Skocz do zawartości

[amortyzator] Nowe Duro 130mm vs używany Dirt Jumper 100mm

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kupiłem ramę Sign DS2 (czekam aż dojdzie). Teraz czas na amora, jeżdżę amatorsko w dircie. Chcę się dowiedzieć czy kupić nowe Duro, czy może Dirt Jumpera 100mm ( mam okazje kupić w dobrym stanie od znajomego za 300zł).

Napisano

Ten Marcok jest kumpla, mówi że jest tylko olej do wymiany, ale w sumie da się jeździć na starym oleju.

Zastanawia mnie tylko skok 100mm, czy nie będzie za mały?

Napisano

A po co do dirtu skok powyżej 100mm? Duro to tak kiepski amor, że bez zastanowienia powinieneś wziąć DJ. Tylko obejrzyj koronę od spodu - mogą być pęknięcia.

Napisano

Tak jak Andrew   mówi , do dirtu max 100mm a Ci co gadają że im to za mało niech sobie super monstery kupią ...

Duro to złom , na pewno nie do dirtu . DJ mocny amor , warto sprawdzić koronę często tam pękały . 

Napisano

Pecha mam znajomy od DJ jednak nie sprzedaje bo musi najpierw uzbierać na nowy amor ;)

A co byście polecali do ok 300zł zamiast Duro??

Napisano

"Jestem początkujący" czym się radujesz ? Początkujący zawsze najbardziej katują sprzęt  i z początku muszą mieć mocny sprzęt ,a nie koniecznie lekki .

Space jump mocny amorek , praca tako ale od duracza to lepiej działa .

Napisano

Polecam manitou black comp 120mm, tani mocny i prosty jak budowa cepa. Lepszy od duro i dirt jumpera. A spacejumpa sobie odpusc, ciezki kloc, ktorego zajedzie sie w pol roku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...