grzes405 Napisano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Witam serdecznie, Czy macie jakieś doświadczenia z okularami dla małych dzieci? Skąd pytanie: Kupiłem córeczce na urodziny (1 rok) fotelik. No i mam przechlapane - złapała bakcyla i ciągle by jeździła (dzisiaj obudziła mnie o 5:40). Minimum godzina dziennie jazdy. W weekendy nawet po 3 godziny na rowerze. Ponieważ ostatnio wieją wiatry i zdarzyło się, że podmuch wiatru sypnął piachem po oczach - jej i mi. Mnie zabolało w oczach (nie mam okularów). Ją pewnie też - bo tarła. Zdarzyło się też, że z pyszczka muchę wyjęła - mogła trafić w oko. Pytanie - czy macie jakieś doświadczenia? Czy jest sens coś kupować - jakieś zabezpieczenie dla niej? Czy to przesada i raczej nic się nie stanie? A może okulary (jeżeli w ogóle takie dostanę) narobią więcej szkód niż będzie pożytku (np. ucisk na przegrodę nosa będzie większy)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Witam. Są kapelusiki z moskitierą może nie uchroni to przed piachem ale na pewno przed robactwem i to nie tylko oczy ale i też usta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzes405 Napisano 25 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Witam. Są kapelusiki z moskitierą [...] Jak takie coś wygląda? Gdzieś w sieci można dostać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalek Napisano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Pozwolę sobie na mały offtop - nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale kiedyś czytałem, że niezalecana jest częsta jazda z małym dzieckiem w foteliku. Codziennie po godzinie, a w weekendy po 3 to moim zdaniem dużo za dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzes405 Napisano 27 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale kiedyś czytałem, że niezalecana jest częsta jazda z małym dzieckiem w foteliku. No to całe szczęście czynniki zewnętrzne (praca i pogoda) ograniczy to. Nie pamiętasz gdzie to czytałeś? Jakie były powody? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalek Napisano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Nie pamiętam i jak na razie ten temat mnie nie dotyczy , ale warto poczytać w internecie, na szybko znalazłem coś takiego http://ebobas.pl/artykuly/czytaj/12/bezpieczenstwo/fotelik-rowerowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzes405 Napisano 28 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Nie pamiętam i jak na razie ten temat mnie nie dotyczy , ale warto poczytać w internecie, na szybko znalazłem coś takiego http://ebobas.pl/artykuly/czytaj/12/bezpieczenstwo/fotelik-rowerowy Dzięki. Zwrócę uwagę na amortyzację. Ale z drugiej strony nie jest tak źle: "Oczywiście, mówię o tych dzieciach, które już dobrze i pewnie siedzą. Wtedy jazda w foteliku rowerowym nawet podczas trzygodzinnego spaceru jest bezpieczna." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Jak takie coś wygląda? Gdzieś w sieci można dostać? Np takie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.