Member007 Napisano 19 Sierpnia 2010 Napisano 19 Sierpnia 2010 Proszę o opinię czy warto kupić taką ramę za 1,5 TPLN? Co o niej sądzicie. Jakość, system zawieszenia? Jedno wiem, damper do wymiany.
ttomii88 Napisano 20 Sierpnia 2010 Napisano 20 Sierpnia 2010 System zawieszenia jak w treku fuel, na temat dzialania zdania sa podzielone, ja jednak za kwote jaka planujesz wydac wybral bym cos ciekawszego.
Member007 Napisano 20 Sierpnia 2010 Autor Napisano 20 Sierpnia 2010 System zawieszenia jak w treku fuel, na temat dzialania zdania sa podzielone, ja jednak za kwote jaka planujesz wydac wybral bym cos ciekawszego. Mozesz podać kilka przykładów?
Sol Napisano 20 Sierpnia 2010 Napisano 20 Sierpnia 2010 System zawieszenia jak w treku fuel, na temat dzialania zdania sa podzielone, ja jednak za kwote jaka planujesz wydac wybral bym cos ciekawszego. W Fuelach tylna oś obrotu jest w osi koła, a nie przed nią. Do tego damper idzie do przodu w miarę ugięcia, bo jest mocowany do przedłużenia wahacza. Nie widzę tutaj takich patentów. Dla mnie to jakaś wariacja Horsta - czyli zawieszenie czułe, ale pewnie nieźle pompuje.
Miecho87 Napisano 20 Sierpnia 2010 Napisano 20 Sierpnia 2010 Haibike to niemiecka firma z ramami robionymi na Tajwanie, jak większość dziś. Wszystko zależy od jakości ramy, ale moim zdaniem porównywalne to będzie z Posionem, którego ramy nówki można kupić taniej, bez dampera, ale sam powiedziałeś, że tu jest do wymiany.
Member007 Napisano 20 Sierpnia 2010 Autor Napisano 20 Sierpnia 2010 mam jeszcze jedno pytanie do Was. Czy przekładka z Kony Coilair (ogłoszenie w dziale sprzedam) do innej ramy ma w ogóle sens? Chodzi mi o to czy będę mógł maksymalnie dużo części wykorzystać. Wiem ze na pewno zostanie mi Bomber 55 160mm i damper Fox z uwagi na jego skok. Planuję zakupić ramę o w miarę niskiej wadze, o geometrii xc ale o wygodnej pozycji (nie lezącej). Chciałbym aby cały rower wazył około 13kg.
Schwefel Napisano 20 Sierpnia 2010 Napisano 20 Sierpnia 2010 System zawieszenia jak w treku fuel, na temat dzialania zdania sa podzielone, ja jednak za kwote jaka planujesz wydac wybral bym cos ciekawszego. Gratuluję znajomości zawiasów Nie jest to ani stary ani nowy Fuel. To zwykły Horst. Rama będzie pracowała jak inne tego typu a główną różnicą między konkretnymi ramami to waga i jakość wykonania. 160mm to tu na pewno nie wejdzie także Bombera możesz skreślić. Damper chyba też nie bo z tego co widzę ten Hai ma 165mm a Kona ze 190mm albo 200mm.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.