djwiocha Napisano 20 Sierpnia 2010 Napisano 20 Sierpnia 2010 Witam wszystkich. Mam pewien problem, ponieważ stanąłem przed wyborem ramy do przyszłego roweru (makrol mnie już dobił), zainteresowała mnie pewna rama, jest nią Leader Fox Dragstar, bardzo mi się podoba, geometrycznie i w ogóle (chociaż lakier i tak zedrę dla masy), wiem że jest mocniejsza od Cocainy, a kolega ma Cocaine i złego słowa nie mogę powiedzieć. Moja jazda to... sam nie wiem jak to nazwać, wiem że było by to Mega Hardcorowe XC z elementami prawie wszystkiego Wiem że mogła by ta rama nie wytrzymać ale powiem że mam 16 lat i ważę 50 kilo (chcę troszkę przytyć tak do 60), myślę że jak pod moja masę to wytrzyma na jakiś spoko częściach, bo w końcu znam nawet przypadek taki że makrokesz wytrzymuje dropy z 2 metrów, co widziałem na własne oczy :shock:. Mam jeszcze do was jedno pytanie, pod jaki wysoki amortyzator jest ta rama? bo nie chciał bym zepsuć geometrii, tej niezłej według mnie ramy.
Artursx1 Napisano 20 Sierpnia 2010 Napisano 20 Sierpnia 2010 Drag to mocna rama , ale geometria jest słaba oraz jest bardzo długa rama , i krótki tył przez co jeździ się śmiesznie , ciężko na manuala wyrwać . Kup że lepiej coś innego , Norco Rampage M polecam . Rama jest pod 150mm niby , ale i z monsterami t jeździła .
djwiocha Napisano 21 Sierpnia 2010 Autor Napisano 21 Sierpnia 2010 Powiem tak że ja właśnie chcę mała ale długą ramę bo jestem niski i jak stanąłem w 16" (LF Cocaine) kolegi to na wysokość idealnie, a z tego co wiem to Dragstar jest dłuższy, a ja nie chcę mieć typowej dirtówki, tylko takie coś na czym można jeździć długo po asfalcie ale i ostro po lesie wiem że ciężko coś takiego wykrzesać ale chyba długa rama była by spokojniejsza, do tego krótki mostek i już nie wale kolanami w kierownicę. Tylko muszę jeszcze jakiegoś Dragstara 16" znaleźć bo był jeden na allegro ale mi ktoś go zwiedził z przed nosa.
szczerb Napisano 22 Sierpnia 2010 Napisano 22 Sierpnia 2010 Kiedyś próbowałem na dragu 14" gdzieś dalej się toczyć i sztyca 400mm niestety była za krótka...z 16" pewnie lepiej będzie. Ale jeśli chcesz też gdzieś dalej jeździć to podstawą są dwa komplety opon. Jedne w teren a drugie jakieś semislicki które będziesz pompował do 50 PSI (ja od lat w tym celu nabywam kenda kobra - czy tam cobra - nie chce mi się teraz iść sprawdzić pisowni). No i sztuciec z blokadą też by nie zaszkodził...
djwiocha Napisano 22 Sierpnia 2010 Autor Napisano 22 Sierpnia 2010 Jako widelec to miał bym na oku jakaś używaną torę Solo Air, bo jestem lekki i wszystkie inne widły są raczej za twarde, a tora ma blokadę, i można ustawić na 130mm, więc powinna plożyć. A sztyca 400mm powinna styknąć nawet i w 14" bo iski jestem, ale i tak wolę 16 bo właściwie to jest wyższa i będzie mniejszy problem za sztycą, pomierzę jeszcze cocaine kolegi i zobaczę jak się prowadzi przy jej wymiarach, wtedy zobaczę co i jak bo gdzieś widziałem geo cocainy i tak samo długa jest jag Dragstar
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.