Skocz do zawartości

[napęd] Czy taki zestaw będzie ok do nowego roweru?

tadeuszek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Składam sobie rower i raczej już wszystko przemyślałem i kupiłem. Chcę teraz zabrać się za napęd i mam pytanie. Czy części które wybrałem będą idealnie (lub przynajmniej znośnie) ze sobą współpracować?

Suport: Shimano BB-UN26 68/113mm

Korba: Shimano FC-M442 175mm KWADRAT 44/32/22

przerzutka przód: Shimano DEORE FD-M591 Max 22T, Min 12T, oczywiście współpracuje z 9 z tyłu, down swing

przerzutka tył: Shimano Deore RD-M592 SGS SHADOW max 34T, min 11T, pojemność 45T, top normal

Manetki: Shimano Deore SL-M590 3x9

Łańcuch: Shimano Deore Hg 53 (do 9)

Kaseta: Deore CS HG-50 9rz

Na pierwszy rzut oka wydaje mi się, że wszystko powinno do siebie pasować, ale nie mam jeszcze takiej wiedzy żeby zauważyć ewentualne błędy w moim zestawie. Dlatego proszę o opinię. Wiem że korby na kwadrat to już przeżytek, trudno. Korbę i suport już kupiłem i zamontowałem. To mój pierwszy temat na forum więc jeśli coś zrobiłem nie tak to przepraszam:)

Napisano

masz pare zl wiecej zeby dolozyc do lancucha hg73 ?

mialem oba i ten drozszy nie rdzewieje tak, i wyglada ladniej

warto rozwazyc dolozenie 10zl

kasete mozesz kupic slxa, jest troche lzejsza

Napisano

Ok, łańcuch pewnie kupię ten o którym mówisz skoro oba przetestowałeś, tylko kaseta slx jest dwa razy droższa więc chyba zostanę przy starej opcji, wydaje mi się że te 100g jakoś da się przeżyć. Dzięki za odpowiedź :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...