Kubishon Napisano 20 Sierpnia 2010 Napisano 20 Sierpnia 2010 Witam. Mam pytanie. Otóż zastanawiam się czy opłaca się kupić ramę Authora Introverta, z jednej strony jest niewielkie wgniecenie, a z drugiej tak jakby coś mocno uderzyło w ramę i wpadło do środka (zostało takie coś co dało by się zagiąć i "załatać" dziurę). Ramę mogę odkupić bardzo tanio bo za stówkę, a nowa kosztuje 6 i pół kawałka, wiem że było wiele tematów o spawaniu ramy, ale mi chodzi o to żeby się dowiedzieć czy jest to opłacalne. Ewentualnie jeśli komuś będzie się chciało wypowiedzieć, o tym czy dało by się skutecznie zespawać ramę i o tym gdzie najlepiej to zrobić w okolicach dolnego śląska, to będę bardzo wdzięczny.
kubek20 Napisano 20 Sierpnia 2010 Napisano 20 Sierpnia 2010 Spawać karbon ? Tak się chyba nie da...A jak to aluminium, to nie kosztowała 6,5 kawałka. Ja bym jej nie brał, nawet za 100 złotych bo w tym miejscu po spawaniu będzie osłabiona
Kubishon Napisano 20 Sierpnia 2010 Autor Napisano 20 Sierpnia 2010 Czyli, wstawić w miejsce tej dziury coś też raczej by nie dało rady?
Kubishon Napisano 20 Sierpnia 2010 Autor Napisano 20 Sierpnia 2010 Wydaje mi się że to jednak ta rama http://www.velo.com.pl/produkty/?m=0&pk=55&id=2165 .
Kubishon Napisano 20 Sierpnia 2010 Autor Napisano 20 Sierpnia 2010 I tam zrobili by mi całą górną rurę? Czy na czym miało by to polegać. Sory, ale jestem w tej dziedzinie kompletnym laikiem.
Miecho87 Napisano 20 Sierpnia 2010 Napisano 20 Sierpnia 2010 Jeśli to karbonowa rama, to odezwij się do kolesia z Luxtechu, wyślij mu zdjęcia i zapytaj o opinię. On zajmuje się naprawą karbonowych ram, choć był na forum temat o nim, raczej nieprzychylny.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.