Skocz do zawartości

[Rower] FR Siffee Pęknięta rama, naprawiać czy wymieniać?

Kubishon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Wszystkie moje poprzednie tematy są dotyczące nowego roweru, są już nieważne ponieważ w moje ręce wpadł rower niemieckiej firmy FR Stiffee o roboczej nazwie RedBull. I tu zaczynają się schody. Na tym rowerze mam zamiar jeździć maratony MTB, a rower jak sama nazwa wskazuje służy do FR. jeśli miałbym jeździć na oryginalnej ramie to musiał bym ją oddać do spawania albo zamówić tylną część zawieszenia. A jeśli kupowałbym jakąś nową ramę fulla, to jaką która nadawała by się do MTB i czy dało by się przełożyć komponenty z tamtego roweru do nowej ramy, chodzi mi głównie o korbę bo jest troszkę dziwna.

Za wszystkie odpowiedzi będę bardzo wdzięczny. Proszę o szybko odpowiedź.

Link do roweru: http://forum.bike-magazin.de/showthread.php?t=1924 (niestety znalazłem tylko po niemiecku.)

Napisano

roseversand.de <--- W końcu znalazłem stronę tej firmy. Niestety z niemieckim u mnie słabo, więc konia z rzędem za znalezienie wahacza do Red Bulla FR Stiffee

Napisano

Strona którą znalazłeś to sklep sportowy. Nie wydaje mi się, żebyś znalazł producenta-podejrzewam, że jakaś tajwańska fabryka puszcza te rowery pod brandem Red Bull na zamówienie niezależnego dystrybutora. Wydaje mi się więc, że dostanie nowego wahacza będzie graniczyć z cudem. Jeśli jest taka możliwość to spawać.

Napisano

Rama jak najbardziej pasuje do XC. Niepokoi mnie jej kolorystyka, nie było rowerów w tym kolorze w 2010 roku. Albo więc rocznik 2009 na przykład albo może po przejściach i z nowym lakierem i nalepkami. Choć wygląda w porządku. Zwróć uwagę na to, że sprzedawana jest bez tłumika. Co do osprzętu-nie wiem. Nie jestem jasnowidzem i nie wiem jaki masz osprzęt. :)

Napisano

Musisz sprawdzić, czy tłumik ma taką samą długość, czy jest identyczna średnica mocowania przedniej przerzutki oraz czy do nowej ramy będzie pasował wkład suportu. Reszta powinna być ok. Jeśli chodzi o tłumik, załóż temat w dziale amortyzacji na tym forum. Któryś z kolegów na pewno Ci poradzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...