Marco90 Napisano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Witam wszystkich! Za 10 dni wybieram się na XV Rajd Rowerem Wokół Tatr. Trasa liczyć będzie 210 km z przewyższeniem 2395 m. Jako, że jeszcze nie jeździłem tak długich tras nie do końca wiem co powinienem ze sobą zabrać, chodzi o jedzenie i inne rzeczy. Na trasie będą dwa bufety (na 90 i 155 kilometrze). Rano no to wiadomo potrzebny jest porządny posiłek ale czy potem wystarczą napoje energetyczne, batony energetyczne, banany żeby dojechać do mety Rajdu. Tempo wyścigowe nie będzie, może tylko momentami. Proszę bardziej doświadczonych o porady w tej sprawie. Pozdrawiam, M A R C O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekO2 Napisano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 a ja mam takie pytanie o tempo, jakie tam jest, robilem kilka tras ponad 200 km, chetnie bym sie wybral na taki rajd. Mysle ze w max 11 godzinach bym sie zmiescil, czyli start jest kolo 8, bylbym na 19, czy w moi przypadku nie byla by to glupota sie wybrac ? XV RAJD ROWEREM WOKÓŁ TATR * ZAPISY TELEFONICZNE NA NUMER 18 266 29 28 * Rajd odbędzie się 29.08.2010 * Start o godz. 8:00 sprzed sklepu rowerowego "ROWEX" ul. Krzywa 19b - Nowy Targ. * Przed startem o godz. 7:45 wspólne zdjęcie pamiątkowe. * Trasa górzysta prowadzi przez teren Polski i Słowacji - należy mieć ze sobą PASZPORT lub DOWÓD OSOBISTY. * Długość trasy, 210 km przewyższenie 2395 m. * Każdy z uczestników ubezpiecza się samodzielnie. Obowiązkowa jazda w kasku!!! * Rajd odbywa się przy normalnym ruchu drogowym. * Za ostatnim uczestnikiem jedzie samochód techniczny. * Meta rajdu - sklep "ROWEX". Uroczystośc zakończenia przy ognisku. * Na trasie znajdują się dwa bufety: 1. LIPTOVSKIE MATIASOVCE, ok. 90 km. 2. STARY SMOKOVEC, ok. 155 km * Wpisowe 45 zł - pamiątkowa koszulka, napoje izotoniczne, banany co do jedzenia to mysle ze cos 'dla siebie', zalezy ile potrzebujesz zjesc w ciagu takiego dystansu. Cos tam dostaniesz pewnie, ale na cuda bym nie liczyl na 100% jedizesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 A czy ktoś z forum był na tym rajdzie na rowerze górskim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marco90 Napisano 20 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Tempo jest różne. Niektórzy trasę przejeżdżają w 6 godz. (najlepsi), 6,5 godz., a niektórzy nieco dłużej np. 7-8 godz. Tempo jest bardzo zróżnicowane z tego co czytałem... Niektórzy jadą na rowerach górskich ale jest ich niewielu, znajdzie się też kilka rowerów trekkingowych. Już jestem zapisany na liście uczestników, wpłaciłem wpisowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.