Teejays10 Napisano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Witam, posiadam rowerek Kross Sign DS z amorkiem RST Launch 130mm, jak na razie dobrze sie sprawuje, lecz czesto msuze smarowac golenie, ale do rzeczy, czytając o tym amorku boje sie ze niedlugo cos peknie lub cos w tym stylu wiec mysle juz jaki tu byc kupic, kilka kolesi z mojego miasta lata na takim amorku: http://allegro.pl/item1190252838_rewelacyjny_amortyzator_suntour_xcr_100_skok.html i co myslicie, oni mowia ze GIT SUPER, SWIETNY !! bo taki maja a co wy sadzicice ; lub moze podajcie inne propozycje, siedzialem na rowerku z takim XCR i powiem ze "ugina" sie dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Ty masz lepszy amortyzator do skakania i tricków. xcr to amortyzator do xc, od skoków rozleci się prędzej niż rst. 200 zł to dobry początek, zbierz jeszcze 300 i mozesz kupować amora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teejays10 Napisano 19 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 no to do 300 ma sie rozumeic ze polecane bedzie duro ? tylko dokladnie jakie najlepiej ?? a ogolnie co sadzicice o tym RST, szlyszalem DUUZO zlych opinii o tym amorze a mi sprawuje sie dobrze, moze to jakas cala zla seria a ja w swoim rowerku mam amor ten dobry produkowany 1 na 1000 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Nie "do 300" tylko "jeszcze 300". Za 200 czy 300zł dostaniesz coś podobnej jakości, po prostu nie warto zmieniać Launcha na XCR czy Duro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teejays10 Napisano 19 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 okej, bo jak za 600 stowek to chyba najlepiej wyrwac jakiegos drop offa III czy ty sugerujesz ze RST Launch nie jest taki zly ; ) jak na amatora... znaczy jestem poacztkujacym a juz nawet dobrze latan ;p no.: moj filmik: http://www.pinkbike.com/video/154832/ http://www.youtube.com/watch?v=FORRE3OGuaw ja lece pierwszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 XCR do latania to pomyłka jak i duro . Za 200 zł nie ma dobrego amortyzatora , ba nawet za 300 zł będzie bardzo ciężko wybrać coś . Możesz celować w starsze modele Marzocchi z1 fr kumpel takiego za 250 zł kupił stan db , a praca dużżżżżżżżo lepsza od tych duraczy i launchów . Hopa nie duża , nie ma się czym chwalić ;P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teejays10 Napisano 19 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 jak nie duza dla Was to pewnie i nie duza dla RST, c'nie ? ja sie nie chcialem pochwalic ;p czyli z takich hop moge spokojnie latac na rst ?? ej noo.. a wgle krotko jezdze i dla mnie to jest dobra hopa ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Pisz bardziej bez błędnie i składnie . Hopa jak hopa , lot nie duży , prosta technicznie . Amortyzatora raczej nie dobiera się dla skoczni tylko dla komfortu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teejays10 Napisano 19 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 no tak, ale chyba wiecie jakie skróty powymyślali, RST: Rozwal Sobie Twarz więc teraz chodzi mi o to czy amor WYTRZYMA takie hopy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Ile ważysz ? Kolega 2 RST połamał . Jeśli się przejmujesz to kup sobie lepszy widelec . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teejays10 Napisano 19 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 waże okolo 55-60 kg zbytnio sie tym nie przejmuje bo moj sie sprawuje dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Dopóki działa, nie przejmuj się i zbieraj na coś lepszego. Będziesz się zastanawiał nad nowym, gdy zniszczysz Launcha, uzbierasz sensowną sumkę lub znajdziesz jakąś okazję. Czy wytrzyma? Marzocchi czy Foxy też się łamią, więc nigdy nie wiadomo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Słuchaj, na razie, póki się 'trzyma' w jednym kawałku ten RST, to nie panikuj. Ale w międzyczasie odkładaj na nowy amorek, szukaj cały czas jakiś okazji, jak wspomniany wcześniej Z1 FR, czy Pike lub inny dirtolotek Ważysz niewiele, widząc filmiki, to początkujący z Ciebie oblatywacz, zbieraj pieniążki a potem inwestuj Lepiej wydać te 2-3 stówki więcej, niż potem żałować, że się było skąpym. Swoją drogą, XCR to bardziej skok w bok a nie do przodu w porównaniu do tego RST Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teejays10 Napisano 19 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 okej, zbieram pieniążki a na razie latam na RST. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreteda Napisano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 jak nie wytrzyma to wymienisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teejays10 Napisano 19 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 "kreteda" ;OO serio ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porsche123456 Napisano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Zbierz 500 - 600 zlotych i kup powietrznego np. Raidon, badz epicon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Epicon czy Raidon to fajne rozwiązanie do XC, ale nie są to amorki do latania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porsche123456 Napisano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 No fakt, zapomnialem sorka. No to moze jakis duro moze dj2?? Jesli do skakania to slok powyzej 100mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 "No to moze jakis duro" - nie żartuj . "Jesli do skakania to slok powyzej 100mm " nie koniecznie , jak latasz jak kłoda to tak , ale ktoś z techniką 100mm nie wykorzysta nawet . Marzocchi Z1 FR - jedyna opcja z tańszych widelcy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teejays10 Napisano 21 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 tak, wiem, kolesie mi doradzaja jak juz z1, praktycznei wszyscy, lub drop off 3 (150mm skoku). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 A 'deesek' przyjmie 150mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teejays10 Napisano 21 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 panic przyjął Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porsche123456 Napisano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Kup jakis z 120 mm max, 150 to przesada zniszczysz geometrie roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teejays10 Napisano 21 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 widze na allegro z1, 100mm skoku ;DD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.