Skocz do zawartości

[amortyzator] Marzocchi Bomber XC 600 czy RS Psylo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mój pierwszy post , a tym samym chciałbym, miło przywitać wszystkich ;)

A teraz do sprawy :

Waże 87 kg.

Rama Author A-Gang Pm 16.5 Bedzie zmieniana bo wiem ze nie ma odpowiendich katów do tego typu sportów. tylko do innych zastosować (ale na razie brak finasów i da sie jeżdzic z wyższa sztyca.

Rodzaj jazdy: Cross Country

Chciałem zmienić amortyzator dotychczas miałem SR suntor XCM i XCR LO oba po 100 skoku.

A że wpaadlo mi ostanio pare grosza postanowilem zmienićcoś w rowerze i padło na amortyzator.

Amortyzator : Marzzochi boomer retro XC 600 do tego manetka od systemu ETA skoku za 350 zł wyglada jak z skelu kupiony pod koniec 2008 jako nowy

Amortyzator Rock Shox Psylo (majacy niewielkie zadrapania goleni -naklejek) kupioony wczeesniej niż Marcok.

Stan uczellek bardzo dobry -spręzyna była wymiena na twardszą (ponoć na wagę ok 85 kg) regulowany skok 80-125 za 280zł

Zastanawia mnie gł . z który z powzyższych amortyzatorów bedzie lepiej spisywać sie w jeździe i który wdł was jest "lepszy" i działa płynniej sprawniej no i może też mniej awaryjny ? Chcialby Poznać wasze opnie i mam nadzieję o ewentualne nakierowanie na odpowiedni wybór.

Amortyzatory używane przez znajomego tez w XC i jest to tzw pasjonat czy jak zwal tak zwal ale dba o sprzet i odpowiednio go serwisuje.

Zastrzegam, że nie skaczę zadne DH czy innego typu ewolucji czasem jakis krawęznik gł jęzdze po polach , lesie i no niestety albo stety asfalcie.

Z góry dzieki za odpowiedz :)

Piotrek

Napisano

Ja mam retro z 2007 roku z ETA (kupiony w 2008 roku) i bardzo sobie chwalę :)Może dlatego,że to bodajże ostatni rocznik Made in Italy.ETA to świetny wynalazek bardzo ułatwia podjeżdżanie.Ponadto wygląd oceniam bardzo wysoko,zwłaszcza ten wielki chromowany napis Bomber na goleniach daje radę :)Coś jak neony w Kadecie :)

O Psylo nic nie wiem bo nie miałem.Zerknij też na mtbr.com.Może nasi zagraniczni koledzy coś napisali.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...