napęd - Kross: Acera/Acera, manetki Shimano ST-EF60; Kona: Acera/Alivio, manetki Shimano Acera - Amortyzator - Kross: Suntour AXON S-RL 100mm, lockout z manetki; Kona: RockShox Dart 1 100mm - Hamulce - Kross: Tektro IO 160mm/160mm, klamki bliżej nieokreślone; Kona: Hayes MX4 Mechanical Disc (również 160 jak mniemam), klamki Avid FR-5 - Ramy - Kross: aluminium 6061; Kona: 7005 Butted Aluminum ...a także reszta osprzętu jak korby, piasty, obręcze itd. Moje pytanie: Czy warto dopłacić te 300 zł? @edit: Przepraszam za niedodanie nawiasu kwadratowego przed tematem, mea culpa. Czy mógłbym poprosić moderatora o dodanie takiego nawiasu z dopiskiem "Rowery"? Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonoVan Napisano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Moim zdaniem nie warto kona ma wolnobieg... w dodatku Axon chyba jest powietrzny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wafel Napisano 21 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Tak, powietrzny. Wiem, że jest to już dość porządny amor, ale nie wiem nic o Darcie, dlatego min. proszę o pomoc. A tylna przerzutka (Alivio, a Acera - niewiele, ale zawsze), manetki, hamulce, klamki (Avidy FR-5 na pewno lepsze niż no name'y ) oraz rama? A także reszta sprzętu, której nie wymieniłem z imienia; co z nimi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonoVan Napisano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 powiem Ci inaczej Dart 1 jest bardzo słaby a za te 300zł zaoszczędzone nakupujesz sporo gratów do hexagona np. zmienisz napęd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wafel Napisano 21 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Rozumiem. A czy mógłbyś mi coś powiedzieć o samych hamulcach, jak się mają Tektro do Hayesów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonoVan Napisano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 oj ciężko mi jest cokolwiek powiedzieć najlepiej poszukasz sobie na forum tematów i jednych i o drugich i sam coś wywnioskuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porsche123456 Napisano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Oczywiscie, ze bierz krossa jest lepszy i sporo tanszy, ma mocniejsza rame i amor i wiele innych rzeczy;) Pozdroower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wafel Napisano 22 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Kross ma lepszą ramę? Jesteś pewien? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
C00BA Napisano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 haha "kross ma mocniejsza rame od kony" Hayes'y sa lepsze od tektro, ale ten amor w krossie to jest naprawde wyje...y A za 300zl bedziesz mogl sobie korbe zmienic i jeszcze powinno starczyc kasy na manetki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wafel Napisano 22 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Dobra, dzięki wszystkim za pomoc. Już nie mam wątpliwości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moojmisiu Napisano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Manetkom dałbym spokój, a za różnicę w cenie faktycznie zmienił korbę i zapolował na używane Avidy BB5/BB7 - schodziły po 150 PLN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabol Napisano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Moim zdaniem nie warto kona ma wolnobieg... Nie ma wolnobiegu, na stronie tylko tak pisze. Kona ma kasetę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wafel Napisano 22 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 To już nie ma znaczenia. Jestem przekonany co do Krossa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wafel Napisano 23 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Byłem, aż dziś zobaczyłem ten rower w Intersporcie w Poznaniu. Alivio przód/tył i Tektro Auriga Comp 180mm/160mm za taką cenę to niezła oferta i co najważniejsze mają ramę 19" Co o nim sądzicie? refresh Nikt nic nie wie, czy nie chce powiedzieć? ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonoVan Napisano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 ale amora to on praktycznie nie ma, kross lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wafel Napisano 23 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Ale ma Aurigi Comp + przerzutki jedną klasę wyższą no i odpowiedni rozmiar ramy Amor raczej łatwo wymienić na inny. Ehh, gdyby był chociaż XCR to brałbym bez namysłu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonoVan Napisano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 ja tak do końca z tych aurig bym się nie cieszył ale jeżeli ma idealną ramę możesz się zastanowić to DUŻY + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wafel Napisano 23 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Aurigi na pewno będą lepsze od IO. Jeśli chodzi o ramę to 17" Krossa nie byłaby bardzo zła, sęk w tym że 19" po prostu lepsza I weź tu się człowieku na coś zdecyduj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Moim zdaniem lepszy będzie ten Genesis. 300zł masz już w kieszeni podobnie jak w przypadku Krossa, pojeździsz trochę na XCMie, dozbierasz 100zł i masz powietrznego Raidona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wafel Napisano 23 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Albo za te 300 zł kupić komplet Auriga do Krossa @edit: chociaż w sumie tak miałbym dobrą ramę... A jak się ma Raidon do Axona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Dorzuć do tego nowe manetki, gdyż w Krossie masz klamkomanetki i wyjdzie praktycznie na jedno. A skoro rama Ci odpowiada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wafel Napisano 24 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Dobra, po dobłębnym przemyśleniu wszystkich za i przeciw i przespaniu się z tą myślą, wybiorę Genesisa. Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc i cierpliwość do mnie @Fenthin - Jakiś konkretny model tych manetek masz na myśli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Nie mam żadnego konketnego modelu na myśli, ale na 8rzedów wielkiego wyboru nie ma - Acera, Alivio, Sram Attack. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
C00BA Napisano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Axon lepszy. Porownywalny/praktycznie taki sam co epicon. To tak zeby odpowiedziec na poprzednie pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moojmisiu Napisano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Axon lepszy. Porownywalny/praktycznie taki sam co epicon. To tak zeby odpowiedziec na poprzednie pytanie Nie, ten konkretny Axon Krossa to praktycznie to samo, co Raidon, ma praktycznie taki sam tłumik, taką samą komorę powietrzną i o dziwo - mniej więcej taką samą wagę, Epicon to już nowsza konstrukcja (podobnie, jak nowe Axony). Gdyby sprzedać tego XCM z intersportu teraz, póki nowy i dorzuć do tego te trzy stówki, to można kupić takiego Axona, jak w Krossie na allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.