Gość Mateusz Napisano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 (Łożysko kulkowe) Ostatnio koło zaczęło mi ciężej "chodzić". Rozkręciłem piastę. Kulki były podniszczone. Okazało się że łożyska nie są w lepszym stanie. Pewnie trzeba będzie je wymienić. Tylko gdzie można to zrobić? Czy w pierwszym lepszym sklepie rowerowym je dostanę? Prosiłbym też o krótki sposób demontażu tych łożysk (chyba że lepiej oddać do warsztatu) Z góry dzięki za odpowiedz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Lozyska, to znaczy bieznie i konusy? Jak konusy sa zniszczone to trzeba je wymienic, jak bieznie piasty, to juz trzeba wymienic piaste. Koszt jest taki (lacznie z ponownym zapleceniem kola) ze chyba lepiej kupic sobie jakies tanie gotowe kolo (koszt w okolicach 200zl) i miec spokoj. Jesli zniszczone sa tylko konusy (te "nakretki" zamykajace kulki to mozna wymienic tylko je i kulki, jesli konusy sa typowe, to w kazdym sklepie rowerowym da sie je dostac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Gość Mateusz
(Łożysko kulkowe)
Ostatnio koło zaczęło mi ciężej "chodzić".
Rozkręciłem piastę. Kulki były podniszczone. Okazało się że łożyska nie są w lepszym stanie.
Pewnie trzeba będzie je wymienić. Tylko gdzie można to zrobić?
Czy w pierwszym lepszym sklepie rowerowym je dostanę?
Prosiłbym też o krótki sposób demontażu tych łożysk (chyba że lepiej oddać do warsztatu)
Z góry dzięki za odpowiedz!
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.