Skocz do zawartości

[opony] Dwie oponki do 100zł

rowerz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam... Przedwczoraj rozwaliłem moją Kende 1,95 którą mam z tyłu... Poprostu lekko mi pękła z boku i wyszło trochę dętki taki bąbelek,złapałem kapcia,kupiłem nową dętkę... Da sie jeździć tyle że bardziej narażony jestem na złapanie "gumy". Z przodu mam oponkę firmy Vuelta USA kostkę 2,10 ... Dziś po przejażdżce po lesie również złapałem "gumę"... A że jest ona już wysłużona i trochu popękana trzeba zastanowić się nad nowym kompletem oponek...

Wypada zakupić coś lepszego... Najlepiej szerokość 2,10 ale żeby nie miały dużych oporów toczenia na asfalcie... Wiadomo również z asfaltu też się zjedzie od czasu do czasu... Chcę aby były wytrzymałe i nie za miękkie aby się nie ścierały... Nie znam się za bardzo na oponach rowerowych ale wiem że firmy Schwalbe i Maxxis są niezłe... Mam do wydania do 50zł na jedną opone... Proszę o pomoc... Pozdrawiam!

Napisano

Kenda Karma 2.0 - wersja zwijana.

Dość szeroki balon, szersze niż większość 2.1 nawet.

Ostatecznie Race King od Conti. Genialna trakcja ale większa waga.

Napisano

Dużo dobrego czytałem o tych Kendach Karmach... A o co chodzi z tym czy zwijane czy drutowane? To ma związek z tym czy to są dętkowe czy bez?

Napisano

Dobra czyli ja cały czas śmigałem na drutowanych...

Czyli te Kendy Karmy 2.0 zwijane będą dobre? Bo np. kendy karmy drutowane są 2x tańszę... Więc co mi doradzicie? Może jeszcze jakieś inne ciekawe oponki...

Napisano

Kevlarowe są po prostu lżejsze. Łatwo odchudzić dzięki temu rower niskim kosztem.

Ja mam też Kenda Karma 2.0 (zwijane) i też polecam.

Po napompowaniu są przynajmniej takie same jak moje poprzednie 2.1 (a może nawet trochę większe).

Jeździ się bardzo przyjemnie.

Napisano

Witam Kenda karma wystepuje w 2 wersjach kevlar i drut. Wersja kevlarowa jest ok 100gram lzejsza co daje nam 200 gram na komplecie a to duuuzo :icon_mrgreen:.

Jezdze na kevlarach od poczatku sezonu czyli 3602km przód bez zmian co do stanu bierznika gorzej z tyłem stan kostek srodkowych oceniam na db jakies 50%znikneło.

Ogolnie za tą cene lepszych nie znajdziesz :).

Napisano

Dobra chyba jestem przekonany na te Kendy kevlarowe... Może i głupie pytanie ale można je zakładać i ściągać normalnie w warunkach domowych? Czy trzeba jakiś serwis? Tak pytam bo nigdy nie miałem zwijanych...

A jak wygląda sprawa z odprowadzaniem wody... Jak mnie zastanie jakiś mały deszczyk przed domem to będę miał plery całe mokre czy jakoś dojade suchy? :)

Napisano

Zakładasz je tak jak zwykłe drutówki. Bez błotników w deszczu i tak Cię zmoczy niezależnie od tego czy to klocki, semi czy slicki.

Wybacz że się podczepię, ale czy ktoś mógłby powiedzieć jak wypadają właściwości jezdne Karmy w porównaniu do Smart Samów?

Napisano

Nie, o ile potrafisz zakładać "normalną" oponę, to zwijaną założysz bez żadnego problemu :D

Tak na marginesie - opony 'zwijane' o wiele łatwiej i wygodniej mi się zakłada - ale to luźna uwaga :)

Napisano

No to dobrze :D z "Normalnymi" bardzo dobrze sobie radze... Mam teraz 2 flaki w rowerze... To ściągam i zakładam chyba już w 5 minut taką mam wprawe... I jeszcze dziś koledze wymieniałem dętke ...

Dobra czyli mówicie że z tej Kendy Karma 2.0 zwijanej będę zadowolony? Jeśli macie jeszcze jakieś ciekawe propozycje na oponki które będą użytkowane 75% asfalt 25% piasek,błoto,las,żwir to zapodajcie,jeśli nie to jutro jade szukać na mieście Karm :)

Napisano

Dzisiaj byłem chyba w 10 sklepach rowerowych ale w żadnym z nich nie było kendy karm 2.0 zwijanej... Tylko w jednym była karma ale drutowana i tylko jedna a mi potrzeba dwie...

Czyli chyba kupie na allegro.

To podajcie jakieś dobre oponki do 50zł

Mogą być drutowane mi to nie przeszkadza...

A co powiecie o tym? http://allegro.pl/item1190927587_opona_continental_race_king_26x2_0_okazja_hit.html

ludzie ja kupują na grande tylko szerokosc 2.2 a ja wole chyba 2.0 ...

Napisano

Kurcze do niedzieli muszę się zdecydować na jakieś opony... Wsumie to dużo jeżdże po asfalcie ale zdarzy się jakiś lasek czy coś... Obadałem ciekawą opcje...

Opona 26 x1.95 Kenda K90 Slick http://allegro.pl/item1193075377_opona_26_x1_95_kenda_k90_slick_rowertak.html

lub

OPONA KENDA K-RAD 26 x 1,95 http://allegro.pl/item1184000344_opona_kenda_k_rad_26_x_1_95_rewelacja.html

na pewno opory toczenia będą malutkie na czym mi też zależy,a jak wygląda wytrzymałość takich opon? Jak zadre gdzieś o krawężnik to wytrzymają? Jak zjadę z asfaltowej drogi na szuter lub na leśną ścieżkę dużo wzrośnie ryzyko przebicia niż w przypadku opony z bieżnikiem bardziej "terenowym" ?

Pomożecie? Muszę zamówić jutro oponki bo dłużej bez roweru nie wytrzymam :icon_lol:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...