americano Napisano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Siema. Od kilkunastu dni jestem szczęśliwym posiadaczem Meridy matts 40v. Jest ok, ale dzisiaj wróciłem do domu patrze na korbę - brak dwóch zębów na trzecim trybie tj. wyłamane. Rower ma przebieg ok 150 km. Kaseta jest troszeczkę starta, a na korbie taki zonk. Nie wiem co się dzieje. Czy ktoś wie jak to wytłumaczyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Jeden - wada materiału, sprzętu. Ale to najmniej prawdopodobne. Dwa - ta korba to paść u mnie po takim przebiegu zniknęły 3 ząbki z pate.. znaczy największej zębatki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
americano Napisano 21 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Czyli nie przejmować się, jeździć, a jak się zużyje to na śmietnik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Dokładnie tak. Chyba, że masz za dużo kasy to możesz od razu na śmietnik . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Ja przyjąłem ten scenariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemian Napisano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Stary mam tą samą korbę- to jest szmelc. Dobije ją całkiem i później wymiana na Shimano XT FC-M770 : http://allegro.pl/item1196461137_korba_shimano_xt_fc_m770_najtaniej_w_bike_arena.html Nie ma się co czaić a rower ma dopiero 300km przebiegu ;] Tobie radzę to samo- no chyba, że cię stać na XTR ;] pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
americano Napisano 21 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Dzięki za odpowiedzi ! Na razie cieszę się jazdą, jak coś się będzie działo to wtedy się pomyśli o nowej korbie. Nara ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 kupowac rower za pewna kwote...w niedlugim czasie dokupic korbe za polowe wartosci roweru, pogratulowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 23 Sierpnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 A co stoi na przeszkodzie żeby oddać korbę do reklamacji i najlepiej za dopłatą wziąć lepszą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.