ttomii88 Napisano 20 Sierpnia 2010 Napisano 20 Sierpnia 2010 Witam, Moj problem moze sie wiekszosci wydac prozaiczny, niestety nigdy nie mialem do czynienia z hamulcami hydraulicznymi dlatego pytam. Nabylem rower z hamulcami tarczowymi magura clara jednak postanowilem wymienic rame w rowerze. Aby tu uczynic konieczne jest zdemontowanie hamulca. Przewod hamulca jest zamontowany w uchwytach ramy. I tu moje pytanie: Jak rozmontowac hamulec aby przewod wysunac z uchwytow mocujacych go do ramy tak aby hamulca nie uszkodzic, nie zapowietrzyc itp? Hamulec taki jak w linku ponizej: http://www.biketrialstation.com/magura/clara.jpg Z gory dziekuje za pomoc.
Artursx1 Napisano 20 Sierpnia 2010 Napisano 20 Sierpnia 2010 Wyciągnąć te uchwyty lub przeciąć i dać na zipa ( opaskę zaciskową) .
ttomii88 Napisano 20 Sierpnia 2010 Autor Napisano 20 Sierpnia 2010 Wyciągnąć te uchwyty lub przeciąć i dać na zipa ( opaskę zaciskową) . Ponizej przesylam link do fotek roweru, chodzi mi o to zeby wymontowac tylni hamulec.... http://www.aukcjoner.pl/gallery/002998265-.html#I1
Artursx1 Napisano 20 Sierpnia 2010 Napisano 20 Sierpnia 2010 Heh zabudowany jest 0.o , pierwszy raz widzę takie coś . Może zapytaj się sprzedawcy jak to zrobić ?
Miecho87 Napisano 20 Sierpnia 2010 Napisano 20 Sierpnia 2010 Proste - trzeba odkręcić końcówkę przewodu, spuścić olej i wyciągnąć przewód - innego wyjścia nie ma.
ttomii88 Napisano 20 Sierpnia 2010 Autor Napisano 20 Sierpnia 2010 Proste - trzeba odkręcić końcówkę przewodu, spuścić olej i wyciągnąć przewód - innego wyjścia nie ma. Tylko jak to pozniej zlozyc aby nie zapowietrzyc itp? i zadbaj o łańcuch bo wygląda strasznie Wiem, wiem ale rowerek dopiero co kupilem z przeznaczeniem na czesci. Korzystajac z juz zalozonego tematu zadam jeszcze jedno pytanie. Czy sa takie adaptery aby ten zacisk magury przykrecic do manitou blacka? Tarcza hamulcowa 160mm.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.