Skocz do zawartości

[2000zł] do XC

krissek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Zastanawiam się nad kupnem nowego roweru i mam 2 typy

1.Romet Jolene 2 - http://allegro.onet.pl/item1181442015_rower_romet_jolene_2_model_2010.html

2.Unibike Flite - http://allegro.onet.pl/item1179399128_unibike_flite_19_opole_2010.html

Mam 176cm i 69kg,mieszkam w Beskidzie Śląskim i w związku z tym rower będzie użytkowany w rozmaitym terenie,bez żadnym maratonów-typowo amatorska jazda dla zabawy

Który z nich będzie lepszy??

Sam wydedukowałem że na + Unibike są hamulce,na minus amorek,Romet ma lepszy amorek ale słabsze hamulce

Poza tym nie znam nikogo kto by śmigał na Jolene dlatego pytam Was o opinię

No chyba że macie jeszcze jakieś inne typy w cenie do 2k.

Napisano

Jak na Beskidy do 2k to rozglądaj się za rowerem przede wszystkim na solidnej ramie, przyzwoitym amorze i hamulcach. Resztę osprzętu i tak będzie czekać stopniowy upgrade także tutaj jakby mniejszy nacisk.

Co do w/w modeli to ten Unibike byłby w miarę, ale ta rama.. ;) Dla mnie perfidnie odschoolowa. Ale co kto lubi.

Napisano

tyle że gdybym chciał wsadzić tarcze do Krossa to pociąga to za sobą znaczne koszta(piasty,zaplatanie kół,koszt samych hamulców) więc w sumie chyba lepiej kupić coś z dobrymi hamplami a w przyszłości amorek wymienić

macie jakieś doświadczenie z tym Rometem??

Napisano

Stary ten Romet się nie umywa do tego KROSS A6. Moim zdaniem lepiej dojeździć ten sezon na v-kach i na drugi sezon kupić jakieś tarcze do niego albo zostawić te v-ki na dłuższy okres czasu- spokojnie dadzą radę.

Pozdrawiam

Napisano

no właśnie bardziej skłaniam się w stronę Flite'a-na Rometa jakoś przypadkiem wpadłem:)

wracając do A6-jeśli chciałbym do niego tarcze to:nowe piasty,nowe manetki,koszt hamulców,zaplatanie kół co myślę kosztowałoby ok.1k

zmiana amorka w Unibike na taką Torę jaka jest w A6 to ok.600zł

a jak wypada reszta komponentów bo nie znam się na tych oznaczeniach shimanowskich... ??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...