Skocz do zawartości

[amortyzator]pomyłka w wysyłce z allegro? czy opłaca go odsyłać?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich forumowiczów. w poniedziałek zamówiłem na allegro RST GILA PLUS SL 120mm skoku. Dzisiaj dotarła do mnie paczka i ku mojemu zaskoczeniu znajdował się tam amortyzator RST GILA PLUS DA 100mm. I teraz moje pytanie. Czy opłaca się wymieniać go na ten który zamówiłem czy zostawić go sobie? Co sądzicie o jednym i drugim. Rama jaką posiadam to kross hexagon v4. Za wszelką pomoc z góry dziękuje.

Napisano

Moim zdaniem tu nie powinno być mowy o tym czy się go opłaca zostawić czy nie - kupiłeś Gile Plus SL 120mm to taka powinna być w paczce. Koniec kropka! Skontaktuj się z sprzedającym i załatw sprawę.

Napisano

Tak czytałem dużo o nim i opinie ludzi o nim były podzielone. Chciał bym wysłuchać opinii kogoś kto miał do czynienia z jednym i drugim.

Napisano

Cóż, cena jednego i drugiego ta sama, wiec stratny nie jesteś. Ja bym powiedział ze do xc, bo chyba do tego sluzy ci hexagon 120mm skoku to za duzo, 100 jest idealnie. Ale znowu SL ma blokade skoku. Powinieneś najlepiej sam wybrać. Ktory lepszy ci nie powiem bo zadnego nie uzytkowałem.

Napisano

Jeśli chodzi o Twoją ramę to powinieneś mieć widelec o skoku 100mm a nie 120mm więc dlaczego zamawiałeś taki który psuje Ci geometrie roweru? Co do samej pomyłki to zaproponowałbym aby dołożyli jakiś gratis za ich błąd o ile chcesz zostać przy tym który dostałeś.

Napisano

Zostaw tego co przyslali, geometria ramy pozostanie chociaz niezmieniona. Ale z drugiej strony fakt jest taki, ze powinienes otrzymac to co zamawiales a jezeli firma nawalila to mozesz domagac sie rekompensaty wyniklej z ich niedopatrzenia.

Napisano

Jeśli chodzi o Twoją ramę to powinieneś mieć widelec o skoku 100mm a nie 120mm więc dlaczego zamawiałeś taki który psuje Ci geometrie roweru? Co do samej pomyłki to zaproponowałbym aby dołożyli jakiś gratis za ich błąd o ile chcesz zostać przy tym który dostałeś.

Raczj nie dołoża, bo w ich sklepie ten ze 100mm skokiem kosztuje 179 zł, a ten ze 120mm 159.

Napisano

Raczj nie dołoża, bo w ich sklepie ten ze 100mm skokiem kosztuje 179 zł, a ten ze 120mm 159.

Zawsze można spróbować.

Napisano

Safian, cytuje "Kradzież (art. 278 kk) to zabór cudzej rzeczy w celu przywłaszczenia. Pod pojęciem zaboru rozumie się fizyczne wyjęcie rzeczy spod władztwa właściciela. ".

Co do tematu, 120mm to zdecydowanie za dużo. Zostań przy tym co masz :)

• Mod Team
Napisano

przecież go nie zabrał, sami mu go wysłali, za błędy sie płaci.

Gdybyś Ty się pomylił w wysyłce i tego nie zauważył pewnie nie byłoby Ci tak wesoło.

Mimo, że róznica w cenie minimalna uważam, że to trochę nie fair, przynajmniej byście napisal maila do sprzedającego i zasugerowali, że koszt wysyłki przewyższa różnicę w cenie, czy coś takiego. Ale róbcie sobie jak uważacie :)

Napisano

Luuuudzie... Rozkminiacie na temat kradzieży a popatrzcie sie dobrze że u tego sprzedawcy jeden i drugi jest w tej samej cenie... Dzisiaj wysłałem mu e-maila i odpisał że na własny koszt jutro przyśle kuriera i w poniedziałek będę miał właściwy amortyzator :icon_mrgreen:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...