tadeuszek Napisano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Witam! Składam sobie rower i raczej już wszystko przemyślałem i kupiłem. Chcę teraz zabrać się za napęd i mam pytanie. Czy części które wybrałem będą idealnie (lub przynajmniej znośnie) ze sobą współpracować? Suport: Shimano BB-UN26 68/113mm Korba: Shimano FC-M442 175mm KWADRAT 44/32/22 przerzutka przód: Shimano DEORE FD-M591 Max 22T, Min 12T, oczywiście współpracuje z 9 z tyłu, down swing przerzutka tył: Shimano Deore RD-M592 SGS SHADOW max 34T, min 11T, pojemność 45T, top normal Manetki: Shimano Deore SL-M590 3x9 Łańcuch: Shimano Deore Hg 53 (do 9) Kaseta: Deore CS HG-50 9rz Na pierwszy rzut oka wydaje mi się, że wszystko powinno do siebie pasować, ale nie mam jeszcze takiej wiedzy żeby zauważyć ewentualne błędy w moim zestawie. Dlatego proszę o opinię. Wiem że korby na kwadrat to już przeżytek, trudno. Korbę i suport już kupiłem i zamontowałem. To mój pierwszy temat na forum więc jeśli coś zrobiłem nie tak to przepraszam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 20 Sierpnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Spoko, wszystko wygląda ok i będzie pasowało Tylko czy przednia przerzutka ma górny czy dolny ciąg? Zeby do ramy pasowało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeuszek Napisano 20 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Z jej opisu wynika że jest górny i dolny więc chyba nie będzie problemu:) Dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 masz pare zl wiecej zeby dolozyc do lancucha hg73 ? mialem oba i ten drozszy nie rdzewieje tak, i wyglada ladniej warto rozwazyc dolozenie 10zl kasete mozesz kupic slxa, jest troche lzejsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeuszek Napisano 22 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Ok, łańcuch pewnie kupię ten o którym mówisz skoro oba przetestowałeś, tylko kaseta slx jest dwa razy droższa więc chyba zostanę przy starej opcji, wydaje mi się że te 100g jakoś da się przeżyć. Dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.