Skocz do zawartości

[rower] Kross a6/a4

crasti

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Od paru dni nurtuje mnie pytanie w czym te rowery są lepsze od innych. Bo oglądając specyfikacje (może jestem laikiem i się nie znam) nie wiele różnią się od innych a w większości tematów, w których w grę wchodzi gotowy rower do 2000-2500zł użytkownicy polecają oba modele. Dlaczego akurat te ? W czym one są dobre ? Czym się różnią od innych ? Czy różnica jest na tyle zauważalna ?

Pozdrawiam

crasti

Napisano

Bo:

- w stosunku do konkurencji ładują do nich lepszy osprzęt (głównie przerzutka tylna) kosztem słabszej ramy, co jest chwytliwym zabiegiem;

- Kross nie posiada zbyt dużego wyboru w rowerach xc w okolicach i powyżej 2k więc te dwa modele są na ustach miłośników wszelakich;

- są łatwo dostępne w sklepach rowerowych;

- są Polskie

:icon_mrgreen:

Napisano

Ale co to znaczy lepszy osprzęt ? W czym on jest lepszy od innych po za jakością wykonania ? I dlaczego rama jest słabsza ?

Napisano

osprzet jest bardzo wysokiej gruly shimano, a rama jest slabsza, poniewaz jest robiona z innego stopu aluminium ( 7005).

najmocniejsze ramy z aluminium aa za stopu 6064. Tal to jest daja lepsza np. Tylna maszynke, kosztem slabszej ramy.

POZDRAWIAM; )

Napisano

Witam

Powiem tak: ten KROSS A6 co podałeś jest złożony na najlepszym osprzęcie jaki możesz w tej cenie dostać. Wg mnie lepiej niż te najnowsze bo tu oprócz bardzo dobrego napędu masz super amorek który sam jest warty nowy 600/700zł czyli ROCK SHOX TORA 318 SOLO AIR. Czyli dobijasz powietrzem do swojej wagi i masz naprawdę duży komfort jazdy.

pozdrawiam i jak najbardziej polecam bo to full co można dostać w tej cenie czyli super stosunek cena/jakość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...